November 24: Emma névnap – Az Emmák személyiségjegyei

Balatoni Dóra
Írta: ,
November 24: Emma névnap – Az Emmák személyiségjegyei

Kép forrása: quotecatalog.com

Az Emmák november 24-én, illetve április 19-én ünneplik névnapjukat. Ha kíváncsi vagy rá, mi a nevük jelentése és milyen személyiségjegyekkel rendelkeznek az ünnepeltek, olvasd el cikkünket!

Az Emma név germán eredetű. Egyik magyarázat szerint Irmin a háború germán istenének nevéből ered, míg más elképzelések szerint a szintén germán hermion törzs nevéből származik.

Magyarországon a 2000-es években vált igen népszerűvé. Becézhetjük őket Emminek, Emmusnak, Micusnak, Mucusnak vagy Micikének.

Híres Emmák: Bartoniek Emma történész, bibliográfus, Emma Orczy írónő, Sándor Emma zeneszerző, műfordító, Sz. Egyed Emma magyar szobrász, Váncza Emma fotográfus.

Az Emmák általános jellemzői Kép forrása: brianneerman.com

Az Emmák tele vannak csupa kíváncsisággal. Nyitottak a világ dolgaira, szívesen ismerkednek. Szeretik az izgalmakat, minden kalandban benne vannak.

Nehezen bírják a magányt és a semmittevést, nem jellemző rájuk az otthon ülés. Mindenük a szabadság, nem szeretik, ha azt érzik, kalitkába zárják őket.

Nem hagyják magukat befolyásolni, többnyire a saját fejük után mennek. Igen kitartóak, céljaikért rendre sokat küzdenek. Szigorú elvek szerint élnek, gyakran vádolják őket makacssággal, önfejűséggel.

Igen erős az akaratuk, szeretnek irányítani. Remek mesélők, jelenlétükkel mindig feldobják a társaságot. Általában mindig van egy jó ötletük, bátran lehet hozzájuk fordulni tanácsért, hiszen jó problémamegoldók, ráadásul hűséges barátok, társak.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!