Milyen kutyafajta illik személyiségedhez? Csillagjegyed elárulja

Írta: ,

Éppen négylábú kedvenc örökbefogadásán gondolkodsz? Esetleg van már egy hű társad? Cikkünkből kiderül, mennyire illetek össze a csillagjegyed alapján a különböző fajtákkal. Fontos! Ez a cikk csak érdekesség, egy állat örökbefogadása pedig évekig tartó felelősséget jelent, ezért előtte mindenképpen beszélj állatorvossal, tenyésztőkkel, menhelyek szakértőivel a személyre szabott tanácsért!

Kos

1/12 Kos

A Kosok folyton pörögnek, és néha gyorsabban cselekszenek, mint ahogy gondolkodnak, de az ő világukban ez így is van jól.

Életritmusukhoz mindenképpen egy olyan kutya illik, aki képes tartani velük a tempót.

Egy foxi mellett nem lehet unatkozni, és ha valaki, akkor egy Kos képes arra, hogy levezesse egy ilyen pörgő-forgó kutyának az energiáit.

A Kos és a foxi barátsága valójában egy soha véget nem érő, önfeledt játék lehet.

Bika

2/12 Bika

A szorgos, dolgos Bika számára a teljesítmény mellett a család éppen olyan fontos, ezért számára a labrador lehet kiváló társ. 

Ez a kutya egyszerre követi a gazdája parancsait, gyorsan tanul, és imádja, ha foglalkoztatva van, ugyanakkor a család legjobb barátja is lehet, aki gombszemeivel ellenállhatatlanul kéredzkedik fel a kanapéra, a takaró alá, hogy a családdal együtt nézze az esti filmet!

 

 

 

 

Ikrek

3/12 Ikrek

Mókás, aranyos kis viccmester, vagy okos, figyelmes munkakutya: a west highland white terrierben mindkettő megvan, így az Ikrek sokoldalú személyiségéhez hasonlóan ő is képes lenyűgözni azokat is, akik az aranyos, kis fehér kutyát látják benne, és azokat is, akiket a fürge észjárás nyűgöz le.

A westie számára nincs lehetetlen, ha valamit egyszer kiszemel, akkor azt el is fogja kapni, de egy pillanat alatt szeretetre méltó szőrgombóccá változik a gazdája oldalán, így az Ikreknek minden helyzetben hű társa lehet.

 

 

Rák

4/12 Rák

A Rákok számára a család az első, így nagy valószínűséggel kutyában is olyat keresnek, akit nyugodtan hagyhatnak a gyerekekkel is játszani.

A boxerek első pillantásra talán kicsit mogorvának tűnhetnek, de aki egyetlen percet is töltött velük, az tudja, hogy ennél mi sem áll távolabb a valóságtól: a boxerek igazi családi kutyák, akik rajonganak a gyerekekért, így a nagy családoknak, és a Rákoknak is ideális választás lehet egy ilyen eb.

Oroszlán

5/12 Oroszlán

Az Oroszlánok esetében a hiúság sem utolsó szempont, amikor kutyát választanak.

Persze, elsősorban őket is új barátjuk személyisége fogja meg, de azét azt sem bánják, ha egy mutatós eb sétál az oldalukon.

A schnauzerek méltó társaik lesznek, hiszen nemcsak eszesek és tanulékonyak, de gyönyörű állatok is, akikben, az Oroszlánokhoz hasonlóan, rengeteg tartás rejlik, és mindig peckesen, büszkén sétálnak.

A törpétől az óriásig, mindenki találhat akkora snacit maga mellé, aminek ki tudja elégíteni a mozgásigényét.

Szűz

6/12 Szűz

Sok Szűz jegyű nem tartja magát kifejezetten kutyásnak, hiszen számukra fontos a rend és a tisztaság, amit ugye, egy kutya mellett, ha nem is lehetetlen, de azért kicsit nehezebb megtartani.

A kifogástalan megjelenésű, mindig elegáns és finom agarak azonban őket is lenyűgözik, és, ha képesek levezetni ezeknek a sportos kutyáknak az energiáit, akkor tökéletes barátság alakulhat ki közöttük.

Mérleg

7/12 Mérleg

Gyönyörű, aranyos, azonban a kedves kiskutya külső mögött éles ész és hatalmas szív lakik.

A spánielek lényegében a Mérlegek négylábú változataik, így gyorsan egymásra hangolódnak, és minden helyzetben jól kijönnek egymással.

A Mérlegek számára az esztétikai élmény is fontos, de a selymes szőrű spánielek ezt maximálisan kielégítik, ugyanakkor egy cuki pofival őket nem lehet megtéveszteni – szerencsére azonban a spánieleknek az esze is a helyén van.

Skorpió

8/12 Skorpió

A tüzes, karakteres, szenvedélyes Skorpiók mellé a pincsi elsőre talán bizarr választásnak tűnik, de ebben az apró kutyában azonban annyi tűz és szenvedély van, amit egyesek akár már zavarónak is találhatnak!

Nem úgy a Skorpiók, akik pontosan érzik, hogy ezek a kiskutyák csak komolyan veszik az életet, és bármivel foglalkoznak is, azt teljes szívből, és odaadással csinálják, akárcsak ők maguk.

Nyilas

9/12 Nyilas

Kedves, barátságos, de mindig tettre kész, és egyik szemét a zsákmányon tatja – ezek a tulajdonságok legalább annyira igazak a vizslákra, mint a Nyilasokra, így ők ketten tökéletes párra találhatnak a másik személyében.

Ha le tudja mozgatni, akkor a vizsla remek társa lehet a Nyilasnak, akinek a hűség kifejezetten fontos, de egy vizsla esetében ebben sem fog csalódni.

Bak

10/12 Bak

A Bakokat néhányan morcosnak tartják, pedig kedves, aranyos jellemek, egyszerűen csak szeretik, ha a maguk megszokott tempójában és rutinja szerint intézhetik a dolgokat.

Ebben egy jópofa kis tacskó tökéletes társuk lehet, hiszen bár ezek a tündéri ebek élen járnak a cukisági listán, akinek volt már tacskója, az tudja, hogy ők is szeretik, ha a maguk tempójában intézhetik a dolgaikat, és idősebb korukban még a dünnyögésre, morgolódásra is hajlamosak.

Azonban ha valaki, akkor egy Bak tökéletesen megérti ezt.

Vízöntő

11/12 Vízöntő

A Vízöntőket elsősorban az észbeli képességekkel lehet meggyőzni, és így van ez akkor is, amikor kutyát választanak.

A sokak által a világ legintelligensebb fajtájának tartott border collie-ban nem fognak csalódni, mert ezeknek a kutyáknak a szellemi képességeik tényleg vetekednek néhány emberével.

A Vízöntő örömét leli majd abban, hogy a kutyájával szinte beszélgetni tud – azt azonban szem előtt kell tartani, hogy ezeknek az ebeknek óriási mozgásigényük van.

Halak

12/12 Halak

A csendes, elmélkedésre hajlamos Halak egy angol bulldoggal könnyen szerelembe esnek, hiszen ezek a kutyák kedvesek, barátságosak, de nem azok a rohanós fajták.

Ők is szívesen üldögélnek elmélázva – vagy éppen hangosan hortyogva – a kanapén, és a csendes, andalgós sétákra is tökéletes társak.

Egy bulldogban meg kell látni a lelket ahhoz, hogy valaki igazán megszeresse ezeket a kutyákat, a Halaknak pedig van ehhez elég türelme és képessége is.