A legkevésbé empatikus csillagjegyek – nehezen értenek meg másokat

Szirák Viki
Írta: ,
A legkevésbé empatikus csillagjegyek – nehezen értenek meg másokat

Kép forrása: YuliyaKirayonakBO

Vannak emberek, akik szavak nélkül is azonnal tudják, mit érez a másik, és könnyedén bele tudják képzelni magukat a helyzetükbe. De olyanok is akadnak, akiknek nem erősségük az empátia, és az érzelmeiket sem igazán tudják kimutatni, vagy helyén kezelni. Most megmutatjuk, melyik az a 4 csillagjegy, aki nem túlságosan empatikus alkat – és azt is, ez miben nyilvánul meg náluk!

Érzelmi intelligencia terén a Vízöntők nem állnak a csúcson; de nem azért, mert nincsenek érzéseik, hanem sokkal inkább azért, mert rendkívül ijesztő számukra minden, ami sebezhetővé teheti őket.

Ezért ritkán hagyják az érzelmeiket kitörni, és bár szívesen meghallgatnak másokat, és szeretnek tanácsokat is adni, nem szeretik a másik helyzetébe képzelni magukat.

Sokkal inkább a logikus gondolkodásmódot részesítik előnyben, mindent átgondolnak ez alapján, és úgy hoznak döntéseket, ahelyett, hogy hirtelen felindulásból, az érzéseik alapján cselekednének.

Emiatt viszont sokszor kifejezetten távolságtartónak és ridegnek tűnhetnek a barátok, közeli ismerősök szemében.

Mivel a Bak jegyű embereknek nagyon fontos, hogy mindent megcsináljanak időben, elvégezzék a tennivalókat és a karrierjükkel is rengeteget foglalkoznak, így alig marad némi szabadidejük az élet érzelmi részére. Fontossági listájukon előbb áll a munka, és csak utána a szórakozás.

Ez részben tudatos döntés is, hiszen hajlamosak falat húzni a szívük köré, általában egy nagy csalódás után, és ezt nem engedik lerombolni.

Ezért nem is élik magukat bele egy új kapcsolatba, és ritkán beszélnek arról, mi jár a fejükben igazán - maximum a nagyon közeli barátaiknak, de ott is megválogatják, ki előtt nyílnak meg.

Nehezen tudnak együttérezni azokkal az emberekkel, akik nem vigyáznak a szívükre, és folyamatosan csalódnak valakiben, mert ők úgy tartják, hogy a hibákból tanulni kell, és nem sorozatosan elkövetni őket.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!