Ji King: a kínai jóskönyv, ami elárulja a sorsod útját

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Ji King: a kínai jóskönyv, ami elárulja a sorsod útját

Te hallottál már a Ji Kingről? Ez egy 3000 éves múlttal rendelkező szent könyv, amit az ókori kínaiak arra használtak, hogy megjósolják sorsukat, és tanácsot kérjenek az életükkel kapcsolatban. Különlegessége két dologban rejlik: az egyik, hogy a feltett kérdéseidre nem pontos válaszokat kapsz, hanem segítségével te magad jössz rá a megoldásra. A másik, hogy több ezer év elteltével is népszerű maradt, és rengeteg ember oldotta már meg ezzel a problémáit!

A jóslás módszere Kép forrása: amongraf.ro

Most nézzük meg, nagyjából hogy működik ez a módszer. Maguk a jósjelek hat darab egymás alatt lévő Jin vagy Jang vonalból állnak; az értelmezést segítő könyvekben előbbit két rövid vonallal, utóbbit egy hosszabbal szokták ábrázolni. A jóslást némi gyakorlás után akár te magad is elvégezheted otthon, 3 db pénzérmén, egy papírlapon, ceruzán, és az értelmezést segítő könyvön kívül pedig nem is igazán lesz szükséged másra. Ilyenkor erősen összpontosítanod kell a kérdésre, amiben szeretnél segítséget kérni, majd az  három érmét egyszerre, egymás után hatszor kell feldobnod. A fej a Jangot jelképezi (számértéke 3), míg az írás a Jint szimbolizálja (értéke 2). Minden dobás egy-egy vonásnak van egy számértéke, amit fel kell jegyezned a papírra. Ha tehát az első dobásod két fej és egy írás lett, annak számértéke 3+3+2, így egy nyolcast rögzíts első helyen. Ezután jöhet a második dobás, aminek értékét az előző fölé jegyezz fel (a jósjelek alulról fölfelé építkeznek). A hat dobásból így összesen 6 számot kell hogy kapj!

Létrejön a jósjeled

A hat számhoz ezek után Jin és Jang vonalakat kell rendelned (rajzolnod melléjük), hogy kialakuljon a hat vonalból álló jósjel. Így: 

  • 6: - -
  • 7: –
  • 8: - -
  • 9: –

Ezzel megkaptad a kezdeti jósjeledet.

A 6-os és a 9-es dobás azonban különleges, hiszen ezekben ragadható meg a kérdésben szereplő helyzet feszültsége, és ezekből derülhet ki, merre változik majd a szituáció. Ezért ha az általad dobott 6 szám között ilyen is szerepel, egy második jósjelet, egy úgynevezett irányjelet is kapsz! Mégpedig úgy, hogy a 6-os szaggatott vonalát folytonosra, a 9-es folytonosát pedig szaggatottra cseréled úgy, hogy minden más sor változatlan marad. 

  • 6: - -   –>    –
  • 9: –     –>   - -

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!