Az indiánok gyógyító köve – a türkiz 5 csodálatos hatása

Írta: ,

A kéz, amely türkizt visel, sohasem lesz szegény.” – tartja a régi közmondás. Az ókor embere a türkiznek védő-gyógyító szerepet tulajdonított, de a tengerszínű ásvány napjainkban is nagyon népszerű, hiszen testileg és lelkileg egyaránt viselője hasznára válik.

Természetes kedélyjavító Kép forrása: etsy.com, keijewelry

1/5 Természetes kedélyjavító

A manapság oly gyakran előforduló lelki eredetű (pszichoszomatikus) betegségek kezelésében a türkiz éppen olyan hatékony, mint a stressz vagy a depresszió leküzdésében.

Emellett az ásványnak nagy szerepe van a félelem elűzésében, valamint a szorongás csökkentésében is. Auratisztító hatása révén megvéd a negatív rezgésektől, belső nyugalomra ösztönöz, ugyanakkor segít minden helyzetben ébernek maradni.

Viselőjének önbizalmat kölcsönöz, és segítségével megszüntethető az ingadozó kedélyállapot.

A torokcsakra őre Kép forrása: chanluu.com

2/5 A torokcsakra őre

A torokcsakra a nyak elülső részén található kis mélyedésben helyezkedik el. E csakrán keresztül juthatunk el saját belső világunkhoz, és ez a terület szabályozza a kommunikációt is.

A torokcsakra színe és kristálya egyaránt a türkiz, mindenféle toroktáji betegség esetén hatékony lehet, a köhögéstől kezdve a hörghuruton át a vírusos fertőzésekig. Segítségével még a pajzsmirigy problémák is orvosolhatók.

Mivel a hallás zavaraiért szintén a torokcsakra nem megfelelő működése a felelős, a türkiz hallásproblémák esetén is bevethető.

Segíti a kommunikációt Kép forrása: lizmarieblog.com

3/5 Segíti a kommunikációt

A kommunikáció – történjen akár szóban, akár írásban – rendkívül fontos szerepet tölt be az életünkben. Ha nem tudunk megfelelően kommunikálni, az akár az emberi kapcsolataink rovására is mehet.

Ilyen esetekben is bátran segítségül hívhatjuk a türkizt. Ez a kő sikerrel alkalmazható akár a dadogás leküzdésében is, és mindenképpen számíthatunk rá, ha nem találjuk a megfelelő szavakat. Állásinterjún, vizsgán, tárgyaláson egyaránt hasznát vehetjük.

Segít világosan és őszintén kifejezni magunkat.

A homlokcsakra segítő köve

4/5 A homlokcsakra segítő köve

A türkiz a torokcsakra mellett a két szemöldök között elhelyezkedő homlokcsakra köve is. Testünk ezen része, melyet más néven harmadik szemként is emlegetnek, a lélek színhelye.

E területen történik a meditáció és az intuíció vezérlése, valamint itt összpontosul a hatodik érzék képessége. Működési zavara esetén – többek között – fejfájás, látászavarok, vakság, pszichés zavarok, de még akár agyvérzés is felléphet.

A türkiz ezeket a problémákat mind képes orvosolni. A homlokcsakrához kapcsolódó intuíció erősítésének, valamint a lelki harmónia helyreállításának képessége teszi igazán értékessé ezt a csodálatos ásványt.

Támogatja a fogyókúrát, óvja a fogakat Kép forrása: gypsylovinlight.com

5/5 Támogatja a fogyókúrát, óvja a fogakat

A türkiz erősíti a májat, és – savtalanító hatása révén – a vesékre is jótékony hatással van, aktív szerepet játszva ezzel a test méregtelenítő funkciójában.

Mivel a türkiz a zsírégetésben is segítséget nyújt, alkalmazása rendkívül hasznos lehet fogyókúra idején. Ugyanakkor ez az ásvány az anorexiában szenvedőknek is hasznára válik. Sikerrel alkalmazható a fogágy megbetegedéseinél is (fogínygyulladás, fogínyvérzés). Ínysorvadás esetén is válaszd bátran ezt a követ, segíteni fog.

Nem utolsó sorban pedig egy türkizékszer viselése még a megjelenésedet is feldobja! :)