Így hatnak ránk a színek

Írta: ,

A színek jelentősen befolyásolnak minket. Nemcsak az ember, az állatok számára is fontosak: jelzik, melyik növény ehető, melyik mérgező, vonzzák a rovarokat, hogy a virágport átvigyék más növényekre. Az, hogy milyen színeket és árnyalatokat választunk az öltözködéshez, otthonunk berendezéséhez, hogy milyen színű virágokat ültetünk, belső világunkat tükrözi vissza. Tudatos használatukkal harmóniát teremthetsz a lelkedben.

1/5 Auraszóma

Egy vak angol gyógyszerész, Vicky Wall (1918‒1991) találta ki, aki látta az aurát. A módszer segít megoldani a reménytelen helyzeteket, elhagyni a rossz beidegződéseket, és a szellemi fejlődés útjára lépni. 
106 egyensúlyüveg tartozik hozzá. Mindegyik két különböző színű folyadékot tartalmaz: felül olajat, alul gyógynövénykivonatot. 
Az összerázott emulzió a bőrbe dörzsölve a véráramba jut, ahonnan a megfelelő szerveken keresztül kapcsolatba kerülhet a test energiaközpontjaival, a csakrákkal. 
Fehér

2/5 Fehér

A fehér fény nagyon sok szín keveréke, melyek mindegyike sajátos energiát hordoz, és rendelkezik egy kiegészítő színnel. Meditáció közben fényt hívhatsz magadhoz.
Bármilyen színt elképzelhetsz. Beburkolózhatsz ebbe a színes fénybe, vagy különböző testrészeidhez küldheted, hogy gyógyítson. Hunyd be a szemedet, és nézd azt a színt, amit ott látsz, de fel is töltheted egy adott színnel. 
Öngyógyításkor az egyes színek az elméd és a tested adott területeire fejtik ki a legkedvezőbb hatást. Úgy tudhatod meg, hogy milyen színre van szükséged, ha a belső hangodra figyelsz, és követed, amit mond. 
Lentről felfelé

3/5 Lentről felfelé

A vörös szín a legnagyobb hullámhossztartományt öleli fel. Meleg, vibráló sugárzás, erősít és serkent.
Segíthet a fertőzések leküzdésében, a baktériumok elpusztításában, a gyulladás csökkentésében. Energetizáló hatása jó szolgálatot tesz, ha a szervezet élettani folyamatai lelassulnak: növeli a testhőmérsékletet, javítja a keringést. 
A narancs erőteljesebb szín, mint a vörös. A teremtés energiája, a nőiességet jelképezi. Mozgási szabadságot ad, felszámolja a tehetetlenséget. Képes pozitívra váltani a negatív energiákat, ezért hatásosan kezelhető vele a depresszió
Sárga és zöld

4/5 Sárga és zöld

A sárga javítja az agyműködést, lehetővé teszi az objektív, elfogulatlan ítéletalkotást. Az értelemmel áll kapcsolatban.
Segít a függőségek megszüntetésében. Gyógyít, regenerál. Kedvezően befolyásolja a bőrbetegségeket és a mozgásszervi gyulladásokat.
A zöld a közvetítő szerepét tölti be: a spektrumban félúton van meleg és a hideg színek között. Energiája az egyensúlyt és a tisztaságot jelképezi. Kapcsolatot hoz létre a racionális bal és az intuitív jobb agyféltekével, kiegyensúlyozza a pozitív és a negatív energiákat. 
Rendet teremt a kavargó gondolatok zűrzavarában. Hűsítő, csillapító, nyugtató hatású.
Cián és ibolya

5/5 Cián és ibolya

A cián (zöldeskék) a rugalmasságot és az elengedést fejezi ki. Eloszlatja a bizonytalanságot, tevékenységre ösztönöz. Segít megválni az ártalmas gondolatoktól, érzelmektől és szokásoktól. Gyógyítja a pangással járó betegségeket (pl. fülcsengés, ciszta).
Az ibolya fokozza a spirituális energiatest erejét azáltal, hogy élénkíti a képzeletet, és nagyobb fokú tudatosságot hoz létre. Javítja az önbecsülést, megszünteti a bizonytalanságot. Felpezsdíti, megfiatalítja a szervezetet
Az első kezeléskor a páciens négy fiolát választ. A terapeuta elmagyarázza, mit jelent, hogy ezek mellett döntött, az első a személyiségről árulkodik, a második a rá váró kihívásokkal, a harmadik a jelenéről, a negyedik pedig a jövőjéről. 
A hatás a kiválasztott színek által keltett rezgéseken és az illóolajok, gyógynövények értékes tulajdonságain alapul