Születési képleted értelmezése - Erről árulkodnak a planéták

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Születési képleted értelmezése - Erről árulkodnak a planéták

Kép forrása: natamc/depositphotos.com

A születési képlet percről percre változik, szinte nincs két olyan ember, akinek tökéletesen ugyanolyan lenne. Ez az összetett elemzés jóval többet elmond rólad, mint egy hétköznapi horoszkóp, vagy egy általános jellemzés. A születési képletedet különféle applikációk, weboldalak segítségével könnyedén ki tudod deríteni (ilyen például az astro.com), elég, ha tudod, percre pontosan hol és mikor születtél. De hogyan fogj hozzá az elemzéshez? Ha már tudod, mit jelképeznek a bolygók a születési képletedben, akkor jóval könnyebben megismerheted önmagadat. 

Nap

A napjegyedre igazán nem nehéz fényt derítened, ugyanis ez nem más, mint a horoszkópod. De mire is utal ez az általánosan közismert információ, avagy miről árulkodik a Nap a születési képletedben?

A legegyszerűbben talán úgy tudjuk megfogalmazni, hogy a napjegyed az egódat szimbolizálja, alapvetően arra mutat rá, milyennek szeretnéd mutatni, láttatni magadat mások előtt.

Például egy Oroszlán napjegy esetén szeretsz büszke lenni a megjelenésedre, külsődre, ugyanakkor fontos számodra, mit gondolnak mások a bensődről – mindent megteszel azért, hogy jó benyomást kelts másokban. A napjegy ennek megfelelően arra világít rá, mi ragyogtat igazán: az Oroszlán példánál maradva, az elismerő pillantások, dicsérő szavak sokszor simogatják a lelkedet.

Hold

A holdjegyedet a napjegyeddel szemben már sokkal kevésbé táplálja az egód, az érzelmeid annál inkább! Talán úgy jobban érthetőbb, ha azt mondom, a napjegyed a férfias, erőteljes oldaladat képviseli, a holdjegyed viszont a nőies, gyengédebb, érzelmekben bővelkedő énedért felelős. Megmutatja, milyen területeken vagy igazán sérülékeny, milyen problémák, nehézségek azok, amik különösen érzékenyen érintenek. A Hold hatással van a megérzéseinkre, ösztöneinkre is, továbbá mindarra, amiért a „nőies” oldalunk felel: a családhoz való hozzáállásunkra, az otthonteremtési szándékainkra, képességeinkre, vagy éppen a biztonságérzetünkre. 

Merkúr

A Merkúr alapvetően egy intellektuális bolygónak tekinthető, legalábbis a mentális folyamatokra gyakorol jelentős hatást. Nagy szerepe van a kommunikációs képességeinkben is, erősítheti, vagy éppen gyengítheti az ismerőseinkkel, szeretteinkkel fenntartott kapcsolatainkat.

Rávilágít, hogyan állsz úgy általában az élet nagy dolgaihoz, illetve milyen tempóban haladsz előre az életedben – ez nem véletlen, hiszen a Merkúr a tanulási képességeinkre, írás- és beszédkészségünkre ugyancsak hatást gyakorol.

Saját bolygója a Szűz, tehát ha a születésed pillanatában ebben a jegyben volt a Merkúr, akkor magas szellemi képességeket, logikus gondolkodásmódot, tudományos képességeket örökölhettél tőle.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba