Így működik a csodálatos prána gyógyítás

Írta: ,

A pránagyógyítás ősi tudomány, amely a fizikai test gyógyulását az étertest gyógyításával éri el. Hívják még pránanadinak, telepatikus, vitális, magnetikus és karizmatikus gyógyításnak, gyógyító érintésnek és kézrátételnek is. Öngyógyításra is alkalmas, könnyen elsajátítható módszer.

 Nap, levegő és föld energiája

1/5 Nap, levegő és föld energiája

A prána az az életenergia, amely életben tartja testünket, és óvja az egészségünket. Három forrása van: a szoláris (napfényből táplálkozó), a levegő és a föld prána.

A szoláris pránát 5-10 perces napfürdőzéssel és a napon állni hagyott vízzel vehetjük fel, a túlzásba vitt napozás az egész szervezetet károsíthatja. 

A levegő pránát a tüdőnkön keresztül vesszük fel, és közvetlenül energiatestünk energiapontjain át szívjuk magunkba automatikusan és öntudatlanul. Ezeket az enegiapontokat nevezzük csakráknak. Egyenletes, lassú és mély légzéssel több levegő prána jut a testünkbe, mint felületes, szapora légzéssel. Bőrünk pórusain keresztül is magunkba tudjuk szívni. 

A talajban található prána a föld prána, amit a talpunkon keresztül veszünk magunkhoz. A mezítláb járás növeli a felvett prána mennyiségét. A prána fokozza a teljesítményt és tisztítja a gondolkodást. 

A víz a napfényből, a levegőből és a földből szívja magába a pránát azáltal, hogy érintkezik velük. Az emberek és az állatok a napfényből, a levegőből, a vízből és az élelemből jutnak pránához. A friss élelemben több a prána, mint a konzerváltban. 

Prána és ember

2/5 Prána és ember

Azok, akik szabad pránával vagy pránatöbblettel rendelkező emberek környezetében tartózkodnak, közérzetük javulását tapasztalják. A legyengült emberek viszont akaratlanul is életenergiát vonnak el másoktól.

A gyerekeknek több életenergiájuk van, mint az idősebbeknek. Reggeltől estig mozognak, mégsem fáradnak el. A csontjuk is gyorsabban összeforr, ha eltörik. 

Bizonyos fák (pl. a fenyők és a hatalmas, öreg fák) különösen nagy mennyiségben bocsátanak ki pránát. Aki fáradt vagy beteg, pihenjen ilyen fa alatt. Szóban is lehet kérni a fa szellemét, hogy segítse a gyógyulást. A tenyerünkön keresztül is vehetünk fel pránát a fákból. 

Rossz időjárási körülmények között általában a szoláris és a levegő prána csökkenése okoz betegséget. Ilyenkor sokan fizikailag és szellemileg tompábbnak érzik magukat, és fogékonyabbak lesznek a fertőző betegségekre.

A pránagyógyítás, akárcsak az akupresszúra, a csakrákon és a meridiánokon keresztül valósul meg. 

Gyógyítás életenergiával

3/5 Gyógyítás életenergiával

A pránagyógyítást öt szintre szokás osztani. Az első szinten a tanítványok megtanulják, hogyan vegyenek pránaenergiát (ki-t) a levegőből, hogyan továbbítsák azt a betegek felé.

Megtanulják érzékenyíteni a tenyerüket, hogy képesek legyenek a beteg testét pásztázni és érezni, tisztítani, energetizálni, és a kibocsátott pránaenergiát stabilizálni, valamint elengedni a kibocsátott energiát és elvágni az éteri energiaszálat. Elsajátítják az öngyógyítást és a távgyógyítást is. 

A második szinten a tanítványok megtanulják a különböző színű pránák használatát a gyógyításhoz és energetizáláshoz. 

A harmadik szinten a lelki betegségek gyógyítása esetére tanulják meg a különböző színű pránák használatát. Az ilyen gyógyulásokhoz több időre, akaratra és magasabb szintű képességekre van szükség. 

A negyedik szinten kristályok használatával összpontosítják a pránát a betegre. Sok gyakorlás révén ennél magasabb szintű tanok is hozzáférhetőek. 

A kezelésről

4/5 A kezelésről

A prána kezelés időtartama húsz perc és egy óra között mozog. A beteg állapota szinte azonnal vagy pár órán belül észrevehetően javul.

Súlyosabb esetekben egy-két nap múlva mutatkoznak meg a gyógyulás első jelei.

A módszer viszonylag rövid idő alatt és könnyen megtanulható. Alapelvei és technikái elsajátításához elegendő néhány alkalom. A magasabb szintek elsajátításához több gyakorlás és idő kell. 

A gyógyítás során a beteg akár rosszabb állapotba is kerülhet, mert energiateste erősen szennyezett, és az eljárás megterhelést okozhat számára.

Az energiatest tisztántartása érdekében mellőzni kell a disznóhús fogyasztását, és ajánlatos áttérni a fél-vegetáriánus vagy nyers táplálkozásra

Természetes gyógyulás

5/5 Természetes gyógyulás

A legtöbb életenergiát (pránát) a belélegzett levegőből nyerhetjük. Minden élőlény légzésfüggő.

Gondolkodásunk, tudatos cselekvéseink és izomtevékenységünk elszívja az életerőnket, ezért folyamatos utánpótlásra van szükségünk

A pránagyógyítás a természet törvényeit és az emberi test általános felépítését veszi alapul. Arra szolgál, hogy felgyorsítsa a test öngyógyító folyamatait.

Testünk látható fizikai testből és láthatatlan energiatestből áll.

Láthatatlan testünk – más néven étertestünk – fénylő energiatest, amely körülveszi és áthatja a fizikai testet, és a felszínétől számítva 10-12 centiméterre terjed ki.