A legpesszimistább zodiákusok: te is rajta vagy a listán?

Szabó Erzsébet
Írta: , Frissítve:
A legpesszimistább zodiákusok: te is rajta vagy a listán?

Kép forrása: unsplash

Míg akadnak olyan emberek, akik mindig úgy látják, hogy a pohár félig tele van, addig olyanok is vannak, akik ezzel éppen ellentétesen vélekednek. Állandóan az élet borús oldalát bámulják, és bár sokkal inkább realistának, semmint pesszimistának gondolják magukat, azért utóbbi sűrűn felülkerekedik rajtuk. De vajon kik tartoznak ide csillagjegyük alapján?

Nem is kezdhetnénk a sort másokkal, mint a bakokkal.

Iszonyúan maximalista, precíz és racionális jegyről beszélünk, aminek a szülöttei rendkívül megfontoltak és eltökéltek.

Céljaik a leggyakrabban a karrierjükre koncentrálódnak, talán ebből is adódik, hogy annyira diplomatikusak. Ezzel a hozzáállással már eleve azt közvetítik környezetük felé, hogy ridegek és távolságtartóak, amire rátesz egy lapáttal, hogy messze nem optimisták.

Rendszeresen arra koncentrálnak, mi sülhet el balul, hogyan juthat vakvágányra a tervük, milyen kockázati tényezőkkel kell számolniuk. Így aztán óhatatlan, hogy kifejezetten pesszimistának tűnjenek, és annak is érezzék magukat.

Halak Kép forrása: Milkos/Depositphotos

A halak, nagyon gyengédek és érzelmesek, de éppen emiatt a legtöbbször pesszimisták is. Igazi mimózák, akik képesek vérig sértődni olyasmin, amit mások gyakorlatilag észre sem vesznek.

Meglehetősen labilis a lelkiállapotuk és rengeteget álmodoznak. Ezzel párhuzamosan folyton aggódnak, mindenen agyalnak és nagyon jellemző rájuk, hogy önbizalomhiányban szenvednek. Innentől kezdve egyáltalán nem meglepő, hogy felkerültek a pesszimistákat összesítő listánkra.

A halak azért képviseltethetik magukat, mert érzékenységükből fakadóan folyton mindent személyes támadásnak vesznek, és ezért visszahúzódóvá, tartózkodóvá válnak, amivel óhatatlanul megváltozik egyébként kedves alaptermészetük. Végtelenül könnyű kizökkenteni őket az általában csak vélt, nem pedig valós benső összhangjukból, és így már képtelenek derűsen látni az életet.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján