Milyen partner és szülő vagy? Zodiákusod elárulja!

Írta: ,

Egy-egy jellemzésből még nem szabad örökérvényű tanulságokat levonni, de ami tény az tény: évszázados, ha nem évezredes hagyománya van a horoszkópoknak. Itt az ideje tehát szembenézni azzal, a te jegyed szülöttei hogyan viselkednek szülőként és partnerként!

1/12 Bak

A bak szülőknek legelőször is le kell győzniük merevségüket és zárkózottságukat, semmiképpen sem szabad esetleges rossz gyermekkorukat saját csemetéjükre kivetíteniük. Nem érdemes azt gondolniuk, hogy csak szigorral érhetik el, hogy gyermekük valamirevaló felnőtt legyen.

A bakoknak tehát meg kell nyitniuk érzelmes oldalukat, és észre kell venniük, hogy gyermekük úgy csodás, ahogy van.

Mivel esetükben mindig a realitás és az ész áll a középpontban, ez a lépés éppúgy nehezükre esik, mint komoly érzelmi alapokra helyezni kapcsolatukat.

Olyan társat keresnek maguk mellé, akivel fel lehet építeni egy teljes életet. A partnernek dolgosnak, hűségesnek, komolynak és türelmesnek kell lennie. Ha ezeket megkapja, a bak az egyik legcsodásabb és legodaadóbb társsá válik.

2/12 Vízöntő

A vízöntők hajlamosak rá, hogy túlságosan lazán vegyék az életet, így a szülőséget is. Nem feltétlenül állnak ott mindig komoly és biztos háttérként, időnként az is nehezükre esik, hogy otthon maradjanak és gyermekükkel töltsék az időt.

Arra törekszenek, hogy baráti kapcsolatot alakítsanak ki a gyermekekkel, ám ez a felfogás és a korábban említett lazaság nem feltétlenül hoz komoly eredményeket a nevelés terén.

Párkapcsolataiban a maximumot nyújtja minden téren, ám jogosan ugyanezt várja el cserébe. Imádja a szokatlant, az újat és a furcsát, az élet e területén is meglehetősen szertelen.

Mindenképpen türelmes, megújulni képes partner való hozzá, aki nem csak elfogadja, hanem kifejezetten szereti a vízöntők örökké gyermeteg énét.

Halak Kép forrása: blog.fullfamilytree.com

3/12 Halak

A halak nem kifejezetten a szigorú szülők közé tartoznak: elegendő számukra néhány jól irányzott mondat, vagy tett, és máris totálisan ellágyulnak. Így aztán nem is túl következetesek a nevelésben, hajlamosak mindent ráhagyni gyermekükre, akikkel általában úgy bánnak, mint a felnőttekkel.

Ez az oka annak is, hogy általánosságban legyintenek a legtöbb dologra: úgy vélik, gyermekük el tudja dönteni, mit szeretne.

Párkapcsolatukban is elnézőek, megbocsátóak, gondoskodóak és készek minden áldozatra családjuk boldogságáért. Szeretik a romantikát, számukra a legtöbb esetben egyenesen elképzelhetetlen, hogy szerelem nélkül ágyba bújjanak valakivel.

Központi szerepet tölt be életükben a párkapcsolat, partner nélkül elesettnek, tanácstalannak érzik magukat.

4/12 Kos

A párkapcsolatokat illetően a kosok elvárják partnerük csodálatát és azt, hogy mindig lehetőségük legyen a megújulásra társuk oldalán. Fenn kell tartani az érdeklődésüket, ugyanis a kosok szívesen hódítanak.

Ha nem érzik otthon az odaadást és a figyelmet, akkor könnyen új partner után nézhetnek.

Ahogy minden szülő, úgy a kos is imádja a gyerekét, mégsem tekint rá rózsaszín szemüvegen keresztül. Nagyra tartja, de sokat is vár el tőle az élet minden területén. És mivel a kos az egyik legmakacsabb, legönállóbb jegy, úgy vélik, ők azok, akik mindent jól csinálnak.

Emiatt aztán akkor igazán boldogok, ha gyermekük ugyanarra az útra lép, ugyanazokat az elveket vallja, amit ők maguk.

5/12 Bika

Nagyon nehezen éli meg a távolságot, mind a kapcsolatait, mind a gyermekeit illetően. Csemetéivel türelmes, odaadó, figyelmes, szívesen tölti velük idejét – talán ezért is viseli olyan nehezen, ha nem lehet rendszeresen velük.

Hajlamos a birtoklásra, amit főleg a szabadabb szellemű gyerekek viselnek nehezen, és persze nem minden partner vevő az effajta kötöttségre.

Nagyon fontos és alapvető számára a hűség, de csak akkor marad az, ha valóban szerelmes. A szexet is akkor díjazza igazán, és akkor űzi mesterfokon, ha az érzelmeket biztosan a helyükön tudja.

Ekkor viszont felejthetetlen szeretővé és társsá válik, akkor ráadásul könnyen alkalmazkodik a partnere igényeihez.

Ikrek Kép forrása: theknot.com

6/12 Ikrek

Az ikrek hajlamosak rá, hogy túlságosan szigorúak legyenek gyermekeikkel, miközben irreális elvárásokat támasztanak eléjük, így erre különösen figyelniük kell a nevelés során. Ez azért is lényeges, mert nem éreztetik elég gyakran gyermekeikkel, hogy mennyire fontosak számukra, így ezeket az alkalmakat is gyarapítani kell.

Mivel nagyon kíváncsi természet, minden és mindenki érdekli – így a hűség időnként kifejezetten nehezére esik. Odaadó, törődő és a maximumot nyújtja a párkapcsolatokban, de a legtöbbször csak addig hozza legjobb formáját, amíg fülig szerelmes.

