Így hozhatod be a pozitív energiákat az otthonodba

Írta: ,

A negatív energia könnyen utat talál magának minden otthonban – ilyenkor sokszor érezheted magad depressziósnak, lehangoltnak és kimerültnek ok nélkül. A jó hír viszont az, hogy ezektől az energiáktól könnyen megszabadulhatsz és az egészséges egensúlyt újra visszaállíthatod. Nincs más dolgod, mint követni a tippjeinket, hogy (újra) szuperül érezd magad, ha otthon vagy.

Legyen zöldebb az otthonod Kép forrása: camillapihl.no

1/5 Legyen zöldebb az otthonod

Első lépésként vegyél virágokat és növényeket a lakásodba, akkor is, ha már van néhány.

Nem kell egy kisebb őserdőt varázsolnod, épp elég, ha veszel egy szép orchideát és egy-két kisebb, strapabíró növényt is.

Azon felül, hogy otthonosabbá varázsolják majd a szobát, tudományosan bizonyított tény, hogy a szobanövények pozitív energiával töltik fel a teret és ezzel képesek csökkenteni a stresszt is.

Használj sólámpát Kép forrása: brit.co

2/5 Használj sólámpát

A sólámpák negatív ionokat bocsátanak ki magukból, amikor felkapcsolod őket.

Ezáltal semlegesítik azokat a pozitív töltésű részecskéket, amiktől lustának és kedvtelennek érzed magad, de ez még nem minden!

A himalája sókristályból készült lámpa tisztítja is a levegőt az allergén és szennyező anyagoktól.

A narancssárgás fénye pedig elősegíti a nyugodt és pihentető alvást is. Egyszóval must have kelléke minden otthonnak!

Fehér zsálya Kép forrása: ehow.com

3/5 Fehér zsálya

Először is szerezz be egy csokor száraz fehér zsályát: ezt könnyen megteheted aromaterápiás vagy bio boltokban, de rendelhetsz házhoz online is.

Ezután annyi a dolgod, hogy nyisd ki az ablakokat és az ajtót, majd gyújtsd meg a csokrot. Nem kell félni, nem fog fellángolni a kezedben!

Járj vele körbe a lakásban, mondd el, hogy szeretnéd, ha minden negatív energia most távozna az ablakokon és ajtón át, majd mondd, hogy szeretnéd, ha a helyét a pozitív energiák vennék át. Tegyél így pár kört és lassan csukj be mindent. Ez a legősibb módszere annak, hogy egy helyet megtisztíts minden rossztól.

DIY légtisztítás Kép forrása: homeyohmy.com

4/5 DIY légtisztítás

Hogy rásegíts a növények és a sólámpa pozitív hatásaira, te magad is tehetsz azért, hogy a lakás csakrái megtisztuljanak – ugyanis nem csak az emberi testnek vannak csakrái, hanem az otthonoknak is.

Ezeket a csakrákat pedig te magad is könnyen fel tudod tölteni pozitív energiákkal.

Az is megteszi, ha a párologtatóba csepegtetsz 100%-os tisztaságú illóolajokat ezekből: rózsa, levendula és pacsuli.

De készíthetsz saját „légfrissítőt” is. Ehhez használj vizet, az előbb említett ilóolajokat és egy kevés himalája sót. Ha tudsz, szerezz be egy fekete turmalint is – ami egy gyógyító kő, online könnyen találni belőle –, és dobd bele a már meglévő folyadékba. Hagyd egy kicsit állni és fújd körbe vele a lakást.

Gyógyító kövek Kép forrása: osart.com.ua

5/5 Gyógyító kövek

Ha az előző lépéssel megvagy, akkor a fekete turmalint vedd ki a folyadékból és tisztítsd meg – a légfrissítőt nélküle is használhatod a későbbiekben.

Ezt a gyógyító követ pedig helyezd el a lakásodban, például az előszobában. Erre azért van szükség, hogy azonnal megállítson minden negatív energiát, ami megpróbál bejutni az otthonodba. Ha úgy érzed, vehetsz több darabot is a kőből, és elhelyezheted a TV, a számítógép vagy a router közelében is, hogy megvédjen az egészségtelen és romboló energiáktól is.

Mindezek segíthetnek, hogy csodásan érezd magad az otthonodban, hiszen az a te saját világod, a menedéked a sok stressz és feszültség elől, ezért érdemes belőle kihozni a legjobbat.