A színek hatása mindennapjainkra – Jobban befolyásolnak, mint gondolnád

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
A színek hatása mindennapjainkra – Jobban befolyásolnak, mint gondolnád

A színek jelentősen befolyásolnak minket. Nemcsak az ember, az állatok számára is fontosak: jelzik, melyik növény ehető, melyik mérgező, vonzzák a rovarokat, hogy a virágport átvigyék más növényekre. Az, hogy milyen színeket és árnyalatokat választunk az öltözködéshez, otthonunk berendezéséhez, hogy milyen színű virágokat ültetünk, belső világunkat tükrözi vissza. Tudatos használatukkal harmóniát teremthetsz a lelkedben.

Cián és ibolya
A cián (zöldeskék) a rugalmasságot és az elengedést fejezi ki. Eloszlatja a bizonytalanságot, tevékenységre ösztönöz. Segít megválni az ártalmas gondolatoktól, érzelmektől és szokásoktól. Gyógyítja a pangással járó betegségeket (pl. fülcsengés, ciszta).
 
Az ibolya fokozza a spirituális energiatest erejét azáltal, hogy élénkíti a képzeletet, és nagyobb fokú tudatosságot hoz létre. Javítja az önbecsülést, megszünteti a bizonytalanságot. Felpezsdíti, megfiatalítja a szervezetet
 
Az első kezeléskor a páciens négy fiolát választ. A terapeuta elmagyarázza, mit jelent, hogy ezek mellett döntött, az első a személyiségről árulkodik, a második a rá váró kihívásokkal, a harmadik a jelenéről, a negyedik pedig a jövőjéről. 
 
A hatás a kiválasztott színek által keltett rezgéseken és az illóolajok, gyógynövények értékes tulajdonságain alapul
Sárga és zöld
A sárga javítja az agyműködést, lehetővé teszi az objektív, elfogulatlan ítéletalkotást. Az értelemmel áll kapcsolatban.
 
Segít a függőségek megszüntetésében. Gyógyít, regenerál. Kedvezően befolyásolja a bőrbetegségeket és a mozgásszervi gyulladásokat.
 
A zöld a közvetítő szerepét tölti be: a spektrumban félúton van meleg és a hideg színek között. Energiája az egyensúlyt és a tisztaságot jelképezi. Kapcsolatot hoz létre a racionális bal és az intuitív jobb agyféltekével, kiegyensúlyozza a pozitív és a negatív energiákat. 
 
Rendet teremt a kavargó gondolatok zűrzavarában. Hűsítő, csillapító, nyugtató hatású.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!