Hogyan befolyásolja életünket a Merkúr 2019-ben?

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Hogyan befolyásolja életünket a Merkúr 2019-ben?

Kép forrása: Nanihta/depositphotos.com

Cikksorozatunkban sorra vesszük, a különféle bolygók milyen hatást gyakorolnak életünkre globálisan, és egyénileg egyaránt. Első cikkünkben a Naprendszer Naphoz legközelebb eső bolygója kerül sorra, a Merkúr, ami egyben 2019 meghatározó égiteste is.

A kommunikáció bolygója

Az igazán részletes elemzések messze nem csak azt vizsgálják, mi a zodiákusod és az aszcendensed, hiszen a különféle bolygóállások is sokat nyomnak a latban. A Merkúr helyzete a születési horoszkópban azt mutatja meg, hogyan, milyen formában tudsz a legjobban kommunikálni, miként engeded felszínre bukkanni a gondolataidat.

Sokan a kommunikáció bolygójának is nevezik, pontosan azért, mert rávilágít, hogy az adott személy szóban, szónoki pozícióban, vagy éppen írásban, íróként tudja igazán kifejezni magát, esetleg érzelmi szinten hat másokra.

Ennek megfelelően a Merkúr az intelligenciánkra, intellektuális képességeinkre is befolyással bír. Mivel a Naprendszer első bolygója, a leggyorsabban kerüli meg a csillagunkat, ezért az asztrológiában a gyors felfogóképességet is neki tulajdoníthatjuk.

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!