Szűz a csillagjegyed? Ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Szűzként valószínűleg te is a precízségedről, maximalizmusodról és intellektuális képességeidről vagy híres. De vajon kamatoznak ezek a tulajdonságok a párkapcsolatodban? És hogy viselik az egyes jegyek a kritikai hajlamodat?

Cikksorozatunkban megvizsgáljuk mind a tizenkét állatövi jegyet. Ha Szűz vagy, lássuk, mennyire passzolsz össze a többi zodiákussal, és kikkel alkothatsz valóban erős párost!

Szűz – Kos Kép forrása: Sonyachny/Depositphotos

Az alaptermészetetek ellentmond egymásnak, de ha ezen sikerül túllendülnötök, akkor tökéletes párost alkothattok – egyszerűen azért, mert remekül kiegészítitek egymást.

A kos partnered számára nem létezik határ, mindenben merészen vállalkozik, te viszont folyton elemzel, és ezzel visszahúzod őt a realitás, a tények talajára. Ő heves, forróvérű és határozott, te viszont kicsit lassabb, nyugodtabb és szemérmesebb, amivel még egy kost is képes vagy mérsékeltebb vizekre terelgetni.

Ezekkel párhuzamosan a Kos egy kevés életet lehel beléd, és felnyitja a szemedet, mely szerint lehet sőt, érdemes kipróbálnod új, ismeretlen dolgokat. Más tészta, hogy míg rövidtávon kifejezetten inspiráljátok egymást, addig sok-sok év után előjöhetnek az alapjaiban ellentétes vonásaitok, és vitákat szíthatnak köztetek.

A kérdés már csak az, hogy ez idő alatt mennyire sikerül egymáshoz idomulnotok?

Szűz – Bika Kép forrása: Sonyachny/Depositphotos

Nem sok mindenkivel passzol össze a bika, de te azok közé tartozol, akikkel boldog lehet.

Nagyon hasonlóan gondolkoztok, szinte nincs olyan téma, amiben ne értenétek egyet.

Azonosan gondolkoztok pl. az anyagiakat illetően, a hétköznapi gondokra is hasonló gondolatmenettel kerestek megoldást, így aztán a legtöbb „hagyományos” vita messzire kerül titeket.

A Bika inkább érzelmi alapon működik, te viszont kiemelkedően tudsz teljesíteni, ha intellektuális dolgokról van szó, így ebben kiegészítitek egymást. Egyikőtök sem szereti a túlzásba vitt társasági életet, szívesen elvonultok, így még a szabadidőtöket illetően sem igazán lesz nézeteltérésetek.

Az csak hab a tortán, hogy a Bika személyében olyan nyugodt emberre akadsz, aki kifejezetten jól bírja a kritikát, szóval az – átlagosnál – kevesebb vitát szül köztetek, hogy te hajlamos vagy túlzásba esni a bírálatokkal.