Így működik a csodálatos prána gyógyítás

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
Így működik a csodálatos prána gyógyítás

A pránagyógyítás ősi tudomány, amely a fizikai test gyógyulását az étertest gyógyításával éri el. Hívják még pránanadinak, telepatikus, vitális, magnetikus és karizmatikus gyógyításnak, gyógyító érintésnek és kézrátételnek is. Öngyógyításra is alkalmas, könnyen elsajátítható módszer.

 Nap, levegő és föld energiája

A prána az az életenergia, amely életben tartja testünket, és óvja az egészségünket. Három forrása van: a szoláris (napfényből táplálkozó), a levegő és a föld prána.

A szoláris pránát 5-10 perces napfürdőzéssel és a napon állni hagyott vízzel vehetjük fel, a túlzásba vitt napozás az egész szervezetet károsíthatja. 

A levegő pránát a tüdőnkön keresztül vesszük fel, és közvetlenül energiatestünk energiapontjain át szívjuk magunkba automatikusan és öntudatlanul. Ezeket az enegiapontokat nevezzük csakráknak. Egyenletes, lassú és mély légzéssel több levegő prána jut a testünkbe, mint felületes, szapora légzéssel. Bőrünk pórusain keresztül is magunkba tudjuk szívni. 

A talajban található prána a föld prána, amit a talpunkon keresztül veszünk magunkhoz. A mezítláb járás növeli a felvett prána mennyiségét. A prána fokozza a teljesítményt és tisztítja a gondolkodást. 

A víz a napfényből, a levegőből és a földből szívja magába a pránát azáltal, hogy érintkezik velük. Az emberek és az állatok a napfényből, a levegőből, a vízből és az élelemből jutnak pránához. A friss élelemben több a prána, mint a konzerváltban. 

Prána és ember

Azok, akik szabad pránával vagy pránatöbblettel rendelkező emberek környezetében tartózkodnak, közérzetük javulását tapasztalják. A legyengült emberek viszont akaratlanul is életenergiát vonnak el másoktól.

A gyerekeknek több életenergiájuk van, mint az idősebbeknek. Reggeltől estig mozognak, mégsem fáradnak el. A csontjuk is gyorsabban összeforr, ha eltörik. 

Bizonyos fák (pl. a fenyők és a hatalmas, öreg fák) különösen nagy mennyiségben bocsátanak ki pránát. Aki fáradt vagy beteg, pihenjen ilyen fa alatt. Szóban is lehet kérni a fa szellemét, hogy segítse a gyógyulást. A tenyerünkön keresztül is vehetünk fel pránát a fákból. 

Rossz időjárási körülmények között általában a szoláris és a levegő prána csökkenése okoz betegséget. Ilyenkor sokan fizikailag és szellemileg tompábbnak érzik magukat, és fogékonyabbak lesznek a fertőző betegségekre.

A pránagyógyítás, akárcsak az akupresszúra, a csakrákon és a meridiánokon keresztül valósul meg.