Minden, amit az uralkodó bolygókról tudnod kell - így hatnak a személyiségedre

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A bolygók mindig is fontos szerepet játszottak az ezoterikus elemzésekben. Minden évben más-más bolygó kerül előtérbe, az általa kiváltott hatások pedig minden embert érintenek. De nem csupán így hatnak ránk az égitestek: születésünk pillanatában is meghatározó szerep jut a bolygóknak. Attól függően, mi a csillagjegyed és aszcendens csillagjegyed, megtudhatod mely bolygók vannak hatással az életedre és a személyiségedre.

Merkúr: Ikrek, Szűz, Vízöntő Kép forrása: sinsekai.tumblr.com

A Merkúr bolygó elsődleges hatását az ikrekre, a szüzekre és a vízöntőkre gyakorolja, legalábbis a horoszkópot tekintve. A logikát, a gyors észjárást jelképezi, szülötteinek minden esetben gyorsan forog az eszük.

A Merkúr uralma alatt született emberek hajlamosak az ábrándozásra, mégis rendkívül gyakorlatiasak, energikusak és talpraesettek. Kíváncsiságuk és mozgásigényük kimeríthetetlen, nyitottak a változásokra és az újdonságok felfedezésére.

Negatív oldalukhoz tartozik, hogy hajlamosak lehetnek a hazudozása és a csalásra, ráadásul ezekbe az eseményekbe, tettekbe másokat is könnyen belevonnak.

Vénusz: Mérleg, Bika, Vízöntő Kép forrása: facebook.com/wegodresses

E bolygó elsődleges hatása alá tartozik a mérleg, valamint másodrészt a bika és a vízöntő. A Vénuszról mindenkinek a szerelem jut eszébe, és nem is véletlenül.

Azonban nem csak a házaséletünket érinti, minden kontaktusra, kapcsolatra kifejti hatását, legyen szó barátságról, vagy úgy általánosságban az emberekhez való viszonyulásunkról.

Meghatározza erkölcsösségünket, érzelmeinket, és rámutat arra is, miben leljük igazán örömünket. A Vénusz ezen felül a romantikát és a művészeteket is magában foglalja, a bolygó uralma alatt született emberek általában kifejezetten érdeklődnek e két fogalom iránt.