Mennyire lennél sikeres vállalkozó? Csillagjegyed elárulja!

Írta: ,

A saját magad ura lenni, megvalósítani az ötleteidet, sikerre vinni az álmaidat – jól hangzik, igaz? De a vállalkozó létforma kockázatvállalással és nehéz döntésekkel is jár, így nem biztos, hogy mindenkinek egyformán való. Rólad vajon mit mond a csillagjegyed?

Kos Kép forrása: Gooluz/depositphotos

1/12 Kos

A Kos szívesen veti magát a dolgok sűrűjébe, és a kezdeti lelkesedése mindig nagy, és bármilyen akadályt át tud törni.

Éppen ezért nagyon jó lehet abban, hogy beindítson egy vállalkozást, kitaláljon valami új dolgot, a nehézségek számára akkor kezdődnek, amikor később, az első lendület elpárolgása után beáll a rutin, és ezzel együtt is működésben kell tartani a cégét.

Bika Kép forrása: stockasso/depositphotos

2/12 Bika

A Bika teherbírása és szívóssága kiválóan alkalmassá teszi őt arra, hogy elvigyen a hátán egy vállalkozást, de arra figyelnie kell, hogy hajlamos lehet túlterhelni magát.

Aki saját vállalkozást vezet, annak sosem ér véget a munkaidő, és Bikaként ezt tényleg komolyan is veheted, ami pedig hosszú távon nem tesz jót sem neked, sem a céged lendületének.

Ha saját vállalkozást indítanál, meg kell tanulnod lazítani egy kicsit.

Ikrek Kép forrása: grinvalds/depositphotos

3/12 Ikrek

Az Ikrek a kezében tartja a szakmai dolgokat, és a kreativitással sincs gondja, így ügyesen egyensúlyozhat, és sikerre vihet egy vállalkozást.

Azzal viszont tisztában kell lenned, hogy egy vállalkozás bizony konfliktusokkal is járhat, és könnyen lehet, hogy fel kell majd vállalnod néhány nézeteltérést.

Mivel igényled az emberek szeretetét és elismerését, ezért ez olyasvalami lehet, amit meg kell tanulnod kezelni, ha saját üzletet indítanál.

Rák Kép forrása: belchonoc/depositphotos

4/12 Rák

A Rák szeret biztosra menni, és rosszul viseli, ha nagy rajta a nyomás, vagy egyedül kell meghoznia komolyabb döntéseket.

Éppen ezért nem biztos, hogy a vállalkozói létforma neki való, de ha mégis késztetést érez erre, akkor megtalálhatja önmagában a bátorságot és teherbírást, hogy irányítson, még ha nem is biztos, hogy különösebben jól fogja érezni magát ebben a szerepben.

Oroszlán Kép forrása: sepi/depositphotos

5/12 Oroszlán

Az Oroszlán szomjazza a sikert, és ezt leginkább úgy tudja elképzelni, ha saját maga, a saját elképzelései szerint valósítja meg.

Nagyon jól érezheti magát egy saját vállalkozásban, de nem biztos, hogy ugyanabban éli meg a vállalkozás elismertségét, mint mások.

A siker számodra nem feltétlenül a pénzt jelenti, hanem azt, hogy jó vagy abban, amit csinálsz, és mások is elismernek benne.

Szűz Kép forrása: gaudilab/depositphotos

6/12 Szűz

A Szűz pontos és precíz, ezért tökéletesen alkalmas lehet egy vállalkozás irányítására, de jellemzően tart a kockázatoktól és inkább biztosra megy, ami néha a saját sikerei útjába állhat.

Lehet, hogy számodra az a legmegfelelőbb forma, ha társulsz valakivel, aki az ötleteivel és lelkesedésével előre viszi a céget, míg te két lábbal a földön állva tartod őt, így tökéletesen kiegészítitek egymást.

Mérleg Kép forrása: racorn/depositphotos

7/12 Mérleg

A mindig egyensúlyra törekvő Mérleg számára egy vállalkozás irányítása olyan feladat lehet, amit mintha neki találtak volna ki.

Tudja, hogy mikor kell kockáztatni kicsit, és mikor kell biztosra menni, tisztában van a saját képességeivel, így tudja, mit érdemes elvállalnia, és jól bánik az emberekkel, ezért nem gond számára, hogy ügyfeleket szerezzen.

Nem szabad azonban hagynia, hogy elkényelmesedjen, mert ez kiöli belőle azt a művészi hajlamot, ami a vállalkozása spirituszát jelenti.

Skorpió Kép forrása: AndrewLobov/depositphotos

8/12 Skorpió

A forró fejű, merész Skorpió számára ideális lehet a vállalkozói létforma, mert megvan benne az ehhez szükséges kockázatvállalási hajlam és merészség, azonban vigyáznia kell, mert ha mindezt túlzásba viszi, könnyen a saját farkába haraphat, és éppen az állandó kalandkeresés lesz az, ami veszélybe sodorja a vállalkozása sikerét.

Nem árt, ha megtanulod felmérni a helyzeteket, és képessé válsz eldönteni, mikor éri meg bevetni a kalandkereső énedet, és mikor jobb biztosra menni.

Nyilas Kép forrása: s4visuals/depositphotos

9/12 Nyilas

Szeretsz a magad ura lenni, ezért egy vállalkozás vezetése ideális lehet a számodra, mert itt végre senki nem szól bele a dolgaidba, ugyanakkor nem biztos, hogy jól viseled azt a sok kötelezettséget és feladatot, ami egy saját üzlet esetén a vállaidat nyomni fogja.

A legtöbb Nyilas számára eljön az életében egy pont, amikor sikeres vállalkozóvá válhat, mert elég tudást és tapasztalatot gyűjtött ehhez, ha azonban ennél korábban próbálkozik, könnyen elgáncsolhatja saját magát.

Bak Kép forrása: dashek/depositphoto

10/12 Bak

Nem mindenkinek való a vállalkozásokkal járó kockázat, és lehet, hogy te magad sem szívesen vágsz egyből ebbe a dologba.

Ha viszont van melletted valaki, aki beindít egy üzletet, amit aztán csak át kell venned tőle, akkor lényeglátásoddal, szívós munkatempóddal fenntarthatod a sikert, de nem biztos, hogy jól fogod viselni az állandó kiszámíthatatlanságot és bizonytalanságot.

Vízöntő Kép forrása: s4visuals/depositphotos

11/12 Vízöntő

Szívesen foglalkozol más emberekkel, és mindig valami újdonságon töröd a fejedet, az ötleteid pedig többnyire újszerűek és előre mutatóak, így sikeres vállalkozást vezethetsz, de csak akkor, ha elfogadod, hogy néha neked is tanulnod kell.

Ha nem félsz attól, hogy néha kudarcok is érnek majd, akkor sikerre viheted a saját ötleteidet, de ha nem tudsz hibázni, azzal saját magadnak állíthatsz gátakat.

Halak Kép forrása: konradbak/depositphotos

12/12 Halak

Kiváló érzéked van ahhoz, hogy a nehéz, vagy akár kudarcos helyzetekből is kihozd a legjobbat, és egy-egy pofon sem visel meg soha annyira, hogy ne tudnál gyorsan tovább is lépni.

Egy vállalkozásban óhatatlanul vannak bukkanók és veszteségek is, te pedig ügyesen tudsz túllépni ezeken, így nem okoznak nagyobb törést a pályádon, mint amekkora elkerülhetetlen.

Ez segíthet, hogy hosszú távon is kiegyensúlyozott vállalkozást vezess.