Miért sikertelen a fogyókúrád? A válasz a csillagjegyedben rejlik!

Írta: ,

Új év, új test – az elhatározás sokakban megszületik, de csak kevesen képesek meg is valósítani a célt. Lehet, hogy a csillagjegyed árulkodik róla, hogy hol bukik meg a diétád, és segíthet leküzdeni az akadályt.

1/12 Kos

A Kosok általában nagy lendülettel fognak a diétába, de a lelkesedésük gyorsan el is fogy, és hamar bűnbe esnek.

Ezt a hibát úgy küszöbölheted ki a legkönnyebben, ha kevésbé szigorú, betartható szabályokat állítasz magad elé, és azokat valóban hosszú távon követni is tudod.

Bika Kép forrása: yurok.a/depositphotos.com

2/12 Bika

A Bika képes nagyon szigorú lenni önmagához, ez azonban sokszor önsanyargatáshoz vezet.

Ne legyél ilyen szigorú önmagadhoz, inkább kis lépésekben próbálj haladni, akkor nem tesz olyan frusztrálttá, ha az eredmény is apró adagokban érkezik.

Ikrek Kép forrása: golyak/depositphotos.com

3/12 Ikrek

Az Ikrek a végletek embere, aki képes szigorú diétát követni, de a kivételes alkalmakon, amikor elengedi magát, válogatás nélkül habzsol.

Azzal nincs gond, ha egy szülinapon eszel egy szelet süteményt, de ha egy fél tortát, azzal már igen.

Inkább az egyensúly kialakítására törekedj!

4/12 Rák

A Rák, ha elszánja magát, képes tartani magát az elképzeléseihez, azonban mivel hajlamos a szorongásra, a feszültséget nassolással oldhatja, és az is lehet, hogy a stressz miatt lelassuló anyagcsere áll a fogyás útjában.

A meditáció, a jóga segíthet, hogy egészségesebben kezeld a feszült helyzeteket.

5/12 Oroszlán

Az Oroszlán hiú személyiség, aki éppen ezért képes rávenni magát a diétára, de hajlamos elfeledkezni arról, hogy az ideális testsúly nem csak hiúsági kérdés, hanem az egészségé is.

A gyors csodát ígérő diéták helyett a kiegyensúlyozott táplálkozásra kell hosszú távon hangsúlyt tenned.

6/12 Szűz

A Szűzben megvan az elszántság és a szervezőkészség, ami egy diéta véghezviteléhez kell, de sűrű időbeosztása miatt ritkán jut ideje a testmozgásra is.

Pedig a kettő együtt elengedhetetlen feltétele a sikeres fogyókúrának, ezért, ha valódi eredményt szeretnél, ennek is helyet kell találnod a beosztásodban.

7/12 Mérleg

A Mérleg lelkesen veti magát a különféle életmódváltásokba, de könnyen elveszti a lelkesedését.

Mivel a szokásaihoz azonban ragaszkodik, az lehet számára a megoldás, ha az egészséges életmódot alakítja a szokásává.

Haladj kis lépésekben: készítsd el előre a reggelidet, hogy reggel biztosan egészségeset egyél, és ütemezd be a rendszeres testmozgást.

Ha a kezdeti nehézségen túlesel, később már nem lesz nehéz követni a szokott nyomvonalat.

8/12 Skorpió

A Skorpióban megvan a kitartás és a lendület, ami egy diéta véghezviteléhez kell, de a káros szenvedélyeiről már nehezebben mond le.

Pedig a kiegyensúlyozott táplálkozás nem sokat ér, ha mellette folytatja a dohányzást, vagy literszámra issza a fekete kávét.

A méregtelenítés kulcsfontosságú lehet a diétája sikerében.

Nyilas Kép forrása: racorn/depositphotos.com

9/12 Nyilas

A Nyilas, ha egyszer a fejébe vesz valamit, elég makacs, hogy bevégezze a dolgot, viszont jellemzően van valami apróság, amit nem vesz észre, és tönkreteheti az eredményeit.

Érdemes például átgondolnod, hogy elegendő folyadékot fogyasztasz-e, mert enélkül nem tudnak megfelelően működni a zsír-anyagcsere folyamatok.

Bak Kép forrása: czamfir/depositphotos.com

10/12 Bak

A Bak szereti a megszokott dolgokat, és nehezen próbál ki akár új ízeket is, ezért sok gondot okozhat neki, hogy a diéta idején mit egyen.

A megszokott ételeiből csak korlátozott számú felel meg a diétájának, ezért ha nem próbál meg kilépni a komfortzónájából, és új dolgokat is kipróbálni, gyorsan elmehet a kedve az egyhangú étkezés miatt.

11/12 Vízöntő

A Vízöntő szeret mindent alaposan eltervezni, és tudományos alapokra helyezni a fogyókúráját.

Ez nagyon jól is van így, de a sok tervezgetés mellett nehezen veszi rá magát arra, hogy el is kezdje megvalósítani az elgondolásait.

Az ő esetében a kulcs az lehet, hogy ne ragadjon le az elgondolásoknál, hanem kezdjen el valóban dolgozni a céljaiért.

12/12 Halak

A Halak képes megtalálni a harmóniát önmagával, és jellemzően részeredmények elérésével is elégedett.

Nagyon jó, ha szereted a testedet, és boldog vagy az alakoddal, de arra vigyázz, hogy ha némi súlyvesztés után gyorsan feladod a diétát, habzsolni kezdesz, és visszaszeded a leadott súlyt, amit aztán megint leadsz és megint felszedsz, az nem tesz jót a szervezetednek.

Próbáld elkerülni a jojózást, és ha nem is szigorú fogyókúrát követsz, tarts olyan étrendet, ami segít, hogy abban a formában maradj, amelyikben jól érzed magadat.