4 spirituális szokás, ami segít téged a boldogság elérésében és megtartásában

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Nem minden esetben könnyű helyesen dönteni, főleg nem egyszerű úgy élni, hogy örökké csak a boldogság és a kiegyensúlyozottság leng körbe minket. Azonban nem is lehetetlen, és neked is legalább törekedned kell rá. Az alábbi négy spirituális rutin abban segít, hogy könnyebben megtaláld a harmóniát a hétköznapokban, és az így elsajátított összhangot sokáig meg is tarthasd!

A hétköznapok gondjai között gyakran elfelejtünk hálásnak lenni azért, ami megadatott, és inkább arra helyezzük a hangsúlyt, ami még hiányzik az életünkből. Nos, ez a pesszimizmus tökéletes melegágya. Nem könnyű persze mindig észrevenni a jó dolgokat, főleg nem akkor, ha egyébként nehéz szakaszon mész át. Azonban azt sosem szabad elfelejtened, hogy vannak olyan emberek, akik még a legrosszabb napjaidon is bátran elfogadnák a problémáidat.

Vezesd be az új rutint: Este lefekvés előtt gondold át, mennyi mindennek örülhettél az adott napon! Reggel pedig, közvetlenül ébredés után is adj hálát: ha másért nem, hát azért, hogy te, és minden családtagod fel tud kelni az ágyból az adott napon. Sokaknak ugyanis sem családtagok, sem ágyak nem adattak… Nem beszélve a járás képességéről. Próbálj mindig új és új csodákat felfedezni a napjaidban!

Persze, magának az ember nem sűrűn kíván rosszat, ennek éppen az ellenkezője szokott megesni velünk: másoknak rosszat, magunknak viszont jót kívánunk. Ez ugye jól láthatóan nem túl működőképes elmélet.

Nyilvánvaló, hogy egyáltalán nem könnyű mindig mindenkihez pozitívan állni, mindenkinek jót kívánni, de el kell fogadnod: attól, hogy másnak rossz, neked nem lesz jó. A más sérelmén szerzett öröm csak mérgező lehet hosszútávon.

Vezesd be az új rutint: Minden egyes alkalommal, mielőtt sértés hagyná el a szádat, vagy keresztbe tennél valakinek, gondolj bele az ő helyzetébe! Valószínűleg sokkal kevesebbet tudsz róla, mint amennyit hallasz, vagy látsz, nem tudhatod, mit miért tesz. Már csak azért sem szabad előítéletekkel élned! Ahelyett, hogy másnak kívánnál rosszat, kérd magadnak a jót! Mindenki a saját életéért, döntéseiért felelős, ezt te is mindig tartsd szem előtt.

 

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra