Minden, amit az uralkodó bolygókról tudnod kell - így hatnak a személyiségedre

Írta: ,

A bolygók mindig is fontos szerepet játszottak az ezoterikus elemzésekben. Minden évben más-más bolygó kerül előtérbe, az általa kiváltott hatások pedig minden embert érintenek. De nem csupán így hatnak ránk az égitestek: születésünk pillanatában is meghatározó szerep jut a bolygóknak. Attól függően, mi a csillagjegyed és aszcendens csillagjegyed, megtudhatod mely bolygók vannak hatással az életedre és a személyiségedre.

Merkúr: Ikrek, Szűz, Vízöntő Kép forrása: sinsekai.tumblr.com

1/10 Merkúr: Ikrek, Szűz, Vízöntő

A Merkúr bolygó elsődleges hatását az ikrekre, a szüzekre és a vízöntőkre gyakorolja, legalábbis a horoszkópot tekintve. A logikát, a gyors észjárást jelképezi, szülötteinek minden esetben gyorsan forog az eszük.

A Merkúr uralma alatt született emberek hajlamosak az ábrándozásra, mégis rendkívül gyakorlatiasak, energikusak és talpraesettek. Kíváncsiságuk és mozgásigényük kimeríthetetlen, nyitottak a változásokra és az újdonságok felfedezésére.

Negatív oldalukhoz tartozik, hogy hajlamosak lehetnek a hazudozása és a csalásra, ráadásul ezekbe az eseményekbe, tettekbe másokat is könnyen belevonnak.

Vénusz: Mérleg, Bika, Vízöntő Kép forrása: facebook.com/wegodresses

2/10 Vénusz: Mérleg, Bika, Vízöntő

E bolygó elsődleges hatása alá tartozik a mérleg, valamint másodrészt a bika és a vízöntő. A Vénuszról mindenkinek a szerelem jut eszébe, és nem is véletlenül.

Azonban nem csak a házaséletünket érinti, minden kontaktusra, kapcsolatra kifejti hatását, legyen szó barátságról, vagy úgy általánosságban az emberekhez való viszonyulásunkról.

Meghatározza erkölcsösségünket, érzelmeinket, és rámutat arra is, miben leljük igazán örömünket. A Vénusz ezen felül a romantikát és a művészeteket is magában foglalja, a bolygó uralma alatt született emberek általában kifejezetten érdeklődnek e két fogalom iránt.

 

Mars: Skorpió, Kos Kép forrása: /bensasso.com

3/10 Mars: Skorpió, Kos

A Mars bolygó leginkább a skorpiókat és a kosokat uralja – nem meglepő, hogy e jegy szülöttei makacsok, dúskálnak az önbizalomban, és túlteng bennük az energia.

A bolygót magát nem tartjuk annyira pozitív megítélésűnek, mint pl. a Vénuszt, hiszen a háború jelképeként híresült el.

Való igaz, azok az emberek, akiknek uralkodó bolygójuk a Mars, hajlamosak lehetnek az agresszivitásra, a brutalitásra, amit saját maguk ellen is fordíthatnak. Az mindenesetre biztos, hogy a Mars szülöttei erősek, temperamentumosak és kitartóak.

Jupiter: Nyilas, Halak Kép forrása: pegasebuzz.com

4/10 Jupiter: Nyilas, Halak

A Jupiter elsődlegesen a nyilasokat és a halakat uralja, de szorosan kapcsolódik mindenhez, amiben fontos szerep jut a tudásnak, gondolkodásnak és a hitnek.

Szerencsehozó bolygónak tartják, ami kitartásra sarkall és sikert ígér az élet minden területén, akár munkáról, akár párkapcsolatokról van szó.

Jelképezi az optimista hozzáállást, illetve arra sarkall, hogy jóindulatúak, segítőkészek legyünk.

A Jupiter szülöttei egyáltalán nem vélik elítélendőnek, ha az evilági élvezeteknek hódolnak, szinte lubickolnak a sikerben, amit a bolygó eredendően biztosított számukra.

 

Szaturnusz: Bak, Vízöntő, Szűz Kép forrása: burnettsboards.com

5/10 Szaturnusz: Bak, Vízöntő, Szűz

A Szaturnuszt a Marshoz hasonlóan negatív bolygónak mondhatjuk. Míg előbbi társa a harcot, addig a Szaturnusz az árulást és a veszteséget jelképezi.

Ugyanakkor a karmát is szimbolizálja, tehát nem véletlen, hogy igazi tanítóként tartják számon. Uralja a bakot, a vízöntőt és a szüzet.

Bizonytalanságot generál, ugyanis megmutatja gyenge pontjainkat, hibázási lehetőségeinket, és közben mindig emlékeztet, mit várhatunk rossz cselekedeteinkért cserébe.

Aki felett uralkodik, az hajlamos lehet önmagát mások alá rendelni, könnyen válhat magányossá, ám ez ellen a legtöbb esetben harcolni fog.

 

6/10 Uránusz: Vízöntő, Mérleg

Az Uránusz részben a vízöntő és a mérleg felett gyakorol hatást, de uralkodó időszakaiban mindenkit változtatásra sarkall. Jellemző rá a rombolás és az építés, valamint a szabadság iránti vágy.

Úgy vélik, hogy az Uránusz egy valódi jövőképet festő bolygó, avagy kifejezetten arra sarkall, hogy változtassunk, lázadjunk, alkossunk valami újat a régi helyett.

Mivel lobbanékonyság, hirtelenség is jellemzi, a változtatás iránti igény könnyen elsülhet katasztrofálisan is.

De nem feltétlenül eredményezi ezt, az Uránusz alkotásvágya időnként forradalmi eseményeket idéz elő – nem csupán az egyén, hanem az emberiség szintjén is.

7/10 Neptunusz: Halak

A Neptunusz az Uránuszhoz és a Szaturnuszhoz is hasonlít, így nem kifejezetten pozitív bolygó. Uralkodása alatt az emberek hajlamosak csalni, a problémákat megoldatlanul hagyni, és az előírásokat megszegni.

Leginkább az ábrándozást, fantáziálást jelképezi, uralkodó ideje alatt jellemző az emberekre a fogékonyság.

Ugyanakkor sokan csalatkoznak a Neptunusz miatt, már csak azért is, mert hajlamossá tesz a túlérzékenységre, az aggodalmaskodásra.

A születést tekintve a halakat uralja, akiknek lelkére különösen erősen hat minden olyasmi, ami felett legszívesebben szemet hunynának.

 

Plútó: Oroszlán, Skorpió

8/10 Plútó: Oroszlán, Skorpió

A Plútó mindig ott hat, ahol az emberek nagymértékű változásokat élnek át.

Szintén rossz bolygóként gondolnak rá az emberek, sokan úgy vélik, árnyoldalunkat képviseli. Leginkább az oroszlánokra és a skorpiókra hat. Azt sugallja, hogy egyedül, önállóan kell megoldani minden problémát, nincs segítség.

Hatást gyakorol a különféle megszállottságokra és fóbiák kialakulására, felerősödésére, egyúttal jelképezi a halált és a születést is.

A Plútó előtt nem lehetnek titkok, amiket az emberek próbáltak elrejteni, azok rendszerint felbukkannak uralma alatt.

 

Hold: Rák Kép forrása: fabyoubliss.com

9/10 Hold: Rák

A Hold a rák jegyűek uralkodója, így még tovább fokozza a rákokban egyébként is jelenlevő érzelmeket.

A Hold, mint uralkodó bolygó, a romantikát, a vágyat és ezzel együtt a családot is képviseli – nem csoda, hogy a rákok legfőbb beteljesülésüknek az anyaságot, szülőséget látják.

A Holdat önmagában is elemzik a szakértők, ugyanis állása mindenki számára megmutatja, hol várhatóak párkapcsolati nehézségek, hullámvölgyek az életben.

A Hold mindemellett a rejtélyeket, a képzelgéseket és a családi kapcsolatokat (anyához, apához) fűződő viszonyt is jelképezi.

Nap: Kos, Oroszlán, Bika

10/10 Nap: Kos, Oroszlán, Bika

Horoszkópilag ide tartoznak a kosok, az oroszlánok és részben a bikák szülöttei. A Nap a bölcsesség, az erő és az optimizmus szimbóluma.

Ezekre az emberekre jellemző az uralkodási vágy, de többségükre a bőkezűség és a stabilitás is, így e jegyek szülöttei kiváló főnökökké válhatnak.

A Nap körül forognak bolygóink, és a csillaghoz tartozó jegyek is kicsit elvárják ugyanezt a mentalitást. Szívesen segítenek, alapvetően jóindulatúak, de ezért cserébe némi csodálatot, alázatot is elvárnak.

Nagy hatást gyakorolnak környezetükre, sokakat elvarázsolnak megjelenésükkel, hozzáállásukkal.