4 ember, akikkel nem véletlenül hozott össze a sors

Szabó Erzsébet
Írta: ,
4 ember, akikkel nem véletlenül hozott össze a sors

Kép forrása: unsplash.com

Ha csak nem gondolsz át mindig mindent nagyon alaposan, talán nem is döbbentél rá idáig, hogy a te életedben is több olyan ember volt, akikkel nem véletlenül hozott össze a sors. Lehet, hogy ezek az emberek csak ideig-óráig gazdagították (vagy éppen mérgezték) a mindennapjaidat, de az biztos, hogy mindent alaposan felforgattak maguk körül. Te már találkoztál velük?

Hogyan ismered fel? Nem biztos, hogy véletlenül találkozol vele, sokan kifejezetten keresik azokat az embereket, akik betölthetnek egyfajta tanító szerepet az életükben. De az is lehet, hogy egyértelmű a jelenléte, támogatása, pl. ilyen szerepet tölthet be az életedben egy nagyszülő, vagy akár a szerelmed, a barátod is. Az garantált, hogy felismered állandó segítő, támogató szándékáról, ami minden esetben őszinte, de jószívű.

Miért hozott össze vele a sors? Mert mindenkinek szüksége van egy mentorra, egy támogató emberre, akire mindig számíthat. Ezek a személyek egyfajta tükrök, visszatükrözik az érzelmeinket, gondolatainkat, ám egy sokkal tisztább, egyértelműbb képben. Sokszor nem is kell, hogy tanácsot adjanak, elég a puszta jelenlétük ahhoz, hogy boldogabb és kiegyensúlyozottabb légy. Bár úgy tűnhet, nincs oka, hogy melléd rendeltettek, idővel majd meglátod, az ő bölcsességüket te is továbbítod majd másoknak, a következő generációnak – így pedig örökre életben maradnak a gondolataik.

 

Aki mindig csak bánt Kép forrása: stocksy.com

Hogyan ismered fel? Egyáltalán nem nehéz felismerned ezt az embert, ugyanis rendszeresen rossz élményeket tudsz társítani hozzá.

Ha meglátod, máris görcsbe rándul a gyomrod, és előre azon rettegsz, vajon milyen sérelmet, bántást tartogat számodra. Nem kell, hogy ez a személy kifejezetten közeli ismerős legyen, vagy akár szoros kapcsolatot ápolj vele, de természetesen ez is előfordulhat. Azonban pl. egy kollégád, a főnököd, vagy akár a szomszédod is ide sorolható.

Miért hozott össze vele a sors? A legjellemzőbb magyarázat, hogy a sors így próbálja felhívni a figyelmedet arra, mennyire rossz úton jársz, milyen jövő vár rád akkor, ha nem változtatsz sürgősen, és térsz vissza a kiindulópontra. Teljesen kikészít a főnököd, vagy egy kollégád? Ez szörnyű, de nem azt ígérted magadnak, hogy csak ideiglenesen választod ezt a munkahelyet, és már három éve ott vagy? Kiborító a szomszédod, egyszerűen utálsz hazamenni? És mi a helyzet azzal, hogy már fél éve el akartál költözni? Ki tudja, mi vár rád az új munkahelyeden, vagy az új albérletedben… Sose maradj sokáig mérgező környezetben!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!