Kínai horoszkóp 2011

bien.hu
Írta: ,
Kínai horoszkóp 2011
Szeretnéd tudni mit tartogat számodra a kínai asztrológia a 2011-es évre? Az idei év a Nyúl éve, lássuk mit jósol nekünk!

Azt is megtudhatod, milyen személyes tulajdonságaidat kell hagynod érvényesülni ebben az évben.

Először is vess egy pillantást a következő táblázatra, hogy megtudd te milyen jel vagy a kínai horoszkópban. A kínai horoszkóp története nagyon érdekes. Úgy tartják, Buddha felkérte a világ összes állatát, hogy csatlakozzanak hozzá az Újévi ünnepségre, de csak 12 állat vette a fáradságot, hogy eljöjjön. Nagy jutalomként, Buddha minden évet az állatok érkezésének sorrendjében elnevezett egy-egy állatról. Idén a nyúl éve van. Az első vendég a patkány volt, az utolsó a disznó.

PATKÁNY:  1948  1960  1972  1984  1996  2008
BIVALY:     
1949  1961  1973  1985  1997  2009
TIGRIS:       
1950  1962  1974  1986  1998  2010
NYÚL:         
1951  1963  1975  1987  1999  2011
SÁRKÁNY: 
1952  1964  1976  1988  2000 2012
KÍGYÓ:        
1953  1965  1977  1989  2001 2013
LÓ:              
1954  1966  1978  1990  2002  2014
KECSKE:  
   1955  1967  1979  1991  2003  2015
MAJOM:     
1956  1968  1980  1992  2004  2016
KAKAS:      
1957  1969  1981  1993  2005  2017
KUTYA:       
1958  1970  1982  1994  2006  2018
DISZNÓ:     
1959  1971  1983  1995  2007  2019

A kínaiak szerint a született ember örökli a születési évének megfelelő állat bizonyos tulajdonságait, a jó és rossz személyiségek állati tulajdonságoknak vannak tartva. A nyúl éve 2011 február 3.-án kezdődik. A legtöbb nyúl nyugodt, pozitív és úgy néz ki, ez az év is ebbe az irányba halad. Ez egy frissítő év a gyorsan változó, drámai tigris-év után. 2011-ben különös fontosságot kap a diplomácia, család és személyes fejlődés. Egész évben a társadalom számos művészeti és kúltúrális alkotást fog termelni. A szerelem, romantika és családi élet nagy fontosságot kap, megújult szeretettel leszünk családtagjaink és barátaink iránt.

Összességében egy agresszió, erőszak és háborúmentes év elé nézünk, hisz a nyúl a békés megoldások és diplomácia megtestesítője. Vessünk egy pillantást minden állatjegyre, milyen kilátásaink lesznek 2011-ben a kínai horoszkóp szerint.

A Patkány

A Patkányok bájosak, elegánsak és okosak. Lehet, hogy néha pletykásak és figyelmetlenek, de nagyon takarékosak és jól kezelik a pénzt. A család és közeli barátok rendkívül fontosak számukra. A Patkány elbűvölő a szavakon túl, egész életében népszerű és sok barátja van.

2011-ben nagyon örül, hogy vége a Tigris évének, mert a tavalyi év rengeteg változást hozott és túl gyors ütemben telt, amit a Patkány nem tartott túl kényelmesnek. A Nyúl éve pont ennek az ellenkezője lesz, a tempó lassú és kitartó lesz, ezért a Patkánynak türelmesnek kell lennie és továbbra is törekednie kell a fejlődésre.

Ebben az évben a Patkány tapasztalata és tudása alapján szakmai felkérést fog kapni, emi előresegíti karrierjében. Az április, október és november jó hónapok karrier szempontjából.

A szerelem és romantika oldalán az élet elkötelezettségeket tartogat, mint például esküvő vagy gyerekvárás. A július, augusztus és december különös hónap lesz ebből a szempontból.  2011-ben a Patkánynak fontos lesz a személyes növekedés, a hobbik és készségek fejlesztése, ezek nagyon boldoggá teszik őt. Ebben az évben fokozott kreativitást birtokolnak a Patkányok. 2010-ben voltak egészségügyi gondjai, de ez 2011-re javul. Erősebbnek fogja érezni magát és figyelembe fogja venni saját maga jobb ellátását, a helyes étrend fenntartását és szabályszerű edzésprogramot.