Később az újdonság varázsa alább hagy, és ezt az ikrek nagyon nehezen dolgozza csak fel.

7/12 Rák

A rák egyik legjelentősebb beteljesülési pontja a szülőség, így aztán nem is csoda, hogy gyermekeit a tenyerén hordozza.

Egészen kicsi kora óta rettentően erős vágy él benne, hogy majd neki is gyermeke lehessen, nem meglepő, hogy a legmegbízhatóbb és törődőbb szülők közé tartozik – nemtől függetlenül.

A párkapcsolatában is legalább ennyire odaadó, hűséges, és ezt csak fokozza, ha végre családot alapít partnerével. Ennek egyetlen árnyoldala lehet: hajlamos megragadni egy rosszul működő kapcsolatban is.

Mindig arra alapoz, hogy később jobb lesz, és a házasság, család egysége egyszerűen sérthetetlen. Nem akarja, de nem is igazán meri felvállalni azt a kockázatot, ami az esetleges újrakezdéssel járhat.

8/12 Oroszlán

Az oroszlán szülők mindig büszkén és általában túlzásokkal nyilatkoznak gyermekeikről – persze csakis dicsérik tökéletességüket. Mindig mindenben támogatják gyermeküket, ugyanakkor ezért cserébe el is várják, hogy az utódok maximálisan odategyék magukat.

Kudarcaikat annyira nehezen viselik, mintha legalább sajátjaik lennének. Hajlamosak lehetnek rá, hogy saját céljaikat erőltessék rá a gyerekekre, így az oroszlánoknak erre ügyelniük kell.

Kapcsolataikban szinte minden esetben ők az irányító, uralkodó felek, akik büszkeségüknél fogva elvárják a csodálatot és a dicséretet. Szívesen vannak a központban, otthon éppúgy, mint társaságban.

Egyébként nagylelkűek, odaadóak azokkal, akiket szeretnek, így valóban remek partnerek.

Szűz Kép forrása: allisonshumateblog.com

9/12 Szűz

A szűz jegyű szülők képesek rá, hogy az átlagosnál jóval többet aggódjanak gyermekeikért, ám ha ezzel nem elég óvatosak, ráragaszthatják az utódokra félelmeiket, bizonytalanságukat, ami persze sohasem szerencsés.

Gyermekeiktől elvárják a szorgalmat, figyelmet és az értelmet, és gyakran nehezen oldódnak fel a kisebbek társaságában – sokkal jobban bánnak a kicsit idősebbekkel.

Nagyon jól alkalmazkodnak a partnerükhöz, ha érzik, hogy azok szerelmesek. Egyébként nehezen oldódnak fel a kapcsolatokban éppúgy, mint az ágyban.

Hajlamosak a távolságtartásra, hidegségre, ami egy ideig csábereje legfőbb része, de később kifejezetten idegesítő és zavaró is lehet a partner számára.

Mérleg Kép forrása: ontobaby.com

10/12 Mérleg

A mérleg legnagyobb feladata, hogy megtalálja az egyensúlyt a mozgalmas élet és a gyereknevelés között. Igazi tehetsége van az állandó jövésmenéshez, aminek persze hátránya, hogy kevesebb időt lehet csemetéivel.

Őket egyébként leginkább barátként, semmint gyerekként kezeli, csak ritkán állít eléjük elvárásokat, ritkán hoz szabályokat.

Párkapcsolatában leginkább a romantikára alapoz, imádja az udvarlást, ismerkedést, szereti mindennek megadni a módját, ami a randevúkat és a szeretkezéseket illeti.

Szívesen veszi a kedveskedést és az udvarias közeledést, nem szereti, ha erőszakosan lerohanják, szerinte a fokozatosság csak sokkal tovább korbácsolja a vágyakat és az érzelmeket.

11/12 Skorpió

Egyik legfőbb célja, hogy gyermekét is legalább olyan erős személyiségnek nevelje, mint saját maga. Szeretne felnézni rá, szeretné, ha utódja követné alapelveit. Nagyon nehezen veszi, ha csemetéje ellenáll, esetleg nem követi maradéktalanul a számára kitűzött célokat.

Ugyan egy skorpió szülőre mindig, minden körülmények között lehet számítani, azzal kalkulálni kell, hogy nem fogja véka alá rejteni a véleményét még saját gyermekéről sem.

Partnereit leginkább szenvedélyes és igazán forró ágybéli teljesítményével veszi le a lábáról, leginkább a testiség az, amivel képes magához láncolni az embereket.

Persze a szerelem, úgy ahogy van, nagyon intenzív a skorpiók esetében, viszont viták, nézeteltérések esetén borzasztóan rossz társ tud lenni.

Nyilas Kép forrása: theberry.com

12/12 Nyilas

Kitartásra, szorgalomra, önhittségre neveli gyermekét, próbálja olyanra formálni, amilyen saját maga. Megmutatja utódainak, hogy mindent el lehet érni, nincs határ, ha van bennünk kellő kitartás a célok iránt.

Ez az ambiciózus hozzáállás irigylésre méltó, azonban a nyilasoknak nem szabad elfelejteniük, hogy reális elvárásokkal kell előállniuk, nagyon figyelniük kell rá, hogy ne tegyék túl magasra a mércét.

Partnerkapcsolataikban nagyon törődőek, figyelmesek és egyenesen rajonganak a párjukért. Érzelmeiket szívesen megosztják, könnyen feloldódnak a szerelemben, azonban szeretik megőrizni saját kis szabadságukat, és ezt az aktuális társnak minden esetben el kell fogadnia.