Szabadulj meg a negatív energiáidtól – 4 módszer, amit már ma elkezdhetsz

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Mindenkiben lappanganak a negatív érzelmek, kikben erőteljesebben, kikben kevésbé, ráadásul az aktuális élethelyzetek is nagyban befolyásolják ezeket az energiákat. Ami biztos: érdemes tőlük minél előbb megszabadulnod neked is, mert akár teljes mértékben is rátelepedhetnek az életedre. De milyen módszerekkel érdemes próbálkoznod?

Idő magaddal Kép forrása: unsplash

Ha tele vagy negatív energiával és érzésekkel, az már önmagában is éppen elég nagy baj. De hogyan érheted el, hogy nagyobb kárt már ne okozz magadnak? Hát úgy, ha kicsit félreteszed életednek ezen részét. Persze, nem könnyű és nem is mindig lehetséges, de amint időd adódik rá, vonulj félre!

A legjobban akkor tudsz megnyugodni, ha magadra szánod az időt, tehát egyedül tudsz lenni. Ebbe bizony beletartozik az is, hogy nem viszed magaddal a telefonodat, de még a kedvenc könyvedet sem. Sokan ezt már időpazarlásnak tartják, hiszen annyi a teendő és az inger, de pontosan ezek a körülmények felelősek azért, hogy sokszor úgy érezzük, túltelítődtünk a negatív energiákkal.

Akár egy edzés zenével a füledben, akár egy séta az erdőben, vagy éppen relax a kádban, mindegy, mit választasz! A lényeg, hogy próbálj kicsit tudatosan kikapcsolódni és önmagaddal ismét harmóniába kerülni.

Minden a tápláléktól indul Kép forrása: unsplash

Furcsa, hogy erről beszélünk a lelki dolgok kapcsán? Mégis, iszonyúan fontos, hogy a táplálkozást is megemlítsük, ugyanis rengeteget nyom a latban, mit eszel.

Elég, ha arra gondolsz, mikor nehéz, zsíros ételeket fogyasztasz, mennyire nyomottnak érzed magadat, másra sem vágysz, mint lepihenni.

Ez egyáltalán nincs jól! Az étkezésnek pont az a szerepe, hogy feltöltsön, energiát adjon. Erre nem képesek az olajban sült, agyonfőzött élelmiszerek, de a legújabb kutatások szerint a túl sok fehérje és a hús is kifejezetten ront az energetikai állapotunkon.

Nem úgy a friss zöldségek, gyümölcsök és a teljes értékű gabonák… Ha nem is tudod elképzelni, hogy kizárólag ezekből fedezd a mindennapi táplálkozásodat, legalább túlnyomó részben hagyatkozz rájuk! Hetek elteltével garantáltan, de már napok múltán is felfedezheted, mennyi negatív energiától szabadulsz meg attól, ha bűntudat nélkül étkezel, és olyan alapanyagokkal táplálod a szervezetedet, ami valóban tápláló és hasznosítható.