Melyik sport illik hozzád legjobban? Csillagjegyed elárulja!

Írta: ,

A rendszeres testmozgás nem csak olyankor fontos, mikor nyakunkon a bikiniszezon. A sportnak köszönhetően egész évben jobban érezheted magadat a bőrödben, és magát az edzést is élvezheted, ha olyan mozgásformát találsz, amit tényleg szívesen és szenvedéllyel végzel.

Kos

1/12 Kos

A Kosok lendületesek és tele vannak energiával, de a monotónia gyorsan lehangolja őket.

Kosként olyan edzésen érezheted igazán jól magadat, ahol pörögnek az események, és nincs időd elkalandozni, mindig azonnal kell bizonyítanod.

A változatos cross fitt edzés, ahol szinte percenként úgy gyakorlatok jönnek, leköthetik a Kosok energiáit, és gyorsan rá is éreznek majd a köredzés ritmusára.

Bika

2/12 Bika

A Bikák kitartóak, szívósak, és imádnak kihívásokat állítani maguk elé, így számukra jó döntésnek bizonyulnak azok a sportok, ahol hosszú távon kell dolgozniuk, és ahol kihasználhatják az akaraterejüket.

A hosszútávfutás például kifejezetten segíthet abban, hogy a nap végén ellazuljanak, és ha rendszeresen gyakorolnak, akár egy maraton sem jelenthet akadályt nekik.

Ikrek

3/12 Ikrek

Az Ikrek számára fontos, hogy olyan sportot űzhessenek, amiben egyszerre élhetik ki a spiritualitás, a testi-lelki egyensúly iránti vágyukat, valamint levezethetik az energiáikat, alaposan megdolgoztathatják az egész napos ülésben elgémberedett izmaikat, és nem is unatkoznak.

A dinamikus jóga egy igazán kétarcú sport, amit mintha csak az Ikreknek találtak volna ki: egyszerre pörgős és változatos, valódi testi kihívást jelentő, ugyanakkor relaxáló és megnyugtató is.

Rák

4/12 Rák

A Rákok szeretnek csendben, magányosan sportolni, ahol senki nem zavarja őket, és kicsit saját maguk lehetnek a gondolataikkal, miközben kimozogják magukból a felgyülemlett stresszt.

Az úszás tökéletes választás a számukra, mert a víz megnyugtatja őket, a hosszok rovása közben pedig képesek teljesen ellazulni, elengedni magukat.

A gyakran szorongó Rákok sokat küzdhetnek a feszültségből adódó izomgörcsökkel, hátfájással is, aminek szintén jót tesz az úszás.

Oroszlán

5/12 Oroszlán

Az Oroszlánok szeretik, ha megmutathatják magukat, és szívesen választanak olyan sportot, ami nem csak erősebbé teszi őket, de a magabiztosságukat is tovább erősíti.

Egy Oroszlán számára például a sportszerűen űzött rúdtánc, ami most már egyre több helyen elérhető, tökéletes választás lehet, mert nem csak erősebbé teszi őket, de olyan tudást is a kezükbe ad, amivel még könnyebben nyűgöznek le másokat. Örömüket lelik továbbá a táncban és aerobicban is.

Szűz

6/12 Szűz

A Szűz szívesen sportol társaságban, neki jót tesz, ha van körülötte olyan környezet, amiből támogatást, biztatást nyerhet.

A klasszikus aerobic órákat például szívesen látogatják a Szüzek, mert szeretik a ritmusos, jól követhető gyakorlatokat, és élvezik, hogy közösségben lehetnek.

A meghatározott ritmus és a ciklikus ismétlődés a Szüzek rendszeretetének is kedvez.

Mérleg

7/12 Mérleg

A Mérlegek olyan sportokban teljesedhetnek ki, ahol szükség van a teljes figyelemre, különben a gondolataik elkalandoznak, és gyorsan unalmassá válhat számukra a gyakorlat.

Csak akkor van kedvük ismét lemenni az edzőterembe, ha tudják, hogy nem fognak unatkozni, így például a falmászás, ahol nem csak az izmokra, de az összpontosításra és a tervezésre is szükség van, kellően izgalmas lehet egy Mérlegnek ahhoz, hogy beleszeressen a sportba.

Skorpió

8/12 Skorpió

A szenvedélyes Skorpió akkor tud igazán beleszeretni egy sportba, ha annak tétje is van, ha van miért izgulni közben.

Számára az a legjobb testmozgás, ami egyben játék is, így a csapatsportok, például a foci vagy a röplabda lesznek számára a legvonzóbb alternatívák, mert ezek közben igazán beleélheti magát abba, amit csinál.

Ha egyszer elkötelezi magát mellette, a Skorpiót szinte le sem lehet rángatni majd a pályáról.

Nyilas

9/12 Nyilas

A Nyilas szívesen mozog, és a társaságot is szereti, de nehezen viseli a kötöttséget, így leginkább az olyan sportokban tud kiteljesedni, ahol saját maga diktálhatja a tempót.

Izgalmas választás lehet számára a testépítés, ahol maga döntheti el, hogy valóban nőni, vagy inkább csak szálkásodni akar, és saját maga állíthatja össze önmaga edzéstervét.

A kezdetekhez érdemes egy személyi edző tanácsát kikérni, de később önálló látogatója lehetsz a konditeremnek.

Bak

10/12 Bak

A Bakok szeretik a klasszikus mozgásformákat, és praktikus emberekként szívesen kötik össze a kellemeset a hasznossal.

A biciklizés például jó választás lehet a számukra, mert egyébként is kedvelik a hagyományos járművekkel történő utazást, a ritmikus, ismétlődő mozdulatok pedig megnyugtatják őket.

Akár hétvégente tekernek a parkban, akár mindennapi közlekedéshez használják a biciklit, érdemes sport szintre emelni ezt az elfoglaltságot.

Vízöntő

11/12 Vízöntő

A mindig komoly Vízöntők szeretik sport közben kiélni a játékosabb énjüket, és szívesen kísérletezgetnek új, vagy kevésbé ismert mozgásformákkal.

Érdemes kipróbálnia a Kangoo-t, ami évek óta népszerű sport és szabadidős tevékenység egyben: a rugós cipőben végzett gyakorlatokat a Vízöntő a maga erőbedobásának megfelelő intenzitással élvezheti, a hullámzó mozgás pedig képes teljesen megnyugtatni a Vízöntőt, mert a tenger ringatására emlékezteti.

Halak

12/12 Halak

A Halak számára nagyon fontos a test és a lélek egyensúlya, és nem szeretik a túlságosan intenzív, vagy indulatos sportokat.

A klasszikus jóga a Halak számára tökéletes választás, mert segít nekik, hogy ne csak az izmaikat mozgasság meg, de a napi terheiket is letegyék, elrendezzék a gondolataikat.

A jóga testben és lélekben is rugalmasabbá tesz, a halaknak pedig jót tesz, ha kicsit könnyebben mozdul ki a komfortzónájából, vagy ha magabiztosabbá válik a saját testét illetően.