Érdekes tények a Patkányról:
Szerencseköve: gránát
Különleges virága: nárcisz
Legjobb ideje: 11-1 óra
Szezon: tél
Színei: fekete, fehér, lila

A Bivaly

Stabil, földhözragadt és nem ostoba - ilyen a Bivaly. Érzékeny és lobbanékony természet, néha igen heves indulatokkal van tele és nagyon izgatott. Általában mégis tiszta, csendes és szorgalmas természet, aki nagyon szereti otthonát. A zene is nagy szerelem számára. A Bivaly prioritása a család és egy szerető partner, akinek aztán egész életében hűséges barátja lesz.

2010 folyamán jelentős személyes fejlődést mutatott a Bivaly. A hirtelen kihívásokat és rohanó pillanatokat jól tudta kezelni, ez a változás pedig fejlődést hozott a számára. A nyúl éve bíztató lesz a Bivaly számára. Ha változtatni szeretné karrierjét a február, március és szeptember hónapok lesznek alkalmasak. Különösen ki van emelve ebben az évben a romantika is, hisz egy megfelelő helyen és időben különleges személlyel fog találkozni. Azok számára, akik már kapcsolatban élnek, szerelmi életük megerősödik és nő.

2011 során a barátság fontos szerepet fog játszani életében - új barátokat fog szerezni, vagy a régi barátaival való kapcsolatok felerősödnek. Társadalmilag a március, augusztus és december kedvez majd neki. Időt kell szánnia a diétára és minél többet kell aktiválnia a szabadlevegőn is. A pihenés és relaxálás számára létfontosságú az egész Nyúl-év során.

Érdekes tények a Bivalyról:
Szerencseköve: berill
Különleges virága: kerti szekfű
Legjobb ideje: 1-3 óra
Szezon: tél
Színei: zöld, sárga, fekete

A Tigris

Mágneses, szenvedélyes és nagyszerű személyiség! Amikor a Tigris semmit sem csinál, akkor is észreveszik! Határozatlansága és makacssága szikrázó személyiséggé teszi a Tigrist. Egyrészt nagylelkű, de ugyanakkor néha kicsit rosszindulatú, és nehéz teljesen kiismerni hogyan viszonyul másokhoz. Rugalmas, becsületes és igazán szórakoztató, életre való barát a Tigris.

A legtöbb Tigris saját évének végén teljesen feltöltődött energiával és örömmel. A Nyúl éve igazán pozitív számukra. Romantikus ügyekben különösen előtör, így vagy férjhezmegy/megnősül, vagy kapcsolatát a következő szintre juttatja. Szerelem terén a június-szeptember kedvez neki. Ha nemrég személyes megpróbáltatásokon mentek át, akkor a 2011 sokkal szebb év lesz számukra. A gondos költségvetésnek köszönhetően most pénzügyi biztonságban érezheti magát. Ezenkívül váratlan anyagi fellendülésre számíthat.

A hobbik és szabadidős tevékenységek pihenést hoznak a Tigrisnek. Utazás és vakációzás várható késő tavasszal, de augusztusban és szeptemberben is. Ha létezik egy álom-helyszín, ahová mindig is el szeretett volna jutni, ez az az év, amikor eljuthat oda. Ez egy izgalmas év és kevésbé megterhelő Tigris számára.

Érdekes tények a Tigrisről:
Szerencseköve: szafír
Különleges virága: ibolya
Legjobb ideje: 3-5 óra
Szezon: tél
Színei: zöld, kék, sárga

A Nyúl

Ennivaló, melegszínvű és szeretetteljes tulajdonságai vannak a Nyúlnak. Titokzatos és jó party-arc. A Nyúl élvezi, hogy a figyelem központjában lehet, egy darabig. Alkalmanként több, mint óvatos és néha kicsit unalmas. Az egyik legszerecsésebb jel a kínai asztrológia szerint.

A 2011-es előrejelzés szerint a Nyúl éve a legkedvezőbb év számára, különösen a munka és a karrier tekintetében. A másokkal való jó kapcsolatfenntartásának köszönhetően munkahelyén promoválják. Továbbá egy fontos változás fog létrejönni karrierjében, aminek a Nyúl nagyon örülni fog. Március-május, valamint október-november fontos lesz számára a karrierje szempontjából.

Pénzügyek szempontjából a Nyúl évében pezsegni fog, a szerencséje magasra fog ívelni. Talán fizetésemelést kap, talán ajándékot. Társadalmilag az augusztus, szeptember és december lesz mozgalmas! Az eddigi állandó partnerükkel komolyabb és erősebb kapcsolat alakul ki. A várható stressz és aggodalmak lemeríthetik a Nyúl vitalitását, ezért nagyon fontos, hogy elegendő pihenésben és kikapcsolódásban legyen része. Azt sem szabad elfelejtenie, hogy barátainak és családjának szüksége van támogatására a nehéz időkben.

Érdekességek a Nyúlról:
Szerencseköve: gyöngy
Különleges virága: sárga nárcisz
Legjobb ideje: 5-7 óra
Szezon: tavasz
Színei: szürke, fehér

A Sárkány

Magabiztos, energikus és tehetséges. Másrészt a Sárkány anélkül tud lekezelő és tapintatlan lenni, hogy észrevenné magát. A kínai horoszkóp szerint a Sárkányok a szerencse fiai. Robusztus egészség és sikeres élet jellemzi őket.

A 2011-es horoszkóp szerint a Nyúl éve számukra kiegyensúlyozott és biztonságos év lesz. Szerették a Tigris évében jellemző izgalmakat, de most itt az ideje a nyugalomhoz. Sokan a Sárkányok közül már a 2010-es év végén váltottak munkát, és a 2011-re jellemző stabilabb tempó segít nekik bizonyítani és előrébb jutni.

A július, szeptember és november esélyt ad a Sárkányoknak, hogy felülvizsgálhassák azt, amit csinálnak. Ekkor nyílik lehetőség továbbképzésekre vagy szakmai fejlődésre. Most alapozza meg a 2012-es sikereket, amikor a saját évében lesz. A romantika új lehetőségeket nyit meg, különösen kedvez erre az április, június, szeptember és december. Összességében ez pozitív év lesz a Sárkányok számára. A Nyúl évében utazás is várható, ahol barátaival való kapcslatait erősítheti meg. Emlékezetes lesz az utazás szempontjából az április, május, illetve a szeptemberi vakáció.

Érdekességek a Sárkányról:
Szerencseköve: ametiszt
Különleges virága: szagos bükköny
Legjobb ideje: reggel 7-9
Szezon: tavasz
Színei: fekete, arany

A Kígyó

Intelligens és intuitív, a kígyónak sok finom tulajdonsága van. Szórakoztató és romantikus barát, miközben határozott bájjal rendelkezik. Ha kritizálják, vagy megtámadják, fájdalmasan viseli a veszteséget.

A 2011-es előrejelzések a Kígyók számára rendezett, tervszerű utat ígérnek. Ezt nem réték el a 2010-es évben, de idén sokkal vonzóbb év lesz a Kígyók számára. Meg kell győzödjön afelől, hogy azzal foglalkozik, amit igazán szeret, csak ez teszi lehetővé a tehetsége és kreativitása fejlesztését, és csak ebben lehet kiváló. A február, március és október nagy lehetőségeket kínál pályafutása terén. Azonban véghez kell vinnie azokat az erőfeszítéseket, amelyek kinyitják ezeket az ablakokat. Pénzügyi szempontból is kiváló év lesz a Kígyónak, sikerül megtakarításokat tennie.

Lakás-berendezés, jobb helyre való költözés várhatók ebben az évben. Féltve őrzi a családjával és barátaival eltöltött időt. A romantika és barátság szempontjából remek éve lesz, különösen fogja élvezni a munkahelyi társasági összejöveteleket. Egy rosszindulatú pletyka következtében kínos előítélet születhet a Kígyóról. Vigyáznia kell a kiegyensúlyozott életmódra és az energiái tartalékolására is.

Érdekességek a Kígyóról:
Szerencseköve: opál
Különleges virága: golgotavirág
Legjobb ideje: 9-11 óra
Szezon: tavasz
Színei: barna arany, zöld

A Ló

Szórakoztató, kedves és vonzó. Imádja a társaságot és tömeget, ahol a figyelem középpontjában lehet. Néha önző, forrófejű és türelmetlen. A Ló egy figyelmes és védő barát/partner, mindig izgalmas mellette az élet.

