Hogyan szeretnek a Kosok? A Kos szerelmének fény- és árnyoldalai

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Hogyan szeretnek a Kosok? A Kos szerelmének fény- és árnyoldalai

Kép forrása: misfire/depositphotos.com

A Kosok tüzes, szenvedélyes emberek, akik nem csak a munkájukban maximalisták: a lehető legtöbbet szeretik kihozni a párkapcsolataikból is. Egy Kos partnert nem egyszerű megszerezni, de megtartani sem – ha viszont tudod, mit és miért tesz, azzal már félsikered lehet. Lássuk, milyenek a Kosok szerelemben!

Ő akar hódítani

A Kos férfiakra még az átlagosnál is jobban igaz, hogy szeretnek „vadászni” leendő partnerükre, avagy imádják, ha ők hódíthatnak. Nekik egyszerűen nem kell az, amit tálcán felkínálnak, nem szeretik, ha a nők túlságosan egyértelművé teszik, mire vágynak. Ellenben imádják az ismerkedési fázist, szeretnek flörtölgetni, kicsit elmélyülni a másik személyiségében, még akkor is, ha egyébként alig tudják türtőztetni magukat. Ebből kiindulva az egyik legrosszabb belépő a Kosoknál, ha túlságosan nyitott és kezdeményező vagy – az ilyen személyiséggel megáldott nőkben ők nem igazán látnak fantáziát hosszú távon.

Hogyan szeretnek a Kosok? A Kos szerelmének fény- és árnyoldalai

Nem sorolhatjuk legpozitívabb tulajdonságaik közé, hogy hajlamosak belegázolni mások lelkébe, legyen szó munkáról, vagy éppen egy hétköznapi beszélgetésről. Annál otthonosabban érzik magukat a vitákban, minél jobban ismerik a beszélgetőpartnerüket, ezért jellemző módon azokat bántják meg a leginkább, akiket a legjobban szeretnek.

Mivel saját hibáik elismerése és a bocsánatkérés nem kifejezetten az erősségük, egy Kos partner mellett sokszor előfordulhatnak lezáratlan sérelmek, megoldatlan vitás helyzetek.

A legtöbb ember mégis sokat elnéz nekik, ugyanis részükről nincs a háttérben kifejezetten bántó szándék, és próbálnak a maguk módján kedveskedni.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!