Ráléptél a spirituális ébredés útjára? 3 hiba, amit könnyen elkövethetsz

Szabó Erzsébet
Írta: , Frissítve:
Ráléptél a spirituális ébredés útjára? 3 hiba, amit könnyen elkövethetsz

Kép forrása: unsplash

Mindenkinek eljön az életében az a szint, amikor rálép a spirituális ébredés útjára. Ez furcsának tűnhet számodra, ha egyelőre iszonyúan távol áll tőled minden, ami nem evilági, de sokszor elég egy komoly betegség, egy baleset, vagy akár csak az óhatatlanul bekövetkező időskor, amikor elkezdünk számot vetni a sorsunkkal. De milyen hibákat követhetsz el akkor, ha igyekszed magad nem csak testként, hanem szellemként és lélekként is elemezni?

Nem a jelenre koncentrálsz

Az ezotéria szerves része a jövendőmondás, a jóslás, ezért aztán nem meglepő, hogy önmagunk sorsát szeretnénk a lehető legközelebbről megismerni. Nem túl szerencsés azonban, ha állandóan azzal foglalkozol, mi lesz, hiszen ezzel a legfontosabb dolgot veszíted el: a jelenedet. A jövődön változtathatsz, de a jelenedet már nem hozhatod vissza – ahogy a múltaddal sem tudsz utólagosan mit kezdeni.

Ha állandóan azon aggodalmaskodsz, mi történt veled, mit tehettél volna másként, vagy éppen rágódsz, mi vár rád a közeljövőben, akkor azzal garantáltan elveszíted a vágyott összhangot és egyensúlyt.

3 hiba, amit könnyen elkövethetsz akkor, ha rálépsz a spirituális ébredés útjára

Szóval, az első, és egyik legfontosabb dolog, hogy ne szalaszd el a jelenedet, hanem törekedj arra, hogy a mának, a pillanatnak élj! Ez iszonyúan fontos önmagad és az élet értelmének, a boldogságnak a megtalálása során.

Bűntudatod érzel korábbi önmagad miatt

Nagyon-nagyon gyakori ez, mikor lépsz egy hatalmasat, eltávolodsz a komfortzónádból, és máshogy tekintesz egykori önmagadra. Ekkor már nem azonosulsz a korábbi éneddel sőt, úgy érezheted, mintha nem is te lettél volna. Ez tulajdonképpen részben igaz is. Azonban nem véletlen, hogy akkor és ott úgy éltél, ahogy, és azt tetted, amit. Azt láttad a legjobbnak, a leginkább elfogadhatónak. Könnyen lehet, hogy az akkori események, tettek manapság már teljes mértékben szembemennek mindennel, amiben hiszel, és amit képviselsz, ezért aztán nem meglepő, ha elítéled magadat, vagy éppen bűntudatod van. A spirituális ébredés szerves része a fejlődés, ami nem következhetne be, ha eleve tökéletesnek születnél.

Hinned kell abban, hogy minden okkal történt, és nem tartanál most itt, ha korábban nem követed el a hibáidat. Sőt, mivel voltál azon a szinten, ami miatt most a hátadon is áll a szőr, sokkal hitelesebben képviselheted nézeteidet mások előtt, pusztán azért, mert megélted azt, amit ők is, de fel tudtál állni, tovább tudtál lépni. Időközben fejlődtél és más lett számodra a fontos, a régi hibákért pedig semmiképp ne ítéld el, inkább szeresd az egykori önmagadat.

Másokat is befolyásolni akarsz

3 hiba, amit könnyen elkövethetsz akkor, ha rálépsz a spirituális ébredés útjára

Azzal, hogy eljutottál egy magasabb szintre, valami csodálatosat, boldogítót és felemelőt tapasztaltál, amit szívesen megosztanál másokkal is. Ez alaphangon nem baj, sőt, kifejezetten szerencsés, de sokan átesnek a ló túloldalára, és túlságosan erőszakosan próbálnak segíteni. Ez sajnos nem vezet célra, hiszen a spirituális ébredést mindenkinek magának kell elérnie, mert csak így érhető el belső fejlődés és változtatás. Ezt nem lehet erőltetni.

Lehet segíteni, inspirálni, támogatni, de mások helyett nem tehetsz lépéseket, mindenkinek a saját felelőssége, hogyan él.

Persze, nehéz háttérbe húzódni akkor, amikor te már látod a helyes és járható utat, mások meg mintha szemellenzővel mászkálnának körülötted, de hidd el, ez nem a te terhed, nem a te utad.

Képek forrása: Vadymvdrobot/Depositphotos.comeldarnurkovic/Depositphotos.com