Neked mi az elemed? 5 elem, ami meghatározza a személyiségedet

Írta: ,

Az alapján, hogy mi a csillagjegyünk, egy-egy asztrológiai elembe is besorolhatók vagyunk. Ez a négy alapelem így olyan hármas csoportokat hoz létre a csillagjegyekből, amelyek tagjai bizonyos tulajdonságaikban nagyon hasonlóak, és ezért jobb lehet a kapcsolatuk, mint például egy másik elem tagjaival. Összegyűjtöttük neked a négy elemet – és egy ötödiket is –, és elmondjuk, mit érdemes tudni ezekről.

Tűz Kép forrása: en.wikipedia.org

1/5 Tűz

Jegyek: Kos, Oroszlán, Nyilas

A tűz elemhez tartozó jegyek valóban tüzesek, nagyon szenvedélyes, barátkozó, melegszívű személyiségek.

Ahogy a tűz, hamar lobbannak, könnyen adják a fejüket új dolgok kipróbálására, könnyedén vágnak bele akár egy kockázatosabb üzletbe is, de amilyen hamar képesek lelkesedni, olyan hamar alább is hagy a kitartásuk.

A tűzjegyek a legoptimistább típusok a négy alapelem közül, akikből kiváló vezetők válhatnak, mert szeretnek irányt, példát mutatni másoknak és tanítani az embereket.

Föld Kép forrása: dailymail.co.uk

2/5 Föld

Jegyek: Bika, Szűz, Bak

A föld eleméhez tartozó emberek ragaszkodnak az anyagi, materiális világhoz, sokszor pedig valóban képesek földhözragadtan viselkedni.

A földjegyek nem riadnak vissza a kemény munkától, nagyon állhatatos és kitartó típusok, akik tudják, hogy csak a befektetett energia hozza meg a gyümölcsét.

A rossz tulajdonságuk, hogy hajlamosak a makacs és konok viselkedésre.

A földjegyek szeretik élvezni az anyagi javak nyújtotta örömöket, és a jólét és az anyagi biztonság nagyon fontos a számukra.

Levegő Kép forrása: fromupnorth.com

3/5 Levegő

Jegyek: Ikrek, Mérleg, Vízöntő

A levegő jegyek lételeme a kommunikáció és az ismerkedés, általában nagyon sok barátjuk van.

Intellektuális típusok, akik éleselméjűek és gyakran egyik pillanatról a másikra váltogatnak a témáik között.

A földjegyekkel ellentétben a levegő típusok nem tudnak földhözragadtan élni, ha pedig egy kicsit is megkötve érzik magukat, azonnal „odébbszállnak”.

Az ebbe a csoportba tartozó emberek nagyon könnyed, barátságos, szerteágazó figyelemmel rendelkező típusok, akik ezeket a tulajdonságaikat jól tudják kamatoztatni politikai vagy kommunikációs pályán.

Víz Kép forrása: mymodernmet.com

4/5 Víz

Jegyek: Rák, Skorpió, Halak

A víz eleméhez tartozó jegyek igazi érzelmi beállítottságú emberek, akiket nagyban befolyásol a hangulatuk, az érzéseik.

Ezeknek a jegyeknek nagyon fontos a család, az emocionális biztonság, a szeretet és a gondoskodás, és mindig törekszenek arra, hogy harmóniát teremtsenek a kapcsolataikban.

A négy elem közül a vízjegyek tudják a leginkább pesszimista módon szemlélni a világot, és mivel általában az érzelmeik irányítják őket, ha le vannak törve hajlamosak megbántani másokat.

Mivel nagyon emocionális és érzékeny típusok, a vízjegyek közül rengetegen választanak maguknak valamilyen művészi pályát.

A fém elem Kép forrása: ombiaombia.wordpress.com

5/5 A fém elem

A kínai asztrológia a tizenkét jegyét nem négy, hanem öt elembe osztja, ahol a tűz, föld, levegő és víz tulajdonságai nagyon hasonlítanak a nyugati asztrológiában is ismertekhez.

Az ötödik elembe, a fém típusába a hold-naptár szerint olyan jegyek tartoznak, akiknek születési évük 0-val vagy 1-el végződik.

A fém szülöttei nagyon bátrak és barátságosak, mindig keresik a biztonságot és a teljességet, és ha ezt éppen nem találják, akkor gyakran lesz rajtuk úrrá bánat és szomorúság.

A fém típusú emberek nagyon szeszélyesek, de kiállnak magukért és szeretteikért is, és akár támadnak is értük, ha arra van szükség.

Nagyon megbízható és kitartó emberek, akik nem félnek cselekedni, hogy elérjék amit szeretnének.