November 17: Gergő névnap – A Gergők személyiségjegyei

Balatoni Dóra
Írta: ,
November 17: Gergő névnap – A Gergők személyiségjegyei

Kép forrása: redlensphoto.com

November 17-én a Gergőket köszöntjük névnapjuk alkalmából. Ha kíváncsi vagy, mit jelent a nevük és milyen személyiségjegyekkel rendelkeznek az ünnepeltek, olvasd el cikkünket!

Nevének eredete, jelentése Kép forrása: weheartit.com

A Gergő a Gergely becézéséből önállósult név, a latin Gregorius férfinévből származik, jelentése: éber, őrködő. Becézhetjük Gergőkének, Gerőnek és Gerinek.

A 20. század elejére szinte teljesen eltűnt a név, majd a 80-as években újra nagy népszerűségnek kezdett örvendeni. Napjainkra lecsúszott a népszerűségi listákról, de ugyanezt a ciklikusságot követve a következő 30-50 évben nagy valószínűséggel ismét divatos név lesz.

Híres Gergők: Kis Gergő, úszó, Iváncsik Gergő, kézilabdázó, Rácz Gergő, énekes Váczi Gergő, műsorvezető.

A Gergők általános jellemzői Kép forrása: meus-gatinhos.tumblr.com

Ami a Gergők személyiségjegyeit illeti, igen érzékenyek. Életük során komoly érzelmi kapcsolatokat alakítanak ki, nehezen engednek el, akit megszeretnek, ahhoz örökké ragaszkodni fognak.

Pont emiatt nagyon fontos számukra a család és a barátok. Előfordul, hogy kívülről tartózkodónak és kimértnek tűnnek, holott legbelül tele vannak mély érzésekkel.

Rendszerint mindent azonnal szeretnének, ha nem kaphatják meg, amit akarnak, könnyen türelmetlenné, feszültté válhatnak. Kommunikációs készségük nem a legjobb, legalábbis, ami a beszédet illeti.

Érzéseiket nagyon nehezen öntik szavakba, inkább testbeszéddel kommunikálnak vagy írásban fejezik ki mondandójukat. Egyszerre csak egy dologra tudnak koncentrálni, arra viszont nagyon, munka közben nem szabad őket zavarni, csak így tudnak összpontosítani.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!