Szerencsét hozó csecsebecsék és talizmánok az újévre

Bodnár Alexa
Írta: ,
Szerencsét hozó csecsebecsék és talizmánok az újévre

Szerencsehozó tárgyakat ajándékozni és természetesen kapni is nagy öröm, de sajnos egyre kevesebben tartják ezt a hagyományt újévkor, ha pedig mégis, akkor maradnak a hagyományos szimbólumoknál, mint a katicabogár, a kismalac vagy a kéményseprő. Mutatunk néhány szerencsehozó talizmánt és csecsebecsét, amelyet akár magadnak, akár kedves ismerőseidnek is elkészíthetsz, hogy garantáltan jól induljon az újév.

Szerencsekő Kép forrása: moonfrye.com

Sem időben, sem pénzben nem túl nagy befektetés ezeknek a szerencsehozó kavicsoknak az elkészítése, mégis olyan ajándékot tudsz így adni, amit mindig magánál tud tartani az, aki kapta.

Ehhez nem is kell mást tenned, csak összegyűjtened néhány szebb, lapos kavicsot, amelyeket aranyszínűre kell lefestened, és akár az egyik felüket még arany csillámporral is feltúrbózhatod. Ha elkészültél a festéssel, és megszáradt minden kavicsod, akkor ragasztható arany színű betűkkel, vagy akár fekete, illetve sötétzöld alkoholos filccel írd rá a „Luck” szót a kavicsokra.

Újév napján add át a szerencseköveket a barátaidnak, szeretteidnek, vagy akár titkos módon csempészd őket a táskájukba, vagy a zsebükbe.

Négylevelű Kép forrása: etsy.com

Egy hagyományos szimbólumot is adhatsz ajándékba, vagy készíthetsz el saját magadnak kevésbé hagyományos formában: ilyen például ez a négylevelű lóherés gyűrű is, amelyhez csupán arany vagy bronz színű vékonyabb drótra és egy jó csípőfogóra lesz szükséged.

A drótból ne a legvékonyabb verziót válaszd, amit a hobbyboltokban fellelhetsz, mert az könnyen deformálódhat.

A gyűrűt a képen látható módon kell meghajlítanod, egyetlen drótdarabból, mint egy örökcsomót. A barátnőidnek tökéletes újévi ajándék lehet, főleg egyenékszerként.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv