Vigyázz, mit mondasz! A szavak teremtő ereje: használd őket tudatosan

Esztergály Lilla
Írta: ,
Vigyázz, mit mondasz! A szavak teremtő ereje: használd őket tudatosan

A szavak jelen vannak mindenhol. Körülvesznek minket, mert amint megneveztünk valamit, meg is teremtettük. Már a gondolatainknak is teremtő ereje van, de ha ki is mondjuk őket, akkor pláne valósággá válnak. Belegondoltál már abba, mekkora ereje van szavaidnak? Ugyanolyan erősen képesek építeni, mint rombolni. Használd őket tudatosan!

Tudatos teremtés Kép forrása: flickr, Lord Jim

Ha pozitív megerősítésre van szükséged, tegyél ki a lakás egy jól látható pontjára egy lapot, amelyre felírsz magadnak valami ösztönző szöveget. Ez lehet egy idézet, egy imádság, egy kedves mondat, egy emlékeztető figyelmeztetés, bármi – a lényeg a pozitivitás. Ha a szóbeli forma közelebb áll hozzád, mantrázz. Senkinek sem kell megfelelned, csakis magadnak, tehát azt mondd ki, ami jól esik, nem szükséges egy előre begyakorolt szöveget választanod.

A harmadik, és talán a legnehezebb forma a gondolatszintű teremtés: a meditáció. Helyezkedj el ülve, fekve, ahogy a leginkább el tudsz lazulni. Vezesd a figyelmed a homlok közepére, és idővel elcsendesedik az elméd: ekkor ismételgesd magadban a szükséges szavakat, mondatokat, vágyakat – csak tudd, hogy mit akarsz bevonzani!

Egyes felfogások szerint minden élőlénynek és élettelen dolognak megvan a maga rezgése, ez alól pedig a szavak sem képeznek kivételt. Olyannyira nem, hogy a gondolatnak, amely szavak segítségével fogalmazódik meg benned, végső soron energiát adsz. Ez lényegében a manapság sokat hangoztatott vonzás törvényét aktiválja: amit gondolsz, amit kimondasz, azt teremted meg.

A pozitív gondolatok, pozitív szavak bevonzzák a jót, a negatívak viszont a rosszat.

Vigyázz, mert ugyan már gondolati síkon is létrejön a teremtés, azzal, hogy kimondod, végérvényesen és hangsúlyosan valósággá váltod, nagyobb löketet adva annak a bizonyos energiának – hiszen nem csak úgy ”zabolázatlanul” futott végig az elméden, hanem akarattal ki is mondtad. Egyáltalán nem mindegy tehát, mit gondolsz, az pedig főként nem, mit mondasz ki!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!