6 technika, ami segítségével sikeresen fejlesztheted az intuíciódat

Balogh Orsi
Írta: ,

Isteni sugallat. Szuperképesség. Tudattalan tudás. Mindenki számára mást jelent az intuíció, viszont egy dolog szinte mindannyiunkban közös: vágyunk rá. Szeretjük, mikor hihetetlenül tisztán megfogalmazódik bennünk a válasz, az érzés, hogy mit kell mondanunk vagy tennünk egy bizonyos dologgal kapcsolatban. Akármit is higgy, honnan származik, még egy dolog biztos: az intuíció fejleszthető.

A tudomány szerint az intuíció nem más, mint a tudattalanul tudásunk. Az agyunk napközben begyűjti az információkat, elraktározza őket, és szükség esetén bedobja őket megérzés formájában. A spiritualitás hívei a lélek sugallatának, isteni üzenetnek vagy különleges képességnek tekintik. Bármelyik oldalán is állj, az intuíció kétségkívül csodálatos adomány, amivel mindenki rendelkezik és legnagyobb szerencsénkre még fejleszthető is!

Mutatunk néhány tippet, hogyan teheted meg, de előbb itt van az első lecke: tanulj meg bízni az intuícióidban.

Nem kell rájuk mérget vetned és néha jó az egészséges kétely, hogy olykor belekérdezel abba, amit érzel, de meg kell tanulnod kiismerni a saját benyomásaidat, hogy mikor és hogyan törnek be a tudatodba.

Talán veled is megesett már, hogy épp készültél meghozni egy fontos döntést, mikor elkapott a gyomorgörcs és szabályosan azt érezted: ez rossz ötlet.

Máskor meg a randi előtt amolyan kellemes remegés lett úrrá rajtad, mint aki alig várja a pillanatot, hogy találkozzon az illetővel.

Nos, a gyomor – ahogy eleve maga a testünk – képes súgni nekünk.

Bármennyire is furcsa legyen, érdemes lehet néha a döntéseink előtt a gyomrunkkal konzultálni.

Ám célszerű a testünk többi részére is odafigyelni, hiszen egy fejfájás, torokfájdalom, ok nélküli izgatottság és számos más fizikai érzés is utalhat egy lehetséges eseményre.

Olykor az intuícióink olyan gyorsan jönnek, mint derült égből villámcsapás.

Egy pillanat alatt belénk vághat az érzés, hogy jobb lenne ma nem a kedvenc pékségbe betérni vagy inkább másik útvonalon kellene munkába menni.

Amikor legközelebb ezt érzed, ragadd meg a pillanatot! Ne engedd őket tovább szökni, hanem kérdezd meg magadtól: „Miért? Miért érzem ezt?” Ha jobban fókuszálsz az érzetre, több információt sajtolhatsz ki az intuícióból.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!