Személyre szabott diéta - Ez segítheti a fogyást a csillagjegyed szerint

Írta: ,

Megtalálni a megfelelő diétát nem egyszerű, hiszen ami az egyik embernek tökéleets siker, az a másiknak talán kudarc lehet. A csillagjegyed azonban olyan dolgokat is elárul a személyiségedről, amelyek segíthetnek megtalálni a helyes utat.

Kos

1/12 Kos

Ha a Kos csillagjegy alatt születtél, akkor imádsz új dolgokba fogni, impulzív természet vagy, aki gyakran feszegeti a saját maga határait.

Ezzel a személyiséggel nem csoda, ha hajlamos vagy különösebb tervezgetés nélkül, hirtelen fejest ugrani egy új diétába, és többször mondod, hogy „Menni fog” mint hogy „Én ezt nem tudom megcsinálni”.

Gyors eredményeket vársz, és csalódott lehetsz, ha ezek nem olyan hamar jönnek, mint szeretnéd. A te esetedben jó ötlet lehet, ha valakivel közösen kezdesz bele egy diétába, aki motiválhat arra, hogy minden nap a legjobbat hozd ki magadból.

Tipp: A szénhidrát helyett fókuszálj a fehérjére, mert az agyadnak erre van szüksége a működéshez.

Bika

2/12 Bika

A Bikák kitartóak és szívósak, de tagadhatatlan a tény, hogy egyszerűen imádnak enni, ezért egy önsanyargató diéta könnyen levertté, egyenesen megzuhanttá teheti őket.

A Bikák esetében ezért fontos, hogy minőségi és változatos étrendet kövessenek, és még a diéta idején is olyan fogásokat állítsanak össze maguknak, amik jól mutatnak a tényáron, és ami mellé szívesen ülnek le enni.

Emlékeztesd magadat arra, hogy az egészséges diéta is éppen annyi örömet hozhat, mint egy zsírban vagy cukorban gazdag, és bátran próbálj ki új ízeket.

Tipp: Kerüld a cukrot és a zsírt akkor is, amikor nem vagy diétán, mert a Bikák hajlamosak lehetnek a visszahízásra.

Ikrek

3/12 Ikrek

Aki az Ikrek csillagjegy alatt született, az szeret egyszerre legalább két dologgal foglalkozni, így az edzéssel kombinált diéta jó választás lehet a számodra.

Mivel az Ikrek kifejezetten aktív, a mozgással valószínűleg gyorsan leolvadnak róla a kilók, az igazi kihívást számára azt jelenti, hogy tartsa magát ahhoz az étrendhez, amit kinézett magának, és ne ugráljon diétáról diétára, illetve, hogy időt találjon arra, amikor valóban leül, és nyugodtan megeszi az egészséges ételét, nem csak állva, vagy menet közben kap be valamit.

Vigyázz, nehogy többet beszélj az új étkezési szokásaidról, mint amennyit gyakorlod őket!

Tipp: Kerüld messziről a gyorséttermeket, mert könnyen elcsábulhatsz a gyorsabb megoldás ígéretének!

Rák

4/12 Rák

Senkit nem nyugtat meg annyira az evés gyakorlata, mint amennyire a Rákot, aki hajlamos arra, hogy a negatív érzelmeket valamilyen finom étellel enyhítse.

Ezt a szokásodat kár is lenne megtagadni, hiszen valószínűleg nem is járnál sikerrel, inkább építsd be őket a diétádba: amikor ételt választol a tányérodra, gondolj arra, hogy ezzel mutatod ki, mennyire szereted magadat, és mennyire törődsz magaddal.

Válassz egy egészséges, kiegyensúlyozott diétát, és minden falatkor gondolj arra, hogy ezt most önmagadért teszed.

Tipp: Ne csábulj el azokért az egészségtelen ételekért, amiket gyerekkorodban ettél, és ne az evést használd tűzoltásra, ha valamilyen gondod van.

Oroszlán

5/12 Oroszlán

Az Oroszlánok számára fontos, hogy jól nézzenek ki s jól érezzék magukat a bőrükben, ehhez pedig a diéta megfelelő útnak tűnik. Mivel lelkesek és kalandosak tudnak lenni, könnyen döntenek egy új étrend kirpóbálása mellett, a bennük dolgozó bizonyítási vágy pedig segít, hogy ki is tartsanak mellette.

A diéta alatt sokat segít, ha van valaki, aki gyakran megdicsér, a negatív hozzáállású emberek azonban könnyen elvehetik a kedvedet, ezért őket kerüld el, vagy csak hagyd figyelmen kívül a véleményüket.

Tipp: A nehéz mártások helyett használj könnyebb önteteket.

Szűz

6/12 Szűz

A listaírás és előre tervezés a Szüzek mindene, ezért, ha sikeres diétát szeretnél követni, vezess ételnaplót.

Tervezd meg előre, mikor mit fogsz enni, számold ki, miben mennyi kalória van, hogy aztán ehhez tudd tartani magadat, mert ez mind olyasmi, ami megerősít az elhatározásodban. Az egyhetes diéták nem neked valóak, mert te abban az eredményben hiszel, amiért valóban meg is dolgozol.

A legnagyobb nehézséget neked az fogja okozni hogy mindent tökéletesen akarsz csinálni. Ne legyél túl kemény magaddal.

Tipp: A Szüzek gyakran szenvednek valamilyen allergiától vagy túlérzékenységtől, ezért az organikus eredetű élelmiszer jó választás lehet a számukra.

Mérleg

7/12 Mérleg

Annyi diéta van a világban, amiből a Mérleg választhat, és amikor végre leteszi a vokság az egyik mellett, hirtelen feltűnik egy másik, ami sokkal vonzóbbnak tűnik a számára – vagy mégsem?

A Mérlegek esetében a motiváció legalább annyira az, hogy odafigyeljenek az étrendjükre, és kiegyensúlyozottan táplálkozzanak, mint az, hogy jól nézzenek ki.

Érdemes egy nagyon közeli barátoddal, egyszerre belevágni az új étrendbe, mert így megoszthatjátok egymással a terveiteket, élményeiteket.

Tipp: A Mérlegek hajlamosak visszatartani a vizet, ezért válassz káliumban gazdag ételeket, mint amilyen a banán, a hal, vagy a joghurt.

Skorpió

8/12 Skorpió

A skorpiók akaratereje minden más jegyénél erősebb, így, ha te egyszer eldöntöd, hogy végigcsinálsz egy diétát, akkor szinte biztosan tényleg végig is fogod csinálni azt.

Ha hiszel abban, hogy meglesz az eredménye, akár egy szigorúbb diétát, vagy fájdalmasan nehéz edzéstervet is képes vagy végigcsinálni, és még az is lehet, hogy nem beszélsz senkinek a terveidről, csak mosolyogsz, amikor az emberek elámulnak az eredmény láttán, te pedig tudod a titkot, ami az elmúlt néhány hétben végigkisért.

Tipp: Ügyelj rá, hogy elegendő rostot fogyassz! A Skorpiók szervezete hajlamos arra, hogy lelassítsa az emésztést, ezt pedig csakis a megfelelő rostbevitellel ellensúlyozhatod.

Nyilas

9/12 Nyilas

A Nyilasok szeretik a kihívásokat és szívesen állítanak maguk elé célokat, de könnyen elveszíthetik a lelkesedésüket, ha az eredmény nem jön olyan gyorsan, mint ahogyan gondolták. Könnyen lehet, hogy valamit félig elvégeznek, majd suttba vágják az egészet, és nagy lelkesedéssel fordulnak egy új étrend felé.

Akárhogy is, az önmegtartóztatás nehéz lehet egy Nyilas számára, aki egyébként hajlamos a túlzásokra. Bontsd az elvárt eredményt heti célokra, így könnyebb lesz megtartani a lelkesedésedet, és iktass be sok, izgalmas testmozgást is, ahol kikapcsolódhatsz.

Ne akarj egyszerre túl sok mindent önmagadtól.

Tipp: A tejszínnek, a sónak és a cukornak is van egészségesebb alternatívája. Ne vidd túlzásba a fogyasztásukat.

Bak

10/12 Bak

A villámgyors eredmények nem igazán keltik fel a Bakok érdeklődését, a máról holnapra fogyásban nem hiszel, ellenben a folyamatos munka már izgalmasabbnak tűnik számodra.

Minél nagyobb a kihívás, annál nagyobb örömödet fogod lelni az eredményben is. Ne legyél túl szigorú magaddal,az egészséges étrend is lehet finom, és a diétának nem kell aszketikus próbatételnek lennie.

Próbálj ki valamilyen mozgásformát is, például a Tai Chi, az aerobic vagy a súlyemelés izgalmas választás lehet a Baknak.

Tipp: A calcium különösen fontos a számodra, nem csak az izmok és a csontok épségének megőrzése érdekében, hanem a kiegyensúlyozott zsíranyagcere miatt is.

Vízöntő

11/12 Vízöntő

A Vízöntők egyszerűen imádnak nem a megszokott, csavaros módon csinálni dolgokat, ahogy másoknak eszébe sem jutna az. Individualista vagy, aki eredetien gondolkodik, így könnyen lehet, hogy saját magad találsz ki magadnak egy diétát, de ha megunod, anélkül fogod eldobni, hogy akár csak egy pillanatra is sajnálkoznál miatta.

Azonban, ha életmódként kezded kezelni a programot, akkor valóban életed végéig veled maradhat egy szigorúbb diéta is. A kulcsszó a mérséklet, tudd, mikor kell valamit abbahagyni.

Tipp: Ha szórakozni mész, alkohol helyett igyál gyömbérsört: a Vízöntők számára különösen fontos a keringés, amit az alkohol károsíthat, a gyömbér viszont jó hatással van rá.

Halak

12/12 Halak

A Halak mindig a tökéletességre törekednek, de egy profi diétát találni nem egyszerű, kitartani mellette pedig még nehezebb lehet a számodra. Néha úgy érezheted, túl nagy rajtad a nyomás, és pontosan megtervezni, hogy mit és mikor eszel, egyenesen lehetetlennek tűnhet ilyenkor.

A Halak számára a túl szegényes étkezés éppen olyan problémát okozhat, mint az, ha túl sokat esznek. Mindenképpen iktass be valamilyen mozgást is, a tánc, a jóga vagy a napi szintű meditáció segít egyensúlyt teremteni az életedben, és így az étkezési szokásaidban is.

Tipp: Figyelj oda a megfelelő folyadékbevitelre, mert sokszor, amikor éhesnek érzed magadat, lehet, hogy a szervezetednek valójában csak folyadékra van szüksége.