A Szűz személyiségjegyei – 5 meghökkentő, de igaz tulajdonság

Szőke Angéla
Írta: ,
A Szűz személyiségjegyei – 5 meghökkentő, de igaz tulajdonság

Kép forrása: unsplash.com

Mi teszi vajon a Szűz jegyben szülötteket olyan egyedivé? Sokszor beskatulyázzák és elintézik őket annyival, mint megrögzött perfekcionisták, akik állandóan elvesznek a részletekben, pedig ennél sokkal több egy igazi Szűz személyisége. Ugyan valóban hajlamosak rá, hogy túl magasra tegyék maguknak a mércét és annak ellenére, hogy fáradhatatlanul dolgoznak, olykor felesleges stressz alá helyezik magukat, mert csak a tökéletes felel meg nekik.

Nézzük, mi az az öt tulajdonság, amit kevesen tudnak róluk, mégis igaz rájuk.

1. Inkább a keze jár, mint a szája

A Szűzre maximálisan igaz a mondás, hogy nemcsak beszél valamiről, hanem csinálja is. Ha elhatározza, hogy valamit véghezvisz, vagy megcsinál, akkor nem késlekedik, hanem egyből neki is lát a munkának. Szeret kitűzni magának egy célt, amit akkor is elér, ha ez nehézségekbe ütközik.

Hihetetlen önuralommal és szorgalommal rendelkezik, így amit a fejébe vesz, azt megvalósítja még abban az esetben is, ha minden ellene dolgozik.

Kitartása mások számára már-már megszállottságnak tűnhet, de a Szűz nem arról híres, hogy bármit is egykönnyen feladjon. 

2. Vad oldalát keveseknek mutatja meg

Kép forrása: prometeus/Depositphotos.com

Született szkeptikus és addig nem hisz el semmit, amíg nem látta a saját szemével. Csak a tények és a megdönthetetlen bizonyítékok érdeklik, így azt hihetnénk, gyakorlatiassága miatt nem éppen a legizgalmasabb személyiség.

Az biztos, hogy egyik legvisszafogottabb csillagjegy hírében áll, ami többnyire igaz is rá, azonban olykor képes igazán őrülten is viselkedni. Ennek a mondhatni karakter-idegen epizódnak viszont csak a hozzá legközelebb állók lehetnek tanúi, mert csak azok között meri így elengedni magát, akikben megbízik.

3. Kerüli a konfliktust

Inkább szeret, mint háborúzik és a végletekig kerüli a konfrontációt. Ez többnyire sikerül is neki, hiszen nagyon jó beszélőkéje van, így a potenciális veszekedést könnyen elkerüli sikeres kommunikációval. Ami viszont a végletekig idegesíti, az a butaság és a hozzá nem értés. A Szűz nem éppen az a csillagjegy, amelyik a türelméről híres és előfordul, hogy mélyen kell lélegeznie és elszámolnia tízig, ha olyasvalakivel hozza össze a sors, aki nem túl eszes, vagy kompetens. 

Fókuszban

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban

Okos tetőablak: együtt a kényelem és a funkció