Ji King: a kínai jóskönyv, ami megmutatja sorsod útját

Kerekes Vivien
Írta: ,
Ji King: a kínai jóskönyv, ami megmutatja sorsod útját

Te hallottál már a Ji Kingről? Ez egy 3000 éves múlttal rendelkező szent könyv, amit az ókori kínaiak arra használtak, hogy megjósolják sorsukat, és tanácsot kérjenek az életükkel kapcsolatban. Különlegessége két dologban rejlik: az egyik, hogy a feltett kérdéseidre nem pontos válaszokat kapsz, hanem segítségével te magad jössz rá a megoldásra. A másik, hogy több ezer év elteltével is népszerű maradt, és rengeteg ember oldotta már meg ezzel a problémáit!

Mi is az a Ji King? Kép forrása: tumblr, belenzotti

Az ókori Kínában úgy vélték, a Ji King egy igazi varázskönyv, amely természetfeletti forrásból származik. Története kifejezetten érdekes: többször is meg akarták semmisíteni, de a bölcsek azt hazudták, gyógyításra használható szakkönyv, így meg tudták őrizni napjainkig.

Nem véletlenül nevezik egyébként a Változás szent könyvének is: úgy tartják, az életünk egy út, ami a múltból vezet a jövőbe, természetesen a jelenen keresztül. A sorsod már meg van írva benned, és kizárólag rajtad múlik, sikerül-e megvalósítanod. Azonban tudnod kell, hogy többféle lehetséges jövőd létezik, épp ezért, a könyv nem azt árulja el neked, mi vár rád, hanem azt, amit meg kell tenned, hogy végül minden a legjobban alakuljon.

A Jin és Jang viszonya

Nézeteik szerint minden a Jin és Jang viszonyán alapszik, így  ez a Ji King könyvnél is nagyon fontos szerepet tölt be. A Jin jellemzői a türelem, az odaadás, a védekezés, míg a Janggal az irányítás, harciasság és aktivitás tulajdonságait azonosítják.

Ezt azért fontos tudnod, mert a könyv ezek alapján (pontosan a Jin és a Jang jelek kombinációjából) 64 jósjelet különböztet meg: az életed folyamatosan a jósjelek végtelen sorozatából áll össze. 

Tanácsot többféle módon is lehet kérni a Ji Kingtől. Korábban cickafarkkóró számolásával kaptak választ az emberek a problémáikra, mára viszont a legnépszerűbb módszer a pénzérmék használata lett.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?