5 stresszoldó kristály, mellyel eléred a zent

Szőke Angéla
Írta: ,

Az élet stresszes, a kristályok viszont enyhíthetik a káros hatásokat. Ezek a szépséges, misztikus kövek ugyanis mondhatni varázserővel rendelkeznek, melyet a történelem során – ahogy ma is – előszeretettel használtak gyógyításra. Mentális egészségünk megőrzése és javítása céljából érdemes kipróbálni ezeket a természetes drágaköveket és értékes ásványokat, melyeknek már a puszta látványa is jó érzéssel tölt el minket.

A kristályok segítenek megtalálni belső békénket, mintha a természet emlékeztet minket arra, hogy engedjük el a stresszt és találjuk meg a harmóniát. Minden nap szakítanunk kellene magunkra egy kis időt, amikor magunkba nézünk és meditálunk, figyelve a belső hangokra. A köveket és kristályokat ajánlatos alaposan megmosni, hogy rezgéseik tisztábban jöhessenek át. Már akkor is sokat segítenek, ha elhelyezzük őket környezetünkben, de hatékonyabbak, ha úgynevezett kristály-rituálé közben használjuk őket, segítve a meditációt.  Ha egy csendes nyugodt helyen leülünk és elmélyedve, a légzésünkre koncentrálva a kezükbe fogjuk őket, oldják a szorongást és enyhítik bennünk a feszültséget. Az alábbi öt kristály segít megtalálni a lelki békét életünk káoszában. 

Az ametiszt nyugtató, feminin energiája finom, de annál erősebb. Ha tisztábban szeretnénk látni, vagy egy kis biztatásra van szükségünk, ez a szép ásvány nem hagy minket cserben.

A korona csakrára hatva az ametiszt segít kapcsolatba lépni magasabb szintű önmagunkkal és objektívebben rálátni a dolgokra, ezzel gátolva, hogy a mindennapi idegeskedések eltereljék figyelmünket a valóban fontos eseményekről. 

A kalcit – másnéven mészpát – az egyik leghatásosabb stresszoldó kristály. Gyengéd, finom szépsége tökéletes ellentéte a világ keménységének és durvaságának, így sikerrel veszi fel a harcot a külvilág káros hatásai ellen.

Könnyen felismerhető gyönyörű fényes, „tejes” felszínéről és selymes tapintásáról. Már azzal sokat tesz a stresszoldás érdekében, hogy a kezünkbe fogjuk. Több színben is megtalálható, válaszd azt, amelyik a legjobban tetszik. 

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!