A Kos szerelmi kompatibilitása - Kivel van erős, közepes és gyenge ezoterikus kötelékük?

Nagy Ágota
Írta: ,
A Kos szerelmi kompatibilitása - Kivel van erős, közepes és gyenge ezoterikus kötelékük?

Kép forrása: unsplash

Nem lehet és nem szabad az embereket 12 személyiségjegybe csoportosítani, ám az vitathatatlan, hogy ezoterikus szemmel nézve zodiákusunk jelentősen meg tudja határozni életutunkat, választásainkat és szerelmi életünket is. Nézzük most, mely csillagjegyekkel kompatibilisek a domináns Kosok!

Kos és Kos szerelmi kompatibilitása     Gyenge   

Mindketten dominálni szeretnének. Szenvedélyes viszony alakul ki köztük, de egyik sem szeretné a kisebb szerepet játszani. A szexuális kapcsolatban a nő fog uralkodni. A Kos férfi nem fogja sokáig tűrni az alárendeltséget.

Mindketten megpróbálnak vezetővé válni, ez viszont veszekedéseket fog előidézni. Csak akkor tud működni a kapcsolat, ha sikerül kompromisszumot kötniük, és eléggé szeretik egymást ahhoz, hogy mindketten kicsit alábbadják egojukat.

Kos és Bika szerelmi kompatibilitása    Közepes  

Mindkettő nagyon érzéki személyiség, de a Kost bosszantja a Bika kiszámítottsága és fantáziatlan viselkedése. Ez szexuális életüket is megnehezítheti. A Kos olyan embert keres, aki mellett állandóan vidám maradhat.

A visszafogott Bika viszont ritkán tesz bármit is magától, amivel felpezsdítheti a Kost. A Bika ügyes pénzkeresésben, a Kos viszont a pénz költésében. Hosszú távon ez megnehezíti az együttélést, de előbb-utóbb a Kos elkezdi értékelni a Bika kitartását és megbízhatóságát. Ha a Bika átengedi a Kosnak a vezető szerepet, kapcsolatuk nem fog hiányt szenvedni az érzéki élvezetekben. Kapcsolatuk általában rövidtávú.

Kos és Ikrek szerelmi kompatibilitása    Erős  

A köztük levő kapcsolat nagyon izgalmas, mert az Ikrek és a Kos is fáradhatatlan természetek, aktívak és a tudás keresésében vannak. A Kos uralkodási vágyát az Ikrek tetőzi leleményességével. Az Ikreknek nincs szexuális előítélete, de más módon keresi a teljesség érzését, mint a Kos.

A Kos dinamizmusa és intelligenciája, az Ikrek sokoldalúsága és zsenialitása jól összeillik. A Kos valószínüleg a szexuális vezető lesz, míg az Ikrek a gyönyör meglepő és új változataival ismerteti meg a Kost. Házasságuk nagyon sikeres, soha nem fognak unatkozni egymás mellett.

Kos és Rák szerelmi kompatibilitása     Gyenge   

Ez a kombináció általában nehéz kapcsolatot hoz. Mindkét jegy szülöttje erőteljes szexualitással bír. A problémát az okozza, hogy a szexuális vonzerejük elhalványul a túlságosan temperamentumos viselkedésük miatt. A Kos merész, de Rák viszont óvatos.

A Rák szereti az otthont és a nyugalmat, a Kos nem szereti a kötöttségeket. A személyiség-különbségek miatt gyakran vitatkoznak apróságokon. A köztük levő különbségek összeférhetetlenné teszik őket. Az asztrológia viharos kapcsolatot jósol nekik, házasságuk ritkán jár sikerrel.