Boldog névnapot, Emma! Ha kíváncsi vagy rá, mi a név jelentése és milyen személyiségjegyekkel rendelkeznek, kattints

Boldog névnapot, Emma! Ha kíváncsi vagy rá, mi a név jelentése és milyen személyiségjegyekkel rendelkeznek, kattints

Címlap / Életmód / Ezotéria / Boldog névnapot, Emma! Ha kíváncsi vagy rá, mi a név jelentése és milyen személyiségjegyekkel rendelkeznek, kattints

Az Emmák november 24-én, illetve április 19-én ünneplik névnapjukat.

Ha kíváncsi vagy rá, mi a nevük jelentése és milyen személyiségjegyekkel rendelkeznek az ünnepeltek, olvasd el cikkünket!

Nevének eredete, jelentése

Az Emma név germán eredetű. Egyik magyarázat szerint Irmin a háború germán istenének nevéből ered, míg más elképzelések szerint a szintén germán hermion törzs nevéből származik.

Magyarországon a 2000-es években vált igen népszerűvé. Becézhetjük őket Emminek, Emmusnak, Micusnak, Mucusnak vagy Micikének.

Híres Emmák: Bartoniek Emma történész, bibliográfus, Emma Orczy írónő, Sándor Emma zeneszerző, műfordító, Sz. Egyed Emma magyar szobrász, Váncza Emma fotográfus.

Az Emmák általános jellemzői

Az Emmák tele vannak csupa kíváncsisággal. Nyitottak a világ dolgaira, szívesen ismerkednek. Szeretik az izgalmakat, minden kalandban benne vannak.

Nehezen bírják a magányt és a semmittevést, nem jellemző rájuk az otthon ülés. Mindenük a szabadság, nem szeretik, ha azt érzik, kalitkába zárják őket.

Nem hagyják magukat befolyásolni, többnyire a saját fejük után mennek. Igen kitartóak, céljaikért rendre sokat küzdenek. Szigorú elvek szerint élnek, gyakran vádolják őket makacssággal, önfejűséggel.

Igen erős az akaratuk, szeretnek irányítani. Remek mesélők, jelenlétükkel mindig feldobják a társaságot. Általában mindig van egy jó ötletük, bátran lehet hozzájuk fordulni tanácsért, hiszen jó problémamegoldók, ráadásul hűséges barátok, társak.

Az Emmák és az emberi kapcsolatok

Ami az Emmák kapcsolatait illeti, mint már írtuk, hűséges barátok. Könnyen megy nekik az ismerkedés, többnyire sok ismerősük, barátjuk van. Ez nem is csoda, hiszen igen vonzó személyiséggel rendelkeznek.

Társaságokban is gyakran sziporkáznak, sugárzik belőlük az optimizmus. Nem könnyű velük tartani a lépést, hiszen folyton tele vannak energiával, velük csupa izgalom az élet.

Legyen szó barátságról vagy szerelemről, szeretnek dominálni, ezért olyan társra van szükségük, aki ez elfogadja.

Makacsságuk gyakran konfliktust szül a párkapcsolataikban, meg kell tanulniuk, hogy néha engedni kell és ajánlott kompromisszumot kötniük, hiszen csak így működhet két ember kapcsolata.

Ettől eltekintve szívesen segítenek másoknak, igyekeznek levenni a terhet a szeretteik válláról. Sőt előfordul, hogy túlzásba is viszik segítőkészségüket és a saját gondjaikra, problémáikra már nem marad idejük, energiájuk.

Az Emmák és a munka

Bár szeretik a kalandokat, nem jellemző rájuk a kapkodás. Eltökélten, határozottan közelítenek a céljaik felé. Többnyire türelmesek és aprólékosan dolgoznak, így a legtöbb munkáltató elégedett lehet velük.

Szabadságvágyuknak hála azonban, ha azt érzik, már nem tudnak fejlődni és előrelépni, inkább váltanak. Tele vannak ambícióval és vágynak vezető beosztásra.

Jó főnök válhat belőlük, akik igazságos döntéseket hoznak. Igen lelkiismeretesek, minden munkát befejeznek határidőre és ígéreteiket is betartják.

Nem nehéz őket motiválni, minden apróságnak képesek örülni. Alapvetően befolyásos személyiségek, szavaikat csak úgy isszák mások.

Számukra ideális foglalkozás lehet az értékesítés, üzletet is remekül tudnak vezetni. Jó a rábeszélőkészségük, ezért szinte bármit el tudnak adni. Jól kommunikálnak, pedagógusként is megállják a helyüket.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!