Ezek a csillagjegyek a legnagyobb pesszimisták

Írta: ,

Míg akadnak olyan emberek, akik mindig úgy látják, hogy a pohár félig tele van, addig olyanok is vannak, akik ezzel éppen ellentétesen vélekednek. Állandóan az élet borús oldalát bámulják, és bár sokkal inkább realistának, semmint pesszimistának gondolják magukat, azért utóbbi sűrűn felülkerekedik rajtuk. De vajon kik tartoznak ide csillagjegyük alapján?

1/4 Bak

Nem is kezdhetnénk a sort másokkal, mint a bakokkal.

Iszonyúan maximalista, precíz és racionális jegyről beszélünk, aminek a szülöttei rendkívül megfontoltak és eltökéltek.

Céljaik a leggyakrabban a karrierjükre koncentrálódnak, talán ebből is adódik, hogy annyira diplomatikusak. Ezzel a hozzáállással már eleve azt közvetítik környezetük felé, hogy ridegek és távolságtartóak, amire rátesz egy lapáttal, hogy messze nem optimisták.

Rendszeresen arra koncentrálnak, mi sülhet el balul, hogyan juthat vakvágányra a tervük, milyen kockázati tényezőkkel kell számolniuk. Így aztán óhatatlan, hogy kifejezetten pesszimistának tűnjenek, és annak is érezzék magukat.

2/4 Szűz

A szűz nem azért pesszimista, mert ilyen az alaptermészete, hanem mert nagyon kritikus. Borzasztóan precíz, állandóan analizál, és egy vérbeli maximalista, aki nagyon magas korlátokat állít saját maga és mások elé is.

Mindig a tökéletességre törekszik, a munkájában és a magánéletében egyaránt, de sajnos időről időre rá kell döbbennie, hogy az élet nem ennyire egyszerű. Hozzáállása sajnos rossz hatással van a saját személyiségére éppúgy, mint a környezete hangulatára.

Bár nem tehet róla, de a maximalizmusa párosul egyfajta szőrszálhasogatással, ami szörnyen idegesítő tud lenni mások számára.

Ebből adódik, hogy a szűz hajlamos arra, hogy csak és kizárólag a hibákra koncentráljon, ami pedig nem más, mint vérbeli pesszimizmus.

Halak Kép forrása: Milkos/Depositphotos

3/4 Halak

A halak, nagyon gyengédek és érzelmesek, de éppen emiatt a legtöbbször pesszimisták is. Igazi mimózák, akik képesek vérig sértődni olyasmin, amit mások gyakorlatilag észre sem vesznek.

Meglehetősen labilis a lelkiállapotuk és rengeteget álmodoznak. Ezzel párhuzamosan folyton aggódnak, mindenen agyalnak és nagyon jellemző rájuk, hogy önbizalomhiányban szenvednek. Innentől kezdve egyáltalán nem meglepő, hogy felkerültek a pesszimistákat összesítő listánkra.

A halak azért képviseltethetik magukat, mert érzékenységükből fakadóan folyton mindent személyes támadásnak vesznek, és ezért visszahúzódóvá, tartózkodóvá válnak, amivel óhatatlanul megváltozik egyébként kedves alaptermészetük. Végtelenül könnyű kizökkenteni őket az általában csak vélt, nem pedig valós benső összhangjukból, és így már képtelenek derűsen látni az életet.

4/4 Ikrek

Az ikrek nem vérbeli pesszimista, de sokszor érezheti úgy még saját maga is, hogy két énje van. Hát még a környezete! Szinte lehetetlen kiigazodni egy olyan levegő jegyen, mint amilyen az ikrek is. Az egyik pillanatban kedves, figyelmes, a másikban viszont undok, kiszámíthatatlan és becsmérlő.

Pesszimizmusa a hangulatingadozásain túl abból ered, hogy egyáltalán nem kitartó, márpedig így nagyon nehéz elérni a kitűzött célokat. Az ikreket minden érdekli, mindig mindenbe belekap, de csak kivételes esetekben viszi véghez azt, amit korábban eltervezett. Ennél jóval jellemzőbb, hogy feladja a terveit és képletesen, vagy akár szó szerint földhöz vágja az addig elért eredményeket.

Ezután nagy duzzogva, (többnyire) másokat hibáztatva arról panaszkodik, hogy ebben a világban semminek semmi értelme sincs.