5 jel, hogy az intuícióid blokkolva vannak - Ezért nem jönnek be a megérzéseid!

Balogh Orsi
Írta: ,
5 jel, hogy az intuícióid blokkolva vannak - Ezért nem jönnek be a megérzéseid!

Kép forrása: fizkes/depositphotos.com

A hatodik érzéknek is nevezett intuíciónk hatalmas szerepet játszik a mindennapi életünkben. Például volt valaha látszólag indokolatlan rossz érzésed, gyomorideged, ami miatt változtattál egy döntéseden? Ezt bizony az intuícióid sugallatára tetted. Vagy biztos veled is megesett már, hogy azt érezted, meg kell tenned vagy ki kell mondanod valamit. Nem tűnt logikus lépésnek, de mikor megtetted, nagyszerű dolog történt veled.

Csodálatos képességeink vannak, amelyek meghaladják a jelenkor tudományos ismereteit. Sajnos azonban sokszor mi magunk gátoljuk az intuícióink áramlását, nézzük hogyan!

Érthető, hogy mindenhez próbálunk gyakorlatiasan állni, hiszen a már megtapasztalt tényekben soha nem csalódik az ember, ráadásul jóleső biztonságérzetet is ad. A logika viszont az intuíció legnagyobb ellensége, amely megakadályozhatja azt a képességét, hogy ösztönösen érezzünk dolgokat. Meggátol a felsőbb énünkkel történő kapcsolatfelvételben.

Életünk nagy részében kondicionáltan gondolkodunk, amely elfojtja a kreativitást és a mélyebb kapcsolatot önmagunkkal és a körülöttünk lévő világgal.

A környezetünk megtanították nekünk, hogy a tudás a tankönyvekben rejlik, nem a saját fejünkben. Az iskolában azt oktatják, hogy mit kell gondolni, nem pedig azt, hogyan kell gondolkodni. Az analitikus gondolkodás segíthet nekünk a problémák megoldásában.

Ha túl nagy teret engedünk az elménk befolyásának, a logikának és racionalitásnak, nem fogunk tudni hozzáférni a megérzéseinkhez.

Nem fizikai, hanem szellemi szinten. Nem fordítunk figyelmet azokra a jelekre, amelyeket az univerzum küld.

Sokan úgy élik az életüket, mintha robotok lennének, csak haladnak előre, rutinosak cselekszenek és nem gondolkodnak teljes lényükkel.

Nem jut eszükbe, hogy az élet lehet ennél több is, nem csak abból áll, amit a szemünkkel képesek vagyunk felfogni.

Ám ha valaki minden nap szán egy kis időt arra, hogy elmélkedjen az élet apró, mégis óriási szépségein, meditáljon, naplót írjon, jógázzon, akkor megnyílik előtte az a világ, amit fizikai érzékszervekkel nem foghat fel.

Végre megkapja a neki szánt üzeneteket, amelyek segítenek abban, hogy tudatosabban éljen és jobb döntéseket hozzon.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba