Ezt árulja el a neved a jellemedről

Írta: ,

Gondolkoztál már azon, milyen sorsszerűség rejlik a nevedben? Vajon okkal választották a szüleid az adott keresztneved számodra? Akkor is, ha nem feltétlenül áll valamilyen rejtélyes vagy különleges indíték a háttérben, rengeteget elmondhat a személyiségedről egyetlenegy kezdőbetű. A te neved vajon milyen üzenetet rejteget számodra?

A, Á Kép forrása: stephaniesunderland.com

1/24 A, Á

Találó magyar nyelvünk nem véletlenül kezdi „A” betűvel az angyal szót!

Ha a te neved is így kezdődik, akkor isteni eredettel, akarattal számolhatsz.

Azért jöttél a Földre, hogy valamit lényegbeli eseményen változtass – ezt mutatja az is, hogy bár nagyon érzelmes vagy és szeretsz gondolkodni, a szellemiséggel különösen sokat foglalkozol.

Ideje azt is kihasználnod, hogy igazi vezéregyéniség vagy!

B Kép forrása: blog.urbanoutfitters.com

2/24 B

A „B” betű az örök bölcsesség szimbolikája, a te feladatod, hogy megteremtsd a körforgást, értelmet adj a végtelenségnek.

Az, hogy ez esetedben milyen formában valósul meg, természetesen abszolút egyénfüggő, de az biztos, hogy ha sikerül kitűznöd a célodat, akkor folyton úgy érzed, hogy komoly hátszelet és támogatást kapsz.

Ez nem véletlen!

Olyan erők munkálkodnak benned, amik mindig cselekvésre ösztönöznek, úgyhogy ezeket ne is próbáld elnyomni.

C, Cs Kép forrása: hammihan.com

3/24 C, Cs

Ugyan a „C” kezdetű nevek arra utalnak, hogy lelkileg nagyon tudatos vagy, meglehetősen gyakran küzdesz önbizalomhiánnyal.

Jellemző rád a visszahúzódás, a változtatástól való félelem, pedig sorsod szerint komoly titkokat, fontos feladatokat hordozol magadban. A kérdés az, van-e merszed ezeket felfedezni, vagy továbbra is rejtegeted őket?

Ha végre szembenézel velük, akkor felszínre bukkan optimista, imádnivaló és közkedvelt oldalad.

D, Dz, Dzs Kép forrása: mymodernmet.com

4/24 D, Dz, Dzs

Odaadóan és kedvesen viselkedsz a társaiddal.

Úgy érzed, sokkal könnyebb adni, mint kapni, pedig nem feltétlenül rossz dolog, ha időnként elfogadod a segítséget.

Sőt, ha így teszel, jóval könnyebben célt érhetsz, és teljesítheted azokat a sorsfeladatokat, amik miatt megszülettél.

Ne feledd, a lehetőségeid adottak, neked csak élned kell velük! A lényeg, hogy kerüld a szűklátókörűséged, mert erre sajnos nevedből adódóan is hajlamos lehetsz.

E, É Kép forrása: etsy.com

5/24 E, É

Nem feltétlenül egyszerű a sorsod, gyakran kell szembenézned nehézségekkel és szinte legyőzhetetlennek tűnő feladatokkal.

Neved kezdőbetűjében is ott rejlik a magyarázat: rád az átlagosnál komolyabb teendők várnak – ha nem most, aktuálisan, akkor később. Mivel ez a teher könnyen nyomasztóvá válhat, hajlamos lehetsz a letargiára és a depresszióra.

Ha viszont végre nem lefelé ível az utad, akkor hatalmas erőket tudsz megmozgatni, és a lelkesedésedet könnyen ráragasztod másokra.

F Kép forrása: playbuzz.com

6/24 F

Kiválóak a megérzéseid, akár azt is mondhatjuk, hogy remek hatodik érzékkel rendelkezel. Nem könnyű hazudni neked, becsapni pedig főleg nem – akkor is a dolgok mögé látsz, ha eljátszod a tudatlant.

Bár ez a tulajdonság áldás és átok is egyszerre, ha az emberek őszinték veled, akkor könnyen megnyílsz, és szívesen közel engedsz magadhoz mindenkit.

Különösen fontos számodra a család, velük kapcsolatosan mindig felelősségteljes és odaadó vagy.

G Kép forrása: emilysoto.deviantart.com

7/24 G

Felelősségteljesen gondolkozol és cselekszel, mindig megpróbálod több szemszögből megközelíteni az élet nagy kérdéseit, de az egészen hétköznapi nehézségeket sem veszed félvállról.

Szinte már mesteri fokozaton űzöd ezt a képességet, gyakran úgy kitalálod szeretteid gondolatait, terveit, hogy még ők maguk sincsenek tisztában azokkal.

A sok elemezgetés azonban néha kiakasztó lehet– nem kell mindig mindent túlgondolni!

8/24 H

Alapjaiban tekintve védelmező és támogató a személyiséged, de ezeket a tulajdonságokat nem csak másokra vetíted ki, hanem időnként magadon is alkalmazod.

Nem mindig szerencsés azonban, ha kizárod a külvilágot, ahogy az sem, ha folyton magadat állítod a középpontba.

Az a feladatod, hogy a jót szolgáld és támogasd, különben azt fogod érezni, hogy nem találod a helyedet az életben.

I, Í Kép forrása: theclassyissue.com

9/24 I, Í

Imádsz a központban lenni, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy extra figyelemre vágysz. 

Sokszor csupán arról van szó, hogy jelképesen is így tudsz több embernek segíteni és támogatást adni.

Mindig segítőkész és nyitott vagy, állandóan készen állsz arra, hogy másokat gyámolíts.

De csak addig vagy kedves, amíg elismernek, egyébként hajlamos lehetsz a kicsinyességre.

10/24 J

A te nevedre a teremtés, az alkotás jellemző – függetlenül attól, hogy ez a fizikai valóban, vagy éppen az elméletben, gondolatban jelenik meg.

Imádod a kreatív teendőket, feladatokat, sokkal gyorsabban oldod meg őket, mint a környezetedben élő emberek.

Ebből a pozitív tulajdonságból adódóan viszont hajlamos vagy a lustaságra, halogatásra akkor, ha hétköznapi teendőkről van szó.

K Kép forrása: ello.co

11/24 K

Rendkívül erős jellemed van, amit részben annak köszönhetsz, hogy kitartóan és alázatosan állsz minden egyes feladatod elé.

Néha azonban elhagyod magadat és akkor teljesen megváltozik a személyiséged: ilyenkor elvárod, hogy körbeugráljanak, kiszolgáljanak, különben könnyen megsértődsz.

Mindezt ráfoghatod túlérzékeny és néha túláradó személyiségedre… Azért nem ér, ha mindig erre hivatkozol!

L Kép forrása: fenzyme.com

12/24 L

Remek intuíciókkal, megérzésekkel rendelkezel – ezeket a tudat alatt érkező megerősítéseket kiválóan fel tudod használni akkor, ha kiismered őket.

Sokoldalú vagy és a környezeted kellemes társaságnak tart, részben éppen azért, mert gyakran már első látásra kiismered a beszélgetőpartnereidet.

Ezt a tulajdonságodat nem csak a hétköznapokon, a munkádban is érdemes kamatoztatnod!

13/24 M

Mértéktartó vagy és bölcsen szemléled az életedet. Talán ennek köszönheted, hogy a barátaid, ismerőseid mindig szívesen kérnek tőled tanácsot – te pedig örömmel segítesz!

Egyszerűen ösztönösen teszel jót másokkal, pedig lehet, hogy bele sem gondolsz, egy-egy jó tanáccsal milyen pozitív hullámokat indítasz el.

Szerencsére a sok öröm, amit akarva, akaratlanul fakasztasz, még tovább fejleszti a személyiségedet!

N Kép forrása: grandweddingexit.com

14/24 N

Megpróbálod kerülni a konfliktushelyzeteket, de azok valahogy mindig megtalálnak.

Sokszor cselekszel tervek nélkül, néha pedig hajlamos vagy arra, hogy belesüppedj a mindennapokba és a problémákba, amik természetesen még az életkedvedet is elveszik.

Mindezek ellenére vannak tehetséges tulajdonságai, pozitív vonásaid, amiket sikerülhet kibontakoztatnod, feltéve, hogy nem korlátoznak a szabadságodban.

15/24 O, Ö

Komoly energiákat és erőket rejtegetsz magadban, de jó eséllyel ezek nagyon nehezen bukkannak a felszínre.

Valószínűleg igazi művészlélek vagy, tehetséged sokrétű, a szépérzéked pedig kiemelkedő. Mások mindig kicsit furcsának tartanak, de ugyanígy rád süthetik a különleges, érdekes, ízléses és egyedi jelzőket is.

Nehezen találsz igaz barátokra, és a szerelem sem kopogtat könnyen nálad, de akik közel kerülnek hozzád, azok egy életen át számíthatnak rád.

P Kép forrása: darlingmagazine.org

16/24 P

Nehezen vállalsz kockázatot, még akkor sem szívesen változtatsz, ha egyértelműen a javadra válna.

Ezzel szemben másokkal megértőbb és elfogadóbb vagy, még akkor is, ha mindez nincs az arcodra írva.

