Konfliktuskezelési módszerek, horoszkóp szerint - nem mindegy, hogyan tálalod a problémádat!

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Konfliktuskezelési módszerek, horoszkóp szerint - nem mindegy, hogyan tálalod a problémádat!

Kép forrása: unsplash

A probléma- és konfliktuskezelési technikáink nagyon gyakran nem egyeznek mások szempontjaival és igényeivel. Ez teljesen normális dolog, hiszen a neveltetésünk éppúgy befolyásolja a vitarendezéshez való hozzáállásunkat, mint az alaptermészetünk. Utóbbiban az is közrejátszik, hogy milyen csillagjegy alatt születtünk – és ezt a tudást bizony bevetheted akkor, ha éppen nézeteltérést próbálsz rendezni valakivel.

A Bak nagyon hidegvérű és tárgyilagos ember, sokszor már-már úgy tűnik, érzelemmentes – ám éppen ezért nem túl nehéz vele rendezni a vitakérdéseket.

Nagyon fontos, hogy alapszemélyisége miatt nála nem tudsz az érzelmekre hatni, mindig reálisan, tárgyilagosan kell vázolnod a problémákat sőt, az a legjobb, ha te is el tudsz vonatkoztatni az érzéseidtől.

A Bak szemében csak a gyengeség jele, ha téged nem a racionalitás és az észérvek vezérelnek, úgyhogy jobban jársz, ha nyíltan és őszintén vázolod, mik az észrevételeid.

 

A Vízöntők is a nyíltság hívei, ráadásul kifejezetten modern felfogásúak.

Azt senki sem tudja garantálni, hogy megértik, esetleg azonosulni is tudnak a te nézeteiddel, ugyanis igazi különcök – ennek megfelelően általában pont fordítva gondolkodnak, mint a többiek.

Sajnos emiatt egyáltalán nem könnyű őket meggyőzni valamiről, amivel nem tudnak azonosulni, de a próbálkozás miatt egy cseppet sem kell aggódnod.

Értékelni fogják az őszinteségedet és abszolút vevők az érdekegyeztetésre.

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!