Így készíthetsz egyedi álomfogót!

Írta: ,

Időnként mindenkinek vannak rémálmai, köszönhetően a lefekvés előtti kiadós vacsorának, vagy annak az ijesztő horrorfilmnek, amire rábeszéltek a barátaink egyik délután. De mi a helyzet akkor, ha az utóbbi időben állandóan kísérteties figurák üldöznek álmaidban, pedig messziről kerülöd a rémisztő történeteket? Ha hiszel a spirituális dolgokban, most mutatunk egy hatékony megoldást: így készítheted el te is a saját álomfogódat, ami megszabadít a rémképektől!

Ezért érdemes beszerezned egy álomfogót Kép forrása: patternrevolution.com

Az álomfogók amellett, hogy dekorációként is jól mutatnak a lakásban, hatással vannak az éjszakáidra; a rémképeket elüldözik a közeledből, míg a pozitív álmoknak megmutatják a hozzád vezető utat.

Többféle elképzelés létezik arról, hogyan működnek ezek a tárgyak. A többség szerint a szép álmok a háló közepén található lyukba kerülnek, onnan pedig egyenesen hozzád, míg az ijesztő motívumok megakadnak benne. Aztán ahogy felkel a nap, az első sugarak elégetik a rémálmokat, így azok sosem jutnak el a te világodba.

Hogy mi igaz ezekből, nem tudni, de egy biztos: ha az ágyad fölé helyezed, sokkal szebbek lesznek az éjszakáid!

Az álomfogók különös eredete Kép forrása: hellomay.com.au

Az álomfogók ötlete még az Ojibwa indián törzstől ered, amit a 60-as és 70-es években egyre több amerikai lakos vett át. Azért készítették el őket, mert úgy vélték, hogy a levegő csordultig van töltve álmokkal. Ez alatt persze nem csak meseszép álomképeket értettek, hanem egyúttal rémisztő, kísérteties alakokat is.

Az indiánok között élt egy nő, akit csak Pókasszonyként emlegettek; ő volt az, aki a környék összes lakójára vigyázott. Azonban amikor a törzs egyre népesebb lett, már nem ért el mindenkihez a varázsereje, így az édesanyák és nagymamák létrehozták az álomfogókat.

Úgy vélték, hogy ezzel távol tarthatják a gyermekektől a képzelet szörnyű szüleményeit. De ezek nem tartottak örökké; a legenda szerint ahogy a család legapróbb tagjai idősebbek lettek, úgy az álomfogó is fokozatosan elszáradt.