Ahogyan a problémákat kezeled - csillagjegyed szerint

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Ahogyan a problémákat kezeled - csillagjegyed szerint

Kép forrása: unsplash.com

Ugyanarra a problémás helyzetre szinte mindannyian másként reagálunk – ez annak köszönhető, hogy más a neveltetésünk, a tűréshatárunk és persze a habitusunk. Utóbbiban nagy szerepe van az alaptermészetünknek, ami viszont szoros kapcsolatban áll a zodiákusunkkal.

Vajon hogyan reagálnak a problémás helyzetekre a csillagjegyek?

A Kosok méltán híresek határozott személyiségükről és még határozottabb elképzeléseikről, így aztán nem meglepő módon hasonlóan állnak a problémamegoldáshoz is.

Jellemző módon tudják, mit és hogyan akarnak elérni, ennek köszönhetően egyáltalán nem díjazzák, ha valaki keresztbetesz nekik.

Hajlamosak rá, hogy nagy csetepatét csapjanak a nézeteltéréseik során, és gyakran köszörülik a nyelvüket másokon.

Kosként sokszor te is bántóan, hirtelenharagúan lépsz fel, és legfeljebb órák, napok elteltével gondolsz arra, hogy talán lehetett volna ezt finomabban is intézni – de bocsánatot ekkor is csak nagyon ritkán kérsz.

Legnagyobb gondod a problémakezelést illetően az, hogy iszonyúan konok és önfejű vagy, ezért nagyon nehezen képzeled bele magadat mások helyzetébe.

Nem tűröd az ellentmondást, annyira biztos vagy abban, hogy a saját gondolataid helyesek, hogy nem is vagy hajlandó felvetni az esélyét a tévedésnek.

Ennek megfelelően nem kezeled egykönnyen a problémákat, hiszen a megoldás kulcsa mindig az, hogy leásunk a dolgok mélyére és kompromisszumokkal, beszélgetéssel, egyeztetéssel, közösen keressük a lehető legjobb lehetőséget.

Nos, neked gyakran a csapatmunka is nehezedre esik, a kompromisszumkötés pedig főleg.

 

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv