Mit árul el rólad a deszcendensed? Ilyennek látnak mások valójában

Írta: ,

A deszcendens az az állatövi jegy, amelyik az aszcendenssel szemben áll. Utóbbit pontos születési dátumod, és születési helyed megadásával számolhatod ki (táblázatunk segítségedre lesz), a deszcendensed pedig kiszámolhatod úgy, hogy aszcendensedhez hozzáadsz hatot. A továbbiakban megvizsgáltuk, milyen személyiségjegyekről árulkodik a deszcendensed!

Párkapcsolati és egyéni elemzések Kép forrása: stephaniesterjovski.com

1/13 Párkapcsolati és egyéni elemzések

A deszcendenst sokszor felhasználják a párkapcsolati elemzések során, sokan úgy vélik, hogy – mivel az aszcendensünk 180 fokos ellentéte – deszcendensük lehet a tökéletes partnerünk.

Nem csupán azért, mert az ellentétek vonzzák egymást, hanem azért is, mert a két eltérő személyiség a másik hibáit, hiányosságait ellensúlyozza.

Ám ez nem jelenti azt, hogy kizárólag az aszcendens-deszcendens párok alkothatnának tökéletes egységet és működtethetnének harmonikus kapcsolatot.

Éppen emiatt vannak, akik a deszcendenst az egyéni személyiségek elemzései során használják fel, azt nézik meg, a deszcendens mit ad hozzá az illető aszcendenséhez és horoszkópjához.

Mi most előbbit fogjuk megvizsgálni, eláruljuk, milyen tulajdonságokat tartogat számodra a deszcendensed! Válaszd ki az aszcendensedet, és már mutatjuk is, melyik állatövi jegy a személyiségpárod!

Kos aszcendens – mérleg deszcendens Kép forrása: freepeople.com

2/13 Kos aszcendens – mérleg deszcendens

Vezető alkat vagy, aki szívesen kezdeményezi és irányítja élete eseményeit. Lendületesen, céltudatosan haladsz a céljaid felé, imádod a kihívásokat.

Ugyanakkor nem szereted, ha valamilyen probléma megakaszt, amit te kitaláltál, annak lehetőleg úgyis kell lennie.

Egyáltalán nem zavar, ha vitába keveredsz, egyébként is unalmasnak tartod az életet, ha minden esemény és beszélgetés túlságosan kiszámíthatónak hat.

Nem erényed a türelem és könnyen válhatsz kapcsolatfüggővé.

Mindenáron nyugodt, bizalmas kapcsolatot keresel egy megbízható ember oldalán, ám ez egyfajta patthelyzetet teremt számodra, ugyanis nehezen viseled az ilyen típusú személyiségeket – főleg hosszútávon.

Mérleg aszcendens – kos deszcendens Kép forrása: kayladawnphoto.com

3/13 Mérleg aszcendens – kos deszcendens

Mindig mindenben az arany középútra törekszel, folyton a harmóniát, a békét, az egyensúlyt keresed.

Számodra létfontosságúak az emberi kapcsolatok, éppúgy válhatsz kapcsolatfüggővé, mint mérleg deszcendens-kos aszcendens párod.

Igyekszel a szeretteid, környezetedben élők igényeinek, akaratának megfelelni, emiatt sokan már-már megalkuvónak, esetleg sunyinak tarthatnak. Pedig te csak kerülöd a konfliktusokat, és mérlegeled, érdemes-e problémázni.

Olyan partnert keresel, akire felnézhetsz, és akitől ellesheted, hogyan tudnál határozottabban kiállni magadért, a céljaidért. Egy ilyen társ mellett te örökre le tudnál cövekelni.

Bika aszcendens – skorpió deszcendens Kép forrása: instagram.com

4/13 Bika aszcendens – skorpió deszcendens

Ragaszkodsz ahhoz, amit megszoktál és megszerettél, sokszor az állandóság éltet. Hajlamos vagy nagyon makaccsá válni, azonban, ha harmonikusnak érzed az életedet, romantikus, nyugodt és optimista leszel.

A kompromisszumkészség még ekkor sem az erősséged, de legalább nem zárkózol el minden lehetőség elől.

Hűséges és odaadó partner vagy, emiatt valószínűleg nem volt – és nem is lesz – túl sok kapcsolatod.

A nagy Ő számodra egy olyan férfi, akik nagyon erős, határozott személyiség, végtelenül szenvedélyes, emellett kicsit megbontja azt az állandóságot, amihez egyébként ragaszkodsz. Mellette az élet új oldalát ismerheted meg.

5/13 Skorpió aszcendens – bika deszcendens

Nagyon könnyen tudod befolyásolni a körülötted élőket, minden bizonnyal vezető személyiséged van, és ilyen körben is dolgozol (vagy erre pályázol). Gond nélkül eléred, amit szeretnél, és ehhez sokszor csak személyes bájadat kell bevetned.

Ugyanakkor kettős éned van, egyik durva, távolságtartó, másik pedig szenvedélyes és odaadó. Sokszor csak a kedved és az érdekeid befolyásolják, kinek, melyik arcodat mutatod.

A tökéletes partner számodra olyasvalaki, aki két lábbal áll a földön, reálisan látja az életet, számodra is biztos alapot jelent. Emellett nyugodt és biztos körülményeket teremt, így oldalán még a legnehezebb napokon is feltöltődhetsz.

Ikrek aszcendens – nyilas deszcendens Kép forrása: hu.pinterest.com

6/13 Ikrek aszcendens – nyilas deszcendens

Nagyon pörgős, aktív életmódot folytatsz, imádsz emberek között lenni, új kapcsolatokat teremteni.

Mindenbe belekapsz, de igazán semminek sem ásod a mélyére magadat, mert úgy érzed, eközben valamiről lemaradsz.

Emiatt mások kapkodónak, türelmetlennek látnak, esetleg kicsit felszínesnek is tarthatnak.

Mint mindenki, te is a tökéletes kapcsolatra vágysz, olyan férfira, aki mellett végleg megnyugodhatnál. Azonban amint lehetőséged kínálkozik egy ilyen kapcsolat elindítására, gyakran megijedsz és visszavonulót fújsz.

Menekülsz a problémák elől, és bár mindenkivel barátságos vagy, valójában a legtöbb emberrel távolságot tartasz. Amíg ezzel fel nem hagysz, nem valószínű, hogy megtalálod a nagy Őt.

Nyilas aszcendens – ikrek deszcendens Kép forrása: photogrist.com

7/13 Nyilas aszcendens – ikrek deszcendens

Az összes jegy közül te vagy a legoptimistább. Képes vagy meglátni az élet napos oldalát, mindig, minden szemszögből megvizsgálod az élet nagy kérdéseit, és a lehető legtoleránsabb választ adod rájuk.

Emiatt azonban hajlamos vagy rá, hogy egyfajta álomvilágban élj, és mivel saját eszméidben megszállottan hiszel, mások időnként mániákusnak, arrogánsnak tarthatnak.

Ez nyilván nem igaz az alapszemléletedet illetően, de ha túlzásokba esel, ezt sugárzod. Általában nehezen kötelezed el magadat, ha mégis megteszed, sokszor gondolkodsz azon, tényleg jól döntöttél-e.

Nem azért, mert nem vagy szerelmes, hanem mert imádod a szabadággal járó kötetlenséget.

 

Rák aszcendens – bak deszcendens Kép forrása: carriefiter.com

8/13 Rák aszcendens – bak deszcendens

Nagyon érzékeny lélek vagy, számodra minden nagyvilági dolog idegen és ijesztő. Egész életedben a biztonságot, a nyugodt kapcsolatot keresed, ami stabilitásra, szoros érzelmi kötődésre épül.

Könnyen befolyásolnak téged mások érzelmei, és a te hangulatod is ugyanilyen könnyen ingadozik.

Ezt a környezeted nem mindig érti meg, és valóban nehéz olyasvalakivel együtt élni, dolgozni, aki vérbeli hangulatember.

Nehezen vállalsz felelősséget, holott nagyon vágysz arra, hogy egyedül is legyen bátorságod megtenni a komolyabb lépéseket, illetve tényleg annyira megbecsüljenek, amennyire megérdemled.

Valószínű sosem tudod teljesen hátrahagyni gyermeteg, védelemre áhítozó énedet.

9/13 Bak aszcendens – rák deszcendens

Rendkívül alapos, precíz és kitartó vagy, rengeteg időt szentelsz céljaid elérésének. Úgy érzed, mindig mindeniért meg kell dolgoznod, ha valami könnyen jön, az számodra már gyanús.

Ugyanez igaz akkor, ha meglepetéssel kedveskednének neked, minden jótett mögött hátsó szándékot keresel. Főleg, ha már volt csalódásod, rettegsz attól, hogy újra megismétlődik, emiatt nagyon távolságtartó tudsz lenni.

Mások sokszor megközelíthetetlennek, időnként túlságosan durvának és ridegnek tartanak, pedig csak félsz a mély érzelmektől.

Emiatt nagyon nehéz és bonyolult a szerelmi életed: szörnyen nehezen nyílsz meg, mégis meleg, meghitt és szenvedélyes kapcsolatra vágysz.

Oroszlán aszcendens – vízöntő deszcendens Kép forrása: kayladawnphoto.com

10/13 Oroszlán aszcendens – vízöntő deszcendens

Pozitív, lendületes és életvidám az alaptermészeted, általában csak úgy vonzod az embereket. Mások is kedvesek veled és szívesen vannak a társaságodban, egészen addig, amíg túlzásokba nem esel.

Akkor ugyanis féktelenné, hektikussá válsz, és főnökösködni kezdesz, egyszerűen sok lesz az embereknek a mondandód, a hozzáállásod.

Vehemenciádból vissza kell venned egy kicsit, ha nem akarod őket elriasztani.

Mindig tenni szeretnél valamit, haladnál előre, ebből mások sokszor csak azt érzékelik, hogy nyughatatlan, kiszámíthatatlan vagy.

Hibáidat nehezen fogadod el, ezért nem feltétlenül vagy könnyű partner. Főleg, hogy a barátodnak el kell fogadnia, te örökre szabad entitás szeretnél maradni.

11/13 Vízöntő aszcendens – oroszlán deszcendens

Kicsit különcnek érzed magadat és elhiheted, mások is ezt gondolják rólad. Akinek sikerül eltekintenie, vagy éppen megkedvelnie az eredetiségedet, az barátságos, nyílt emberre lelhet.

Kedves vagy, de azért legbelül mindenkit nagyon racionálisan értékelsz és helyezel el képzelt ranglistádon, alaposan megváltogatod, ki kerülhet közel hozzád.

Ez egy nagyon helyes életvitel, de mások kissé fennhéjazónak tarthatnak miatta.

Sokszor te sem tudod, mire vágysz igazán, mit szeretnél valójában, gyakran a környezetedtől várod a csodát, hogy kitalálják minden óhajodat. Ez főleg a párkapcsolatodra igaz, ahol különcségedet többnyire női hisztik mögé rejted.

 

Halak aszcendens – szűz deszcendens Kép forrása: weheartit.com

12/13 Halak aszcendens – szűz deszcendens

Végtelenül segítőkész és odaadó vagy – ezzel vagy hihetetlen hálát, szeretet váltasz ki az emberekből, vagy kételkedést és unszimpátiát.

Te utóbbi esetén is rugalmas maradsz és elfogadod, hogy nem lehet mindenkinek a kedvére tenni, ám mivel teljes mértékben érzelmi szinten mozogsz, sokszor megbántódsz.

Nem vagy kifejezetten önálló, mindig szükséged van egy biztos támaszra, állandó társra. Borzasztóan fontos számodra a család és a párkapcsolatod is, szeretnél egy életre választani.

Mivel nem vagy éppen talpraesett, gyakran másoktól várod a megoldást, a csodát.

Magadat, szabadidődet pedig hajlamos vagy rendszeresen beáldozni a cél érdekében, akkor is, ha neked semmi hasznod nem származik belőle.

13/13 Szűz aszcendens – halak deszcendens

A tökéletességet és a rendet keresed az életedben éppúgy, mint a munkádban, a párkapcsolatodban. Magaddal nagyon szigorú vagy, egyértelműen a maximalisták életét éled.

Bár úgy teszel, mint aki másokkal szemben jóval elfogadóbb, valójában a többiekben is a tökéletességet próbálod megtalálni.

A környezeted nem mindig igazodik ki könnyen rajtad, aminek részben az az oka, hogy hajlamos vagy álomképeket kergetni egy hibátlan világról, partnerről, vagy éppen munkáról.

Ez számtalan nehézséget okozhat az életedben, hiszen nincs a világon semmi, ami mindig olajozottan, tökéletesen működne. Engedned kell az elvárásaidból, ha igazán boldog szeretnél lenni.