A 2011-es évben reflektorfénybe fog kerülni, ragyogó társaságának és barátságának köszönhetően. Váratlan pozitív fejlemények várhatók karrierjében, előléptetésre számíthat.
Figyelmesen és nyitott szemmel kell lennie, hogy megragadja a lehetőséget és előnyére fordítsa. Április, május, október-november hónap kedvező a munka szempontjából. A Nyúl évében az egészséget és jólétet szeretné megteremteni, remek alkalom a mozgásbeli és táplálkozásbeli változásokra. Társadalmilag igen elfoglalt lesz, májustól szeptemberig, illetve decemberben tele lesz szórakozási lehetőségekkel a naptárja. Ha új románc van láthatáron, jobban tenné ha hagyná a kapcsolatot magától kifejlődni és nem sürgetné.  Márciusban, szeptemberben vagy októberben különleges embert fog megismerni.
A Ló egy kalandos természet, ezért messzi helyre szeretne idén utazni. Pénzügyileg jó esély van arra, hogy bevételeit növelni tudja, a pénzét pedig gondosan fogja kezelni.

Érdekességek a Lórol:
Szerencseköve: arany topáz
Különleges virága: rózsa
Legjobb ideje: 11-13 óra
Szezon: nyár
Színei: narancssárga, fehér, sárga

A Kecske

Kecses és optimista, kedves és könnyűvérű természet. Szeszélyes és elégedetlen, valószínüleg könnyen bedobja a törülközőt ha problémába ütközik. A Kecske tud úgy bájos és elragadó lenni, hogy ne fedje fel igazi érzéseit. Igen tehetséges és ötletes ember.

2011-ben a Nyúl éve fényesen indul a Kecskék számára, főként, ha munkát keresnek vagy szakmai promoválásra vágynak. Két lábbal a földön jár, ennek köszönhetően néhány izgalmas lehetőség fog kínálkozni. Március, április és szeptember kedvez a munka számára és pozitív változásokat hoz. Az elmúlt néhány év kihívásokat jelentett a Kecske számára, de a 2011 egy vidám, pozitív, boldog év lesz számára. Nem lesz sok esélye új barátok szerzésére, de meglevő baráti és családi kapcsolatai nagyon fontosak lesznek számára. Izgalmas év a romantika szempontjából is, partnerével komolyabb szintre kerülnek. Különösen kedvez a szerelemre a február, augusztus és szeptember, ekkor családi rendezvények is sorra kerülhetnek. Biztosítania kell magát a megfelelő mennyiségű pihenésről és kikapcsolódásról.
Mozgalmas évre számíthat, ezért nem szabat lemerítenie életerejét. Pénzügyileg a dolgok sokkal fényesebbek lesznek az előző évekhez képest, ezért hajlamosabb lesz sok apró dolgot vásárolni otthonába.

Érdekességek a Kecskéről:
Szerencseköve: emerald
Különleges virága: szarkaláb
Legjobb ideje: 1-3 óra
Szezon: nyár
Színei: zöld, kék

A Majom

Játékos, élénk és vidám természet, valamint gyors gondolkozó. Nagyon könnyen elkezd unatkozni és nehezen végez el egy feladatot. Negatív tulajdonságai a híúság és kétbalkezesség. Mindemellett ambiciózus és jól fekteti be a pénzt. Gyors észjárásának és humorérzékének köszönhetően jó társasági ember. Élete soha nem unalmas és kiszémítható!

A 2011-es évben minden az elvárásai szerint fog alakulni, zökkenpmentesen. Kreatív munkában fog részt venni, mint például írás, művészet, különösen inspiráló év ez munkája számára is, ahol nagy tekintélyt fog szerezni. A Nyúl éve néhány remek előrelépési lehetőséget kínál, ehhez pedig aktívnak és ébernek kell maradnia a Majomnak. Karrierje szempontjából jelentps hónapok a február,  szeptember és november.
A barátok és család sok boldog pillanatot fog okozni 2011 során. Társadalmi szempontból a március-május és december lesz aktív hónap a Majom számára. A művészet és kultúra érdekében utazni is fog, amely során életre szóló emlékezetes pillanatokat fog megélni.

