Ezt mondja a kutyádról a csillagjegye!

Írta: ,

Az asztrológusok szerint nem csak az emberekre, az állatokra is hatással lehet az, hogy milyen csillagzat alatt születtek. Ráadásul úgy gondolják, az olyan színes személyiségű barátainkra, mint a kutyák, ez különösen igaz. A te kedvencedre igaz a leírás, vagy egészen más jelleme van? Mielőtt kutyát veszel magadhoz, mindenképpen tájékozódj a személyiségéről korábbi befogadónál, fajtamenhelyeken vagy állatorvostól, hiszen minden állat egyedi!

Kos

1/12 Kos

A Kos kutyák mindig készek a játékra, nem kell kétszer szólni nekik, ha séta idő van, és minden hangra felugranak, mindent tudni akarnak.

Bár kifejezetten értelmesek, a nevelésük néha fejfájást okozhat, mert gyorsan elunhatják a trenírozást. Jutalomfalattal viszont könnyen motiválhatóak, a Kos jegyű kutyák ugyanis igazi kis haspókok, akiket néhány finom falattal bármikor le lehet kenyerezni.


Mi vár rád az év második felében? Ezt mondják a csillagok


Különösen figyelned kell rá, nehogy séta közben megegyenek valamit a földről, amit nem szabadna.

Bika

2/12 Bika

A Bika jegyű kutyák alapvetően barátságosak, mindenkivel jól kijönnek és a gyerekeket is szeretik, de csak a gazdájuk az, akit istenként imádnak, és bármire hajlandóak lennének a kedvéért.

A Bika csillagjegy alatt született kutyák minden másnál hűségesebbek és odaadóbbak, ha pedig gazdájuk valamiért megharagszik rájuk, abba szinte belebetegszenek.

Mindenképpen jutalmazással, és ne büntetéssel neveld ezeket a kutyákat, hiszen minden vágyuk, hogy téged boldoggá tegyenek.

Ikrek

3/12 Ikrek

Az Ikrek jegyű kutyák igazi kis mókamesterek, mindig benne vannak a játékban, szeretnek nagyokat labdázni vagy a parkban szaladgálni és mindenkivel barátkoznak, ugyanakkor hajlamosak lehetnek a területük védelmére, valamint a falkájukba tartozók mgóvására.

Mivel kicsit domináns természetűek, különösen fontos, hogy megfelelő nevelést kapjanak, és tudják, ki a főnök, de ha erre odafigyelsz, fantasztikus társ válhat belőlük, aki minden barátod arcára mosolyt fog csalni.

Rák

4/12 Rák

A Rák jegyű blökik igazi családi kutyák, akik gyűlölnek egyedül lenni, ellenben szeretik, ha nagy társaság veszi körül őket, és ha mindenhová a gazdájukkal mehetnek.

Általában remek családi kutya válik belőlük, mert békések és türelmesek a gyerekekkel, de ez persze nagyban nevelés kérdése is.

Jellemzően nem domináns természetűek, viszont kicsit félénkek, ijedősek lehetnek az új emberek társaságában, de amikor rájönnek, hogy biztonságban vannak, azonnal hanyatt dobják magukat egy kis hasvakargatásért.

Oroszlán

5/12 Oroszlán

Az Oroszlán jegyű kutyák imádnak a figyelem középpontjában lenni, és mindent megtesznek a gazdájuk kedvéért.

Gyorsan tanulnak, és mivel szomjazzák a sikert és az elismerést, a különféle trükköket is hamar elsajátítják, hogy utána lenyűgözhessék vele az embereket.

Van tartásuk, és visszafogottan viselkednek viszont mivel kicsit önzőek lehetnek, elképzelhető, hogy inkább egyke kutyának valók, mert talán nem szívesen osztoznak a gazdin más kutyákkal vagy cicákkal.

Szűz

6/12 Szűz

A Szűz jegyében született kutyák türelmesek és kedvesek, nem kapkodnak, nem ugrálnak, inkább barátságosan figyelnek, és csak akkor közelítenek valakihez, ha már biztosak abban, hogy nem ijesztik meg őt.

Mivel ők maguk is egy kicsit ijedősek lehetnek, nem biztos, hogy jó házőrző lesz belőlük, ellenben fiatalokkal és idősekkel egyaránt kijönnek, mert mindenkinek belopják magukat a szívébe.

A zajoktól vagy a vihartól hajlamosak lehetnek megijedni, ilyenkor a gazdinál keresnek menedéket.

Mérleg

7/12 Mérleg

A Mérleg blökik többnyire jól alkalmazkodnak bárkihez, ráadásul gyönyörűek is: nem szokatlan, hogy van valami különleges ismertetőjelük, ami még különlegesebbé teszi őket.

Szinte olvasnak az ember gondolatában, tudják, mikor van szükséged arra, hogy felvidítsanak, és mikor arra, hogy csak melléd feküdjenek pihenni egy kicsit.

Mindenkivel barátságosak, de a gazdájukhoz és annak családjához ragaszkodnak a legjobban.

Skorpió

8/12 Skorpió

A Skorpió kutyák egy kicsit hirtelenek lehetnek, gyorsan reagálnak, és figyelmesek, de a sodrukból sem nehéz kihozni őket, ezért fontos, hogy megfelelő kiképzést kapjanak.

Éles eszüknek köszönhetően képesek akár komolyabb feladatok ellátására is, de ehhez egy határozott gazda is kell, aki ért az állatok nyelvén.

Bár nagyon ragaszkodóak, és szenvedélyesen szeretik a gazdájukat, rosszul viselhetik, ha valami nem úgy történik, ahogyan azt ők elképzelték.

Nyilas

9/12 Nyilas

A Nyilasok igazi társasági kutyák, akik más ebek társaságában érzik jól magukat.

A mozgásigényük hatalmas, ezért mindenképpen olyan gazda kell melléjük, aki le tudja vezetni az energiájukat, és az sem árt, ha van egy kert, ahol szaladgálhatnak.

Könnyen barátkoznak, a bezártságot viszont rosszul viselik, ahogyan azt is, ha egyedül hagyják őket.

Bak

10/12 Bak

A Bak kutyák nagyon ragaszkodóak és hűségesek, de nehezen viselhetik a változást. Bár gazdájukat mindenhová követik, a legjobban mégis a kanapén szundítva érzik magukat.

Ha új családtag érkezik, azt időbe telhet feldolgozniuk, és a költözést sem viselik kifejezetten jól, de idővel mindent megszoknak, ha a gazdájuk türelmes velük, és nem sürgeti a dolgokat.

Ha ételről van szó, kicsit morgósak és követelőzőek lehetnek, de máskor olyan bájosak, hogy ez feledteti a nyűgösebb pillanataikat is.

Vízöntő

11/12 Vízöntő

A Vízöntők kutyáknak mindig a középpontban kell lenniük, imádják, ha szerepelhetnek, és mivel csodálatos képességgel hangolódnak rá másokra, remek segítő kutya válhat belőlük.

Ha Vízöntő kutyát fogadtál örökbe, jó esély van rá, hogy nem is annyira te mentetted meg őt, mint ő téged - ezektől a bölcs állatoktól rengeteg mindent lehet tanulni, szeretetre, hűségre és odaadásra ugyanúgy okítanak, mint az élet élvezetére, az apró örömök megtalálására és a mindennapi vidámságra.

Halak

12/12 Halak

A Halak kutyák kicsit csendesebb, visszahúzódóbb természetűek lehetnek, időbe telhet, míg feloldódnak, és talán csak a hozzájuk legközelebb álló családtagok előtt nyílnak meg igazán.

Velük azonban tökéletes párost alkothatnak, tűzön-vízen át követik őket, és ezek a kutyák szavak nélkül is képesek kommunikálni a gazdáikkal, egy pillantásból is megértik egymást.

Bár ügyesek és gyorsan tanulnak, és jellemzően nem is domináns természetűek, gyakran előfordul velük, hogy csak egyetlen embernek engedelmeskednek, neki fogadnak szót, őt viszont feltétel nélkül tiszteletben tartják.