Az egyik leghatalmasabb spirituális erő, a Kundalini energia

Írta: ,

Te hallottál már a Kundalini energiáról, és annak elképesztő hatásairól? Ha még nem, vagy csak keveset tudsz róla, de mindig is érdekeltek a spirituális dolgok, akkor feltétlenül meg kell ismerkedned ezzel az egyedülálló jelenséggel!

Mi az a Kundalini kígyó? Kép forrása: consciouslifenews.com

1/5 Mi az a Kundalini kígyó?

Erről a hatalmas energiáról leginkább a keleti tanításokon keresztül lehet a legtöbb információt megtudni. A jóga elméletek szerint a Kundalini egy ősi erő, ami a gerinc és a farokcsont között helyezkedik el, egy képzeletbeli kígyóhoz hasonlóan összecsavarodva. Számos módszert fejlesztettek már ki, amelyek segítségével (igaz, hosszas gyakorlást követően) fel tudod ébreszteni magadban a Kundalinit, s ezáltal elérheted a spirituális felvilágosodást.

Igen, akár te is. Ez az erő ugyanis minden emberben megtalálható; benned is ott szunnyad, még akkor is, ha ezt most nem érzed.

Mik a pozitív hatásai? Kép forrása: thespiritscience.net

2/5 Mik a pozitív hatásai?

Hogy miért is érdemes foglalkoznod ezzel az energiával? nos, a Kundalini legfőbb feladata az, hogy a csakráidon keresztül képes legyen megnyitni a hidat a lelked és a fizikai tested között. Ezáltal olyan utazásban lehet részed, amit sokan mások még csak elképzelni sem igazán tudnak.

Sőt, egyesek úgy tartják, a Kundalini kígyó felébresztésével különleges képességekre tehetsz szert: megnyílik a testedben a "harmadik szem", ezáltal képes leszel a tisztánlátásra vagy auralátásra, de mivel a tantrikus tanítók a paranormális képességek központját is ide helyezik, szerintük akár ennél jelentősebb dolgokat is meg tudsz majd tenni (például lebegést, vagy távolba látást).

Mit érzel kezdetekben? Kép forrása: recoverywarriors.com

3/5 Mit érzel kezdetekben?

Rengeteg különböző tapasztalatról számoltak már be azok, akik közel kerültek a Kundalini kígyó felébresztéséhez. Azt viszont tudnod kell, hogy a folyamat közben mellékhatásokkal is számolnod kell!

A kezdeti fázisban ez az erő végigsöpör az elméden, hogy megtisztítsa azt az eddigi tévképzetektől. Élénk álmaid és erős megérzéseid lehetnek, de emellett az egész világot másként kezded el látni. Ezt követően a Spirituális Felemelkedés szintjén úgy érzed, hogy emelkedik a testedben az energia; a természet színeit élénkebbnek észleled, és olyan érzésed támad, mintha megállt volna körülötted az idő. 

Sőt, már nem csak tárgyként tekintesz a körülötted lévő dolgokra, hanem hirtelen észreveszed, hogy egy másik szinten miként kapcsolódik egymáshoz minden.

És mi vár rád a végén? Kép forrása: kundaliniproblems.com

4/5 És mi vár rád a végén?

A Gyógyító Fázis kissé próbára teszi az embert, ilyenkor ugyanis betegnek érezheted magad. Mintha eltűnt volna az az éberséged, amit korábban éreztél, és emiatt szeretnél visszakerülni az előző szintre.

Nem érzed túl jól magad sem fizikailag, sem mentálisan. Ebből kifolyólag viszont képes leszel motiválni magad az öngyógyításra és minél több spirituális tevékenységre. Mielőtt végül sikerül felébresztened a Kundalinit, különböző energiaáramlásokat érezhetsz a testedben, amit kísérhetn többek között zsibbadtság vagy görcsök is, de mindezért kárpótol az a különleges érzés, ami a legvégén vár rád.

Milyen módszerekkel érheted ezt el?

5/5 Milyen módszerekkel érheted ezt el?

Ahogy azt már említettük korábban is, többféle módszer kipróbálásával is sikerülhet felébresztened a Kundalini energiát, amit sokan afféle extázis élményként írnak le. A meditáció gyakorlása szinte elengedhetetlen feltétele ennek, de a kizárólag ezért kifejlesztett Kundalini jóga is nagyon hatásos módszer.

Itt a mozgáson kívül egyedi légzéstechnikákra is megtanítanak, amelyek segítenek különböző tudatállapot-változásokat elérni – a jó hír pedig, hogy már Magyarországon is tartanak ilyen órákat.

Emellett spirituális tanító vagy gyógyító segítségével is sokat fejleszthetsz magadon, így feltétlenül érdemes felkeresned egy szakértőt, egyedül ugyanis sajnos nem egyszerű felébresztened magadban ezt az energiát.