Melyik a vércsoportod? Sokat megtudhatsz a személyiségedről

Fischer Anna
Írta: ,
Melyik a vércsoportod? Sokat megtudhatsz a személyiségedről

Az emberi vércsoportok megkülönböztetése a múlt század első fele óta óriási jelentőségű felfedezés volt, Karl Landsteiner nemhiába kapott Nobel-díjat érte 1930-ban. Elképzelhető, hogy a vércsoportoknak nem csak az orvoslásban, de akár a személyiségek elemzésében, megismerésében is nagy szerep juthat.

Csak a vércsoport számít?

Természetesen személyiségünk rengeteg elemét életünk során tanuljuk és csak egy részét hozzuk magunkkal születésünk óta. A vércsoportok szerinti megkülönböztetés azonban a tudományos megfigyelések számtalan területén kapnak egyre nagyobb fontosságot.

Ha tehát magunkra ismerünk a vércsoportok alapján meghatározott személyiségjegyekre, akkor érdemes elgondolkozni azon, hogy vajon mi minden mást is hordozunk még magunkban, ami akár terveinken kívül is befolyásolhatja személyiségünket pozitív vagy akár negatív irányba egyaránt.

„AB” vércsoport

Több tulajdonság áramlik benne folyamatosan, hol az egyik, hol a másik erősebb dominanciájával. Törekszik a gyakorlatias gondolkodásra, de egyben érzelmeinek, benyomásainak is szereti átengedni magát.

Ha sikerül ezek között harmóniát teremtenie, akkor egy igazán sokoldalú személyiség alakul ki, de a tulajdonságok váltakozása miatt a kedélyállapota is jellemzően ingadozik.

Gondolkodásmódja éppen ezért rugalmas, hiszen több szempontból is megvizsgálja az adott kérdést vagy problémát, így nem hoz egyoldalú döntéseket és nem formál elhamarkodott véleményt. Jellemzően nyitott és empatikus személyiség, aki azonban a kedélyállapotváltozásai miatt néha konfliktusba kerül környezetével.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!