Az egyik leghatalmasabb spirituális erő, a Kundalini energia

Kerekes Vivien
Írta: ,

Te hallottál már a Kundalini energiáról, és annak elképesztő hatásairól? Ha még nem, vagy csak keveset tudsz róla, de mindig is érdekeltek a spirituális dolgok, akkor feltétlenül meg kell ismerkedned ezzel az egyedülálló jelenséggel!

Mi az a Kundalini kígyó? Kép forrása: consciouslifenews.com

Erről a hatalmas energiáról leginkább a keleti tanításokon keresztül lehet a legtöbb információt megtudni. A jóga elméletek szerint a Kundalini egy ősi erő, ami a gerinc és a farokcsont között helyezkedik el, egy képzeletbeli kígyóhoz hasonlóan összecsavarodva. Számos módszert fejlesztettek már ki, amelyek segítségével (igaz, hosszas gyakorlást követően) fel tudod ébreszteni magadban a Kundalinit, s ezáltal elérheted a spirituális felvilágosodást.

Igen, akár te is. Ez az erő ugyanis minden emberben megtalálható; benned is ott szunnyad, még akkor is, ha ezt most nem érzed.

Mik a pozitív hatásai? Kép forrása: thespiritscience.net

Hogy miért is érdemes foglalkoznod ezzel az energiával? nos, a Kundalini legfőbb feladata az, hogy a csakráidon keresztül képes legyen megnyitni a hidat a lelked és a fizikai tested között. Ezáltal olyan utazásban lehet részed, amit sokan mások még csak elképzelni sem igazán tudnak.

Sőt, egyesek úgy tartják, a Kundalini kígyó felébresztésével különleges képességekre tehetsz szert: megnyílik a testedben a "harmadik szem", ezáltal képes leszel a tisztánlátásra vagy auralátásra, de mivel a tantrikus tanítók a paranormális képességek központját is ide helyezik, szerintük akár ennél jelentősebb dolgokat is meg tudsz majd tenni (például lebegést, vagy távolba látást).