Az emberek gyakran félreértik a toleranciádat, és azt gondolják, hogy semmi sem érdekel – pedig egyszerűen (és nagyszerűen) elfogadod, hogy nem vagyunk egyformák.

R Kép forrása: mymodernmet.com

17/24 R

Az életedet áthatja a harmónia, de csak akkor, ha felismered a képességeidet, és hajlandó vagy a jó szolgálatába állítani a sorsodat.

Ellenkező esetben a káosz veszi át a hatalmat a mindennapjaid felett, és előtérbe kerül az éned rossz oldala: ilyenkor a meggondolatlanság, figyelmetlenség és a negatív világkép uralkodhat el rajtad.

Szerencsére könnyen változtatsz, ha elhatároztad magadat!

S, SZ Kép forrása: 500px.com

18/24 S, SZ

Egyszerre két oldalad harcol egymással: egyik feled szívesen lenne egyedül, szabadon, a másik oldalad viszont vágyik a társaságra és a szeretetre.

Ezt a kettősséget sokszor nehezen oldod fel magadban, emiatt hajlamos lehetsz a túlzásba vitt érzelmekre.

Nincs könnyű dolgod a párkeresés során, de ha találsz valakit, akit mindezt tolerálja, akkor teljesen megváltozhatsz – mégpedig pozitív irányba.

T, Ty Kép forrása: maxitendance.com

19/24 T, Ty

Érdekel az ezotéria, és ha nem is életed minden szakaszában, de folyamatosan foglalkozol azzal, vajon mit tartogathat a sorsod.

Minden lehetséges utat kipróbálsz, hogy beteljesítsd a feladataidat, emiatt mások néha csapongónak tarthatnak.

Egyébként hajlamos is vagy arra, hogy mindenbe csak belekapj, és semmit se fejezz be, de ennek részben az az oka, hogy nem akarod pazarolni az idődet hasztalan dolgokra.

U, Ü Kép forrása: tendencee.com.br

20/24 U, Ü

Minden esélyed megvan rá, hogy igazán szerencsés sorsod legyen, hiszen az „U” betű egy patkóra emlékeztet.

Örömöd azonban csak akkor lesz teljes, ha nem magadnak tartogatod az életed jó dolgait, hanem kész vagy arra, hogy a sok pozitívumot megoszd másokkal.

Legveszélyesebb ellenséged a saját egód, ami irigységre, önzésre bátoríthat. Ha azonban sikerül háttérbe szorítanod, tényleg csodás életed lehet!

V, W Kép forrása: mymodernmet.com

21/24 V, W

Iszonyúan erős akaratod van, minden bizonnyal már gyermekkorodban is szörnyen makacs voltál.

Gyűlölöd azokat az élethelyzeteket, amikor mások próbálják megmondani, mit tegyél, nem szereted kiadni a kezeid közül az irányítást.

Ahhoz, hogy a szabadságodat megőrizhesd, hajlamos vagy óriási áldozatokat hozni, de mivel ez valóban fontos neked, az önállóságod már magában is örömmel tölt el.

X Kép forrása: oncewed.com

22/24 X

Érdekes kettősség uralkodik a személyiségedben: egyszerre akarsz te lenni a törvény, az iránytó, viszont a másik oldalad mindennél előbbre helyezi az együttműködést, az összefogást.

Az biztos, hogy legalább annyira kiváló főnök lehetsz, amennyire borzasztó – minden attól függ, hogy a néha súlyos irányításmániád jó, vagy rossz irányba viszi el a személyiségedet és a cselekedeteidet.

Y Kép forrása: c-heads.com

23/24 Y

Az egész életed választásokból, útelágazásokból áll, erre utal az „Y” betű különleges formája is.

Minden bizonnyal vonzónak tűnnek számodra a tudományok, a szellemi, értelmi kérdések, szívesen agyalsz az élet nagy kérdésein. 

Néha talán túlságosan is elmélkedősre veszed a figurát, amit mások nehezen tolerálnak akkor, ha nem osztoznak az alapelveiden.

Próbálj figyelni arra, hogy ne untasd a környezetedet, de megfelelő emberekkel vedd körül magadat!

Z, Zs Kép forrása: refresher.sk

24/24 Z, Zs

Mindenáron a tökéletességre törekszel, ami egyszerre jó és rossz is. Jó akkor, ha a maximalizmusoddal nem bántasz másokat, és magadat sem zsigereled ki.

Rossz pedig akkor, ha senkivel és semmivel sem törődsz, csak azzal, hogy elérd a célodat.

Mivel hajlamos vagy meggondolatlanul, a pillanat hevében dönteni, nem árt, ha kicsit visszaveszel a tempóból, és az igazán fontos dolgokra koncentrálsz.