Érdekességek a Majomról:
Szerencseköve: peridot
Különleges virága: gladiola
Legjobb ideje: 3-5 óra
Szezon: nyár
Színei: fehér, lila, zöld

A Kakas

Mindig népszerű, extravagáns és kreatív. Nagyon őszinte és szereti a figyelmet. Csodálatos hű barát és szívesen ad tanácsot - függetlenül attól, hogy kérik vagy sem.

2011-ben, a Nyúl évében, csendes éve lesz a Kakasnak. Természetbeli gazdagságát és lelkesedését kicsit vissza kell fognia 2011-ben, szüksége lesz a türelemre és józan észre. A munka lesz számára az első, szorosan együtt fog működni kollégáival és terjeszti ismereteit. Munkájában váratlan fejlemények történnek márciusban, áprilisban, novemberben és decemberben. Minden most elvégzett munkájának gyümölcseit 2012-ben fogja learatni, a Sárkány évében.
Szociális és párkapcsolati téren nyugodt év elé néz, ami tetszik a Kakasnak. Pénzügyileg várható néhány lakással kapcsolatos kiadás. Összességében kellemes, ösztönző év elé néz.

Érdekességek a Kakasról:
Szerencseköve: citrin
Különleges virága: aszter
Legjobb ideje: 5-7 óra
Szezon: ősz
Színei: narancs, zöld

A Kutya

Kiválóan szorgalmas, maximalista és szereti az apró részleteket. Kicsit antiszociális, pesszimista és makacs. A Kínai jelek közül Ő az egyik legbecsületesebb és legmegbízhatóbb. Fantasztikus közönség, és nagyon intuitívak a tanácsai.

2011-ben, a Nyúl évében ragyogó lehetőségek nyílnak meg a Kutya számára. A fő hangsúly a személyes életén lesz. Ha szerelmes, akkor a kapcsolata magas szintre fog kerülni. Ha még nem találta meg párját, akkor ez az év különösen szerencsés lesz számára. Társadalmilag az április, június, augusztus és december lesz a legfrogalmasabb időszak számára. Karrierjében bölcs, a Kutyának jó meglátásai vannak, váratlan kinevezésre számíthat.

Jó ötleteket ad családjának és barátainak. Pénzügyileg is javul a helyzet. Ez lehetővé teszi számára, hogy hobbijának is eleget tegyen, és talán hogy utazzon. Ebben az évben óvakodnia kell az elveszett, hibás vagy késedelmes dokumentációktól. Győződj meg kétszer is, hogy helyesen végzed el a papírmunkát. Megújult egészségi állapot lesz rá jellemző, megnő vitalitása és életöröme. Ha a háta mögött tudja hagyni az elmúlt néhány év kihívásait, akkor a 2011 egy örömteli, boldog év lesz számára.

Érdekességek a Kutyáról:
Szerencseköve: gyémánt
Különleges virága: körömvirág
Legjobb ideje: 7-9 óra
Szezon: ősz
Színei: ezüst, piros

A Disznó

Egy ártatlan, édes és szeretetre méltó személyiség. Néha szomorú és érzékeny. Szereti mások társaságát, imádja a pletykákat és a beszélgetéseket. Rendkívül intelligens, de ezt inkább titokban tartja. Nem érdekli a sok pénz, de mégis nagyon szerencsés.

A 2011-es év kedvező számára a szórakozás, család és barátok szempontjából. Eddig nem volt a bulik királya, de szociális jelenléte javul április, május, július és október hónapokban. A szingli Disznók megtalálják párjukat egy családi/baráti összejövetelen. Ha már kapcsolatban élnek, akkor a megérdemelt boldog időszak vár rájuk.
Akik szeretnének állást változtatni, vagy feljebb kerülni a ranglétrán, ez az év tartogat pár kiváló lehetőséget. De gyorsan kell cselekednie. Március, április és szeptember megfelelő hónapok a karrierben való előrejutás szempontjából. A Nyúl évében meg kell tanulnia a Disznónak egy mérsékelt sebességet vennie, ellenkező esetben megégetheti magát. Összességében a 2011-es év progresszív és élvezetes lesz számára.

Érdekességek a Disznóról:
Szerencseköve: rubint
Különleges virága: krizantém
Legjobb ideje: 9-11 óra
Szezon: ősz
Színei: lila, piros, fehér

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?