Hogyan befolyásolja életünket a Merkúr idén?

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Hogyan befolyásolja életünket a Merkúr idén?

Kép forrása: Nanihta/depositphotos.com

Cikksorozatunkban sorra vesszük, a különféle bolygók milyen hatást gyakorolnak életünkre globálisan, és egyénileg egyaránt. Első cikkünkben a Naprendszer Naphoz legközelebb eső bolygója kerül sorra, a Merkúr, ami egyben 2019 meghatározó égiteste is.

A kommunikáció bolygója

Az igazán részletes elemzések messze nem csak azt vizsgálják, mi a zodiákusod és az aszcendensed, hiszen a különféle bolygóállások is sokat nyomnak a latban. A Merkúr helyzete a születési horoszkópban azt mutatja meg, hogyan, milyen formában tudsz a legjobban kommunikálni, miként engeded felszínre bukkanni a gondolataidat.

Sokan a kommunikáció bolygójának is nevezik, pontosan azért, mert rávilágít, hogy az adott személy szóban, szónoki pozícióban, vagy éppen írásban, íróként tudja igazán kifejezni magát, esetleg érzelmi szinten hat másokra.

Ennek megfelelően a Merkúr az intelligenciánkra, intellektuális képességeinkre is befolyással bír. Mivel a Naprendszer első bolygója, a leggyorsabban kerüli meg a csillagunkat, ezért az asztrológiában a gyors felfogóképességet is neki tulajdoníthatjuk.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba