Tisztítsd meg a karmád! Néhány hétköznapi technika, ami nem kerül semmibe

Írta: ,

Szeretnéd a sorsod tudatosan irányítani, és megszabadulni a terhektől, amiket évek vagy akár életek óta cipelsz? Tedd le azt, ami még gátol a kiteljesedésben! Ez a pár egyszerű, hétköznapi technika segít abban, hogy megszabadulj a szükségtelentől, és magasabb minőségben élhesd az életed!

A nyugati kultúrában is egyre inkább használják a karma szót, de sokan nem tudják pontosan, mit is jelent. Karma alatt a cselekedetek, tettek láncolatát értik, melynek lényege, hogy minden ok-okozati összefüggésben áll: bármit teszel, annak következménye lesz. A karma törvénye ennélfogva arra sarkall, hogy cselekedeteidet a jó szándék vezérelje, hiszen ezt kapod majd vissza – így életed folyóját jobb, tisztább és boldogabb mederbe terelheted.

A sors egyéni felelősség, a véletlen fogalmát nem ismeri: kizárólag rajtad múlik, hogyan alakul a történeted. Ehhez természetesen kérhetsz segítséget, útba igazítást, de ne dőlj be a sarlatánoknak, akik azt hirdetik, ők majd megoldják helyetted!

Megtisztulni – de mitől?

A keleti életszemléletben a reinkarnáció, vagyis a lélek újjászületése természetes alapgondolat: amikor egy lélek kiválasztja magának a testet, amiben újra akar születni, a maga történetével együtt hozza azokat a dolgokat is, amelyeket ezidáig nem sikerült megoldani. A terhek, gátak, blokkok tehát, amelyek jelenlegi életedben akadályoznak téged, mind-mind a magaddal hozott és a jelenedben kreált tetteid együttes következményei, amelyekkel ideje szembe nézni. Mindent magadnak teremtesz a gondolataid, cselekedeteid által. Semmi sincs kőbe vésve, tehát ne keress több kifogást: tudatosan törekedj rá, hogy pozitívan élj, ezzel megalapozva egy örömtelibb, egészséges életet!

Ezzel párhuzamosan kezdd el megoldani azokat a hozott problémákat is, amelyeket, ha nem veszel észre, az élet egyre nagyobb súllyal, szembetűnőbben fog megmutatni neked – hiszen a világ tükör, csak bele kell nézned, és látnod, hogy érted dolgozik. Kezdd el tisztítani a karmád még ma, hogy minőségi ugrással magasabb fejlődési szintre léphess!

Válts életszemléletet!

A világ tele van csodákkal, csak sokszor nem vesszük észre őket. Kezdd el látni az apróságokat, amelyeket az élettől kapsz – egy találkozás, egy neked célzott kedves mondat vagy akár az, hogy süt a nap – , és értékeld nagyra! Ha megtanulsz örülni az apróságoknak, abból rakod majd össze a nagy, egész öröm-mozaikot, és megtanulod megélni a pillanatokat, amelyek feltöltenek boldogsággal.

Meditálj minden nap!

Kerülj képbe magaddal, szánj rá időt minden nap, hogy a belső önmagadhoz fordulj: hallgasd meg a hangját, az érzéseit, a gondolatait és az igazi szükségleteit. Ne magyarázd meg, ne minősítsd, csak hagyd felbukkanni.

Az önismeret első fontos lépése, amikor szinte pucérra vetkőzöl önmagad előtt – dobd el az önámítást és a megfelelési kényszereket! Ezekkel együtt vetkőzöd majd le apránként a régóta hordott, kopott karma-ruhákat is, amikre már semmi szükséged.

Legyen egy személyes mantrád!

A mantra egy szó, egy mondat vagy egy rövidebb szöveg sorozatos ismételgetése, amelynek tartalma tudatosul az elmédben, a szívedben, hatása pedig "kitölt" téged, átitat sejtszinten. Segít megszabadulni a berögzült rossz szokásoktól, gondolatoktól, hogy akadálymentesebben folytatódhasson életed, így végső soron hozzájárul mindennapjaid jobbá tételéhez.