Szűz a csillagjegyed? Erre számíthatsz szerelmi életedben a többi csillagjegytől

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Szűzként valószínűleg te is a precízségedről, maximalizmusodról és intellektuális képességeidről vagy híres. De vajon kamatoznak ezek a tulajdonságok a párkapcsolatodban? És hogy viselik az egyes jegyek a kritikai hajlamodat?

Cikksorozatunkban megvizsgáljuk mind a tizenkét állatövi jegyet. Ha Szűz vagy, lássuk, mennyire passzolsz össze a többi zodiákussal, és kikkel alkothatsz valóban erős párost!

Szűz – Mérleg Kép forrása: SHUNEVICH/Depositphotos

Bár hűvös és megközelíthetetlen vagy, még te sem tudsz ellenállni egy olyan mesteri csábítónak, mint amilyen a Mérleg.

Azonban a kezdeti érdeklődés után a köztetek levő kapcsolat sokszor inkább barátsággá szelídül (vagy nem is lép túl azon). Ha mégis sikerül közös mederbe terelni az elképzeléseket, akkor még akár jól is elsülhet a kapcsolatotok, feltéve, hogy neked sikerül visszafognod erősen kritikus énedet, a Mérleg pedig megpróbál téged jobban belevonni a társasági életébe.

Női szerepek ide, vagy oda, a Mérleg férfi jó eséllyel átengedi neked a közös életetek irányítását, feltéve, hogy nem próbálod kalitkába zárni és hagyod, hogy továbbra is hódoljon a baráti körének, szenvedélyeinek.

Mivel figyeltek a részletekre, a másik igényeire, akár az is megeshet, hogy nagyon hosszasan élvezitek majd egymás társaságát.

Nagyon érdekesnek mondható a ti kapcsolatotok, ami azonban inkább barátság szokott lenni, nem pedig szerelem.

Tudtok és akartok is újat mutatni egymásnak, és intellektuális területen általában tényleg egy hullámhosszon pendültök.

Azonban érzelmi téren nem igazán jeleskedtek: nem tudjátok sem szóban elmondani, sem tettekben kimutatni, mit éreztek. Már, ha egyáltalán megengeditek magatoknak azt a luxust, hogy elismerten érezzetek valamit. Sokszor inkább a praktikus, a reális és a megfogható oldalát nézitek a kapcsolatoknak, nem pedig az érzelmi szálakat helyezitek előtérbe. Emiatt akár az egész életeteket is leélhetitek együtt, harmóniában, viszont ez nem jelenti azt, hogy szenvedélyesen szerelmesek, vagy éppen igazán boldogok lesztek.

Mégis működhet a dolog, már csak azért is, mert a Vízöntő időnként hajlamos lehet néhány titkos hódításra (nem feltétlenül konkrét félrelépésre), ami viszont lenyugtatja annyira, hogy ismét éveken át nyugodt partnerként álljon melletted.