Milyen főnök és beosztott vagy? Horoszkópod elárulja!

Írta: ,

Mentalitásunk nagyban függ személyiségünktől. De mitől függ a személyiségünk? Minden körülmény, közvetlen tényező formálja és alakítja, így az is befolyásolja, mikor születtünk. Az aszcendensen, bolygók állásán felül ilyen a horoszkóp is. Lássuk, születési hónapod és napod alapján te milyen főnök és beosztott vagy!

Bak Kép forrása: missguidedfr.fr

1/12 Bak

A bakok ritkán látják az élet derűs oldalát, így főnökként mindig a legrosszabbra készülnek, és erre készítik fel alkalmazottaikat is. Meglehetősen gyakran bizonyul hangulatembernek, így csak olyan beosztottakat fog felvenni, akik ezeket a kitöréseket eltűrik.

Elvárja a precíz, pontos, már-már szolgai munkát, és ezekért a jó napjain kifejezetten hálás. Rossz napjain azonban semmivel sem elégszik meg.

Nagyon becsvágyó, ezért gőzerővel hajt, legyen szó beosztotti, vagy főnöki szerepről. Pontosan tudja, hogy csak és kizárólag kemény munkával érheti el céljait, és ezért nem is sajnál semmit (és senkit) feláldozni.

Vágyik az elismerésre, amiért mindent meg is tesz, nem hagyja, hogy bármilyen körülmény akadályt gördítsen elé.

Vízöntő Kép forrása: ashleyneese.com

2/12 Vízöntő

Főnökként és beosztottként is a rugalmasságot, önálló munkavégzést helyezi előtérbe. Alkalmazottaitól elvárja, hogy talpraesettek legyenek, a nélkül végezzék el feladataikat, hogy azokat egynél többször el kellene magyarázni.

Nem szereti a kötöttségeket, nem akar soha semmit mások szájába rágni, de azt is utálja, ha neki megmondják, mit csináljon. Mindenáron azt akarja elérni, hogy nélkülözhetetlennek tartsák. Amíg nem jut el idáig, kiválóan el is tudja játszani, hogy állhatatos munkássága nélkül csődbe menne a cég.

Így aztán valóban érvényesíteni tudja akaratát, fel tud használni mindent és mindenkit céljai elérése érdekében. Végül tehát tényleg fontos posztba kerül.

Ha valamilyen okból kifolyólag ez mégsem sikerülne, esetleg nem tudná újító ötleteit ráerőltetni környezetére, új munkahelyet keres.

 

Halak Kép forrása: harpersbazaar.com

3/12 Halak

A halak nem igazán tipikus főnökök, ugyanis könnyen befolyásolhatóak, és rendkívül együtt érzőek. Ha két ember között kell dönteniük, biztos azt veszik fel, aki nehezebb életkörülmények között él, mint azt, aki jobb szakember.

Amennyiben mégis főnökként dolgozik, a végletekig ideális alkalmazottakat keres maga mellé. Azokat részesíti előnyben, akik kreatívak, állhatatosak, és lelkesek.

Egyetlen dologgal lehet kihozni béketűréséből: ha megpróbáljuk megkérdőjelezni elveit.

Beosztottként jóval tökéletesebb, mint főnökként. Irányításra szorul, azonban megértő, mélyen együtt érez, és mindig elvégzi a rá háruló feladatokat – mégpedig lelkesen.

Leginkább azok a munkakörök felelnek meg számára, amikben emberekkel, érzelmekkel foglalkozhat.

 

Kos Kép forrása: theglitterguide.com

4/12 Kos

A kosok a lehető legjobb főnöknek tartják magukat, ám a beosztottjaik már nem mindig vélekednek ugyanígy. Iszonyúan nagy a teherbírásuk, kitartásuk, és rengeteg energiával rendelkeznek.

Ez számukra nagyon előnyös, ám ebből adódik, hogy másoktól is erőn felüli teljesítményt várnak el – márpedig ezt nem minden alkalmazott díjazza, vagy fogadja el.

Főnökként másik hibája, hogy ráun, belefárad a nagyobb volumenű feladatokba, és ezek megvalósítását általában már átruházza másokra. Ez ugyancsak olyan dolog, ami nem mindenki számára szimpatikus.

Alkalmazottként is megpróbálja érvényesíteni magát, akaratát, hajlamos lehet olyanná válni, aki állandóan szembemegy a vezetőséggel. Azonban, ha önállóságát bevetheti, többnyire jó munkaerő válik belőle.

Bika Kép forrása: thedesignfiles.net

5/12 Bika

A bikák általában jó főnöknek bizonyulnak, ugyanis emberközpontúan irányítanak. Ragaszkodnak az általuk lefektetett szabályokhoz, irányvonalakhoz, de ez egy jó főnöktől el is várható.

Ügyelnek rá, hogy beosztottjaik jól érezzék magukat a munkahelyükön, és megpróbálják megteremteni számukra az élhető körülményeket – irodán belük és kívül egyaránt.

Hibájuk leginkább földhöz ragadottságukból ered, nehezen változtatnak, újítanak, még nehezebben vállalkoznak valami ismeretlenre.

Beosztottként sem viselik túl jól, ha új feladatokat bíznak rá, a megszokott munkát azonban túlórában is bármikor szívesen végzik. Kiváló munkaerő, szorgalmas, ő az, akire mindig lehet számítani, teljesen mindegy, hogy hétvége van, vagy extrém sok feladatról van szó.

Ikrek Kép forrása: stylishwife.com

6/12 Ikrek

Az ikrek legnagyobb hibája főnökként szertelensége. Személyiségéből adódóan meglehetősen szétszórt, nem szívesen alkalmazkodik merev szabályokhoz, kötöttségekhez.

Ezzel szemben, ha egyedül, megközelítőleg kötöttségek nélkül dolgozhat, akkor kiválóan teljesít. Beosztottként is szereti a változatosságot, a pörgést, intenzivitást, ő az, aki inkább végigdúdolja, vagy fecsegi a teljes munkaidőt, semmint csöndben dolgozzon.

A monoton munkavégzést zsigerből elutasítja, és utálja, ha egy munkahely már nem tartogat számára kihívásokat. Ezt olyannyira komolyan veszi, hogy egy biztos és jól fizető helyet is képes otthagyni, ha valami másban nagyobb feladatot lát.

Szívesen van emberek között, örömmel foglalkozik velük, imádja a minél izgalmasabb, érdekesebb munkanapokat.

Rák Kép forrása: lucky-bella.com

7/12 Rák

Főnökként mindig arra törekszik, hogy magával egyenértékű beosztottakkal dolgozzon. Ez számára azt jelenti, hogy nem akar aprócseprő ügyekkel foglalkozni, mindig csak azokra a feladatokra szeretne koncentrálni, amik valóban a főnöki beosztáshoz passzolnak.

Tehát az önállóan dolgozni tudó és akaró beosztottak számára ő a tökéletes főnök, ellenben azok nem lesznek kiegyensúlyozottak társaságában, akik nem szívesen hoznak egyedül döntéseket.

Beosztottként képtelen boldogulni feszült körülmények között, ezért kerül minden konfrontálódást.

Vágyik az elismerésre, de ezt leginkább kitartással, szakmai hozzáértéssel és továbbképzéseivel próbálja kivívni, nem pedig hivalkodással, versengéssel.

 Oroszlán Kép forrása: photogrist.com

8/12 Oroszlán

Az oroszlánok főnökként és beosztottként is mindig a maximumot nyújtják, mindent megtesznek azért, hogy sikerre vigyék cégüket. Ezért egyetlen dolgot várnak: elismerést.

Főnökként rossz tulajdonságuk hirtelenharagúságuk, ugyanis forrófejűek, és néha türelmetlenségükben döntenek. Hajlamosak arra is, hogy másokat hibáztassanak, beosztottjaikra mutogassanak, ami nyilván feszültséget generál az alkalmazottak között.

Beosztottként szorgalmasak, lelkiismeretesek, ám rendszeresen dicsérni kell őket, különben elveszítik lelkesedésüket.

Az oroszlán alkalmazottakat célszerű kisebb-nagyobb jutalmakban részesíteni, ugyanis ezzel kiválóan motiválhatóak. Ha elmarad az elismerés, továbbállnak, és más cégeket gyarapítnak maximalizmusukkal.

 

Szűz Kép forrása: trend2wear.com

9/12 Szűz

A szüzek megfelelő főnöknek bizonyulnak, ugyanis könnyen azonosulnak embertársaikkal, alkalmazottaikkal. Mivel ők maguk is precízen, példamutatóan dolgoznak, beosztottjaik is szívesen követik őket. Elvárják kollégáiktól a pontosságot, és hogy mindig a megbeszélteknek megfelelően készüljenek el a feladatokkal.

Beosztottként sem veszítenek jó tulajdonságaikból, rendkívül akkurátusan dolgoznak, így abszolút ideális alkalmazottnak bizonyulnak.

Hibájuk főnökként és beosztottként is kritikára való hajlamuk. Maximalisták, talán éppen ebből adódóan semmi sem elég tökéletes számukra – akár mások, akár saját munkájukról van szó.

Éppen emiatt elvállalnak mindent, úgy érzik, még mindig ők azok, akik a lehető legjobban meg tudják oldani a feladatokat.

 

Mérleg Kép forrása: mysecretbeach.tumblr.com

10/12 Mérleg

Ahogy az életben, úgy a munkában is remek kapcsolatteremtő képességgel bírnak a mérlegek – ez aztán főnökként éppúgy előnyükre válik, mint beosztottként.

Fontosnak tartják, hogy beosztottjaik önállóan dolgozzanak, legyenek határozottak, szakmailag tájékozottak, és építő javaslataikkal rendszeresen támogassák munkájukat.

Tapintatosan és diszkréten bánnak kollégáikkal, beosztottaikkal. Alkalmazottként szívesen vállalnak el mindent, ami emberekkel kapcsolatos, de örömmel teljesítik azokat a feladatokat is, amikben szépérzékük érvényesülhet.

Kreatívak, és kevésbé szeretik a kötöttségeket, a merev szabályokat. Jobban értékelik a rugalmasságot, az állandó jövés-menést, és azokat a feladatokat, amikhez szükségük van a fantáziájukra.

 

Skorpió Kép forrása: marieclaire.com

11/12 Skorpió

Főnökként a skorpió éppúgy lehet egy igazi hajcsár, mint a lehető legtökéletesebb irányító – leginkább alkalmazottjaitól függ, melyik éne kerül előtérbe. Mivel rendkívül magas önbizalommal és terhelhetőséggel bír, elvárja beosztottjaitól, hogy legalább annyira odategyék magukat, mint ő maga.

Ez gyakorlatilag lehetetlen, de mivel a skorpiók jól ismerik az embereket, észreveszik és értékelik az akarást, a szándékot.

Azonban nem tudják lenyelni sérelmeiket, nyíltan kimondják véleményüket – ez a főnök státuszban borzasztóan kínos helyzeteket generálhat, legalábbis a beosztottak számára. Alkalmazottként pillanatok alatt elérik, hogy pótolhatatlanok legyenek.

Kitartásuknak köszönhetően szinte mindig vezetői posztba kerülnek. Ha mégsem, akkor is magas beosztásban dolgoznak, és ott is érzik jól magukat, így tudják a legjobbat nyújtani a cégnek.

 

Nyilas Kép forrása: bloglovin.com

12/12 Nyilas

A nyilasok inkább a baráti körülményeket szeretik a munkahelyükön, akár főnökként, akár beosztottként dolgoznak. Ez bizonyos helyeken kifejezetten előnyös, ám a komoly felelősséget vállaló cégek esetében nem feltétlenül jó, ha ennyire lazán veszik főnöki feladatokat.

Egyáltalán nem szigorúak, szeretnek mindent megbeszélni, és a legfontosabbnak azt tartják, hogy könnyen, rugalmasan történjen a munkavégzés. Ennek ellenére pontosak a feladatmegoldásokat illetően.

Beosztottként lényegesnek tart egy számára megfelelően magas posztot, ekkor segítőkész, precíz és kiváló munkaerő lesz. Ellenkező esetben meglehetősen gyerekesen viselkedhet, lázadozhat, feszültséget generálhat és cselszövésekre is képes lehet előrejutása érdekében.