Kelta horoszkóp

Írta: ,
A kelta hagyományok emlékei máig élnek a modern asztrológiában, sőt egyre népszerűbbnek számítanak. Nézzük meg a kelta hagyományok alapját képező fa jegyek alapján, hogy mi jellemző ránk és mire számíthatunk a jövőben.
Nyír: december 24. – január 20.

1/13 Nyír: december 24. – január 20.

A nyír jegy szülöttei lobbanékonyak, temperamentumosak, energikusak és céltudatosak. Kitartóan dolgoznak a céljaikért, és legtöbbször el is érik azokat, mivel nem csak a tervezésben, de a kivitelezésben is erősek.
Sokszor viszont zárkózottak, nem szívesen beszélnek az életükről, gyakran még a közeli hozzátartozóiknak sem.
Berkenye: január 21. – február 17.

2/13 Berkenye: január 21. – február 17.

A berkenye idején született embereket a kelták érdeklődő, új információkra folyamatosan nyitott embereknek tartották.
Humánus beállítottságúak, akik a közösség érdekeit tartják szem előtt és képesek harcba szállni egy nagy célért akkor is, ha abból nekik személy szerint inkább káruk származhat. Gyakran válnak vezetőkké, illetve a többiek példaképévé.
Kőris: február 18. – március 17.

3/13 Kőris: február 18. – március 17.

A kőris jegy szülötteit talán a legnehezebb kiismerni mind közül. Jellemző rájuk egyfajta kettősség, és kifejezetten változó a hangulatuk és akár a domináns személyiségjegyük is attól függően, hogy milyen életkorban vagy szituációban vannak.
Művészi hajlammal rendelkeznek, sőt a spiritualitás felé is nyitottak. Gyakran túlérzékenyek, de mégis vágynak a rivaldafényre is.
Éger: március 18. – április 14.

4/13 Éger: március 18. – április 14.

Az éger jegyben születettek leggyakrabban erős, domináns személyiségek, akik szeretnek új utakon járni és példát mutatni a többieknek is.
Bátor és nyílt személyiségek, akik nem csak hangot adnak meggyőződésüknek, de képesek rövid időn belül a maguk pártjára állítani másokat is. Rendkívül jó stratégák, igazi vezető alkatok.
Fűz: április 15. – május 12.

5/13 Fűz: április 15. – május 12.

Nagyon okos emberek, gyakorlati érzékük és helyzetfelismerő tehetségük óriási. Mindig meglátják a kínálkozó lehetőségeket, amelyeket azonnal ki is használnak – de nem mások rovására.
Nagyon intuitívak, a legkisebb rezdülésekre is reagálnak, és azonnal megérzik, ha a másik félnél változás áll be annak hangulatában. Éppen emiatt túlérzékenyek is, sokszor maguk is ingatag lelkivilággal rendelkeznek.
Galagonya: május 13. – június 9.

6/13 Galagonya: május 13. – június 9.

A galagonya jegy szülöttei könnyedek, kreatívak, és könnyen alkalmazkodnak mindenfajta változáshoz. Életvitelük is sokszor kifejezetten laza, gyakran költöznek máshova, és az embereket is előszeretettel változtatgatják maguk körül.
Vonzzák őket az új ismeretek, és az átlagosnál tágabb, rugalmasabb látótérrel rendelkeznek. Nagyon jó stratégák.
Tölgy: június 10. – július 7.

7/13 Tölgy: június 10. – július 7.

Kifejezetten kreatív, élénk képzeletvilággal rendelkező emberek. Optimisták, mindenben a jót keresik és pozitív hangulatba képesek másokat is hozni. Bátrak, közvetlenek, egyáltalán nem jellemző rájuk, hogy a háttérben szervezkednének mások ellen.
Éppen ezért sokan szeretik és követik őket, bár az ármánykodásoknak gyakran esnek áldozatul, mivel a tölgyek maguk nem használják ezeket az eszközöket.
Magyal: július 8. – augusztus 4.

8/13 Magyal: július 8. – augusztus 4.

Logikus, összefogott, két lábbal a földön álló típusok. Kiváló logikával rendelkeznek, gondolkodásmódjukra jellemző, hogy csak akkor nyilvánítanak véleményt, amikor már mindkét oldal álláspontját megvizsgálták.
Önzetlen és segítőkész személyiségek, akik képesek mások érdekeit a maguké elé helyezni.
Mogyoró: augusztus 5. – szeptember 1.

9/13 Mogyoró: augusztus 5. – szeptember 1.

A mogyoró jegy szülöttei gyors gondolkodásúak, ezért kiváló és eredményes vitapartnerek, akik általában lenyűgözik hallgatóságukat. Jó kiállású, határozott fellépésű emberek, akik mindig magukra irányítják a figyelmet.
Nyitottak és érdeklődőek, néha kicsit tolakodóak is, nem mindig érzik a határt a témák kiválasztásánál. Szórakoztató, lendületes társalgók.
Szőlő: szeptember 2. – szeptember 29.

10/13 Szőlő: szeptember 2. – szeptember 29.

A szőlő jegyben születettek érdekessége, hogy egyszerre képesek finomak és érzékenyek lenni, míg határozott és céltudatos benyomást is kialakítják magukról.
Higgadtságukat szinte bármilyen helyzetben képesek megőrizni, nagyszerű kártyások, hiszen ha akarják, nem mutatják ki érzelmeiket. Tökéletes társak, mert mindig támogatják párjukat, családtagjaikat és barátaikat is.
Repkény: szeptember 30. – október 27.

11/13 Repkény: szeptember 30. – október 27.

Színes egyéniségek, akik gyakran állnak a figyelem központjában. Általában nagy baráti körrel rendelkeznek, amelyen belül hangadónak számítanak.
Ügyes manipulátorok, és csak rajtuk áll, hogy képességeiket milyen célra használják fel. Remek vitázók, logikusan, egyben szenvedélyesen érvelnek a véleményük mellett. Művészi hajlam sem ritka náluk.
Nád: október 28. – november 24.

12/13 Nád: október 28. – november 24.

A nád jegy szülötteit a kettősség jellemzi: általában higgadtak és nyugodtak, de a stresszhelyzetek a legmeglepőbb reakciókat is képes kihozni belőlük. Imádnak győzni, és ezért sokszor nem válogatnak az eszközökben.
Érvekkel, érzelmekkel és kisugárzással egyaránt képesek meggyőzni másokat, amely érzésre nagy szükségük van, hiszen imádják az elismerést.
Bodza: november 25. – december 23.

13/13 Bodza: november 25. – december 23.

Jellemzően későn érő típus: fiatal korában csapong, mindent kipróbál, és hidegen hagyja minden komolyabb életcél. A korral azonban ez sokat változik, egyre fontosabbak lesznek számára az olyan értékek, mint a család és a biztonság.
Főleg fiatal korára jellemző, hogy folyton hajtja a kíváncsiság, és hol egy új technikai felfedezésnek, hol egy új elméletnek képes a rabjává válni egy időre.