Milyen háziállat illik hozzád? Horoszkópod elárulja!

Írta: ,

Háziállatot tartani nem kis felelősség, az első komoly lépés pedig eldönteni azt, hogy milyen kis kedvenc illene hozzád. A horoszkóp ebben is a segítségedre lesz, de természetesen a választáskor más szempontokat is vegyél figyelembe: mekkora költségeket engedhetsz meg magadnak (élelem, állatorvos, oltások, stb.), mennyi szabadidőd van, mekkora a lakásod. Bármilyen állatot választasz is, annak a tartása mindenképpen felelősséggel jár – ha bizonytalan vagy, nyugodtan konzultálj állatorvossal, vagy keress fel egy menhelyet, ahol segíthetnek eldönteni, ki lehetne az ideális társad.

Kos

1/12 Kos

Kosként fontos számodra az érzelmi kötődés, ugyanakkor hirtelen természeted miatt nem biztos, hogy előre ki tudod számítani, mikor mennyi időd lesz a kedvencedre. 

Valószínű, hogy nem akarsz túlságosan nagy elkötelezettséget, ezért valamilyen kis rágcsáló, például egy tengerimalac ideális társad lehet.
Bika

2/12 Bika

A Bikák keményen dolgoznak, és ezt másoktól is elvárják, ugyanakkor nagyon érzelmesek, és bár ehhez időre van szükségük, mély köteléket tudnak kialakítani a hozzájuk közel állókkal, akár az állatokkal is. 

Ha van rá lehetőségük, hogy lovat tartsanak, a természetük képessé teszi őket arra, hogy nagyon mély baráti kapcsolatot alakítsanak ki ezekkel a különleges állatokkal.
Ikrek

3/12 Ikrek

Az Ikrek kettős természete olyan kisállatot kíván, akiben egyszerre van meg a vadság és a szeretet iránti igény is. 

Egy mindig kíváncsi, állandóan valami turpisságban sántikáló, ugyanakkor a hasát imádó, ölben alvós vadászgörény újra és újra lenyűgözi őket.
Rák

4/12 Rák

A Rákok nehezen mutatják ki az érzelmeiket, ugyanakkor gondoskodó természetüknek köszönhetően jó gazdái lehetnek bármilyen állatnak, amelyik törődést igen, de például fizikai kontaktust nem feltétlenül vagy gyakran irigyel. 

Egy kedves madárka gondozása örömmel tölti el őket, és nem is érzik feszélyezve magukat egy ilyen háziállattól.
Oroszlán

5/12 Oroszlán

Az Oroszlánok szeretik, ha valaki feltétel nélkül rajong értük, és ők maguk is képesek mély érzelmeket táplálni mások iránt, ugyanakkor következetesek, és sokszor az elvárásaik is magasak. 

Ha jut rá elég idejük, egy kutya számukra tökéletes társ, akit nevelni is jól tudnak, ráadásul kifejezetten élvezik, ha olyan háziállatuk van, akit sok tevékenységükbe bevonhatnak.
Szűz

6/12 Szűz

A Szüzek szeretik a szépséget, és az érzelmi kötődés is könnyen kialakul náluk az állatok iránt, ugyanakkor nehezen mondanak le a tökéletes rendről, amit bizonyos háziállatok tartása mellett nem könnyű állandóan fenntartani. 

Néhány hal azonban tökéletes választás lehet nekik, és mesteri szintre fejleszthetik ezeknek a különleges állatoknak a tartását és ismeretét.
Mérleg

7/12 Mérleg

A Mérlegek számára fontos a szépség és az elegancia, ugyanakkor az állatokban is a humánumot, az emberi tulajdonságokat keresik. 

Egy macska személyében, aki egyszerre szerethető, mégis független, hajlamosak önmagukat látni, így jól kijönnek ezekkel az élőlényekkel.
Skorpió

8/12 Skorpió

A Skorpiók imádják a különlegességeket, minden olyat, ami eltér a szokványostól, és nem is ijedősek, éppen ezért valamilyen egzotikus állat, például a gyíkok, kaméleonok ideális társak lehetnek a számukra, hiszen szívesen töltenek időt azzal, hogy kiismerjék ezeknek a kevésbé populáris állatoknak a jellemét.

Nyilas

9/12 Nyilas

A Nyilasok szeretik a maguk útját járni, a kötöttséget azonban rosszul viselik. Éppen ezért szívesen tartanak olyan állatot, ami nem jár kimondottan nagy felelősséggel, ugyanakkor ki lehet vele vívni mások meglepetését

Valamilyen egzotikus állat, például egy szép pók egy terráriumban számukra nem ijesztő, inkább különleges ritkaság.
Bak

10/12 Bak

A Bakoknak vegyes érzelmeik vannak a háziállatokkal kapcsolatban, ugyan szinte bárkit képesek megkedvelni, alapvetően mégis úgy gondolják, hogy igazán a haszonállatok tartásának van értelme. 

Ha mégis kedvencet tartanak, többnyire olyat választanak, akinek a tartásával nincs sok gond, és nem igényel különösebb érzelmi kötődést, mégis aranyos állat. Egy ékszerteknőst valószínűleg szeretni fognak.
Vízöntő

11/12 Vízöntő

Az állandóan filozofáló Vízöntő bármilyen állatot megszeret, amelyik felkelti a figyelmét, és amelyiknek a személyiségét érdekesnek találja, így szinte akármilyen élőlénnyel jól kijön

Még az olyan egzotikus állatokat is kedveli, mint amilyenek a kígyók, hiszen titokzatosságukat és méltóságukat lenyűgözőnek találja.
Halak

12/12 Halak

Az érzelmes Halak számára mindenképpen valamilyen bolyhos, szeretnivaló kisállat javasolt, de attól az érzelmi kötöttségtől, amit egy kutya vagy macska adhat, a sokat töprengő jegy szülöttei megijedhetnek. 

Valamilyen kisebb állat azonban, például egy házi nyuszi kedves kis lakótársuk